Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nycolette

121 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Kedden elérkezett a nap, hogy Coopert először vigyük állatorvoshoz. Nyakörv a nyakra, póráz felcsatol, papírok zsebbe, kutya ölbe és be a kocsiba. Közel az állatorvos, csak pár percet kellett kibírnia a kocsiban a kutyusnak. Egyet-kettőt nyüszített odafele,…..
Nycolette 2014.11.12 21:20:12
@Mangó09: Szia!

Először is örülök, hogy ránk találtál! Én amondó vagyok/voltam ezzel a kérdéssel kapcsolatban, hogy persze ne vigyük azért rögtön ki a kutyust az első napon az utcára sétálni, mikor megérkezik hozzánk, de azért az állatorvos utasításait is picit túlzásnak tartom. Valahol a kettő között van a jó megoldás. Szerintem kiviheted hamarabb is Mangót az utcára, de inkább olyan közegbe, ahol nem nagyon járnak más kutyák. Ha netán sétáltok vele az utcán az 5 hét lejárta előtt, akkor meg arra figyelj, hogy lehetőleg kerüld el, hogy mindent megszagoljon, amit a földön talál és, ha kutya van a közelben, akkor ne szaglásszanak még össze, sőt inkább kerüld ki őket. És persze mindig csak kis időkre vidd ki, mert a sok inger úgyis hamar lefárasztja még az agyát. Én ezekre figyeltem anno Coopernél, mert ugye mi sem vártuk meg ezt a kötelező szobafogságot. Mondjuk ő eleve egy lovardában született és cseperedett, amíg el nem hoztuk, ami nem éppen steril környezet, úgyhogy az ő immunrendszere valószínűleg erősebb volt egy átlagos kutyusénál.
Ennyit tudok így hirtelen javasolni, remélem valamit segítettem azért.
(Ja és hamarosan írok azért ide új bejegyzést, csak hát, ha elolvastad a blogot, akkor tudod, hogy van egy 14 hónapos kisfiam, aki mellett igen kevés idő marad írogatni, de azért igyekszem majd. :-) )

Niki
      Ismét agility versenyen jártunk Cooperrel, immár második alkalommal, de ez most egy kis családias hangulatú házi verseny volt, szintén Veszprémben, ahol a II. Veszprémvölgyi Kupa is volt a múlt hónapban. De!!! Most nem szakadt az eső, mint az elmúlt három alkalommal, mikor…..
      No. Ez is megvolt! :-) Elsőként szeretném megjegyezni, hogy nagyon büszke vagyok Cooperre, magamra és az egész Funnylity Team-re (mert lett csapatnevünk is ám!) is, hogy ilyen ügyesek voltunk. Igaz ez nem feltétlenül az eredményeinkben mutatkozott meg :-p, de erről majd kicsit…..
       Rég volt már, hogy utoljára jelentkeztem, de hát a gyerek az első, blog bejegyzést írni meg gyakorlatilag már ritkaságnak számít. Viszonylag kevésszer akad ugyanis pár "felesleges és nem tudok mit csinálni" órám, hogy leüljek a gép elé sztorizni egyet. Na de ennyit a…..
      Nos, mint azt tudjátok (vagy nem tudjátok) augusztus 22-én megérkezett hozzánk családunk új tagja, Álmos baba. Csodaszép, igazi erős férfikezdemény, csak hát ugye mint minden nagy macsó, ő is igencsak igényli a női figyelmet és gondoskodást. Egészen pontosan…..
Terhességi kor: 38. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: 57,1 kg a súlyom, vagyis fogytam. :-( Ez fura, mert úgy tudtam pont ilyenkor szokás a legtöbbet hízni, de úgy látszik ez rám nem igaz. Így most alig több mint 9 kg hízásnál járok, pedig a múlt héten naívan még…..
Terhességi kor: 37. hét + 0 nap Súlygyarapodás, méretek: 57,6 kg vagyok! Az elmúlt két hétben igencsak sikerült végre átlépnem azt a bűvös 56 kg-os súlyt, ami már hetek óta nem változott. Hirtelen ugrott fel ez a kis plusz, de szerintem ennek jó része megint csak víz,…..
     Volt megint egy Sió parti kiruccanásunk kábé két és fél hete, ahova most vittem fényképezőt is meg frizbit is, szóval adott volt a helyzet, hogy csináljunk pár képet is. Dobáltunk botot, frizbiztünk egy kicsit és végignéztük Gergő edzését is.    …..
      Nagyjából fél éves volt Cooper, mikor egyszer már járt a tanyán Bátonyterenyén. Ha jól emlékszem, akkor ráadásul még sátoroztunk is, szóval azért még nem volt ilyen egyszerű ez az "egész nap szabadon levősdi" egy vadidegen óriási területen. Azóta eltelt…..
Nycolette 2013.07.31 21:04:56
@Ildikó Barczi:
Szia! Szuper, örülök! Akkor féltesók lesznek, mert a mostani alom anyukája Cooper anyukája, csak az apa más, de őt is jól ismerjük, ő is szerepelt már az egyik bejegyzésünkben, itt lakik közel hozzánk. :-) Kicsi a világ.
Terhességi kor: 35. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: Még mindig csak 56,2 kg vagyok, tehát a hízás gyakorlatilag megállt már egy hónapja. A pocakom körmérete sem változik, 89-90 cm körül van, úgyhogy úgy néz ki, Álmos befelé növekszik. :-) Tünetek: A…..
Terhességi kor: 34. hét + 0 nap Súlygyarapodás, méretek: Nos, a súlyom hetek óta nem akarja átlépni tartósan az 56 kg-ot. Múlt hét csütörtökön 56,1 kg, ma reggel meg 55,8 kg voltam. Na már most vagy a mérleg csal, vagy tényleg nem változik a súlyom már több hete.…..
Terhességi kor: 32. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: Reggel 55,6 kg voltam, úgyhogy most úgy tűnik ez a 8 kg plusz nehezen akar rajtam megmaradni. A hasam továbbra sem nőtt, maradt 89 cm már nem is tudom hány hete. Álmos viszont tuti gyarapodik és növekszik, mert a hasamat…..
Terhességi kor: 31. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: Az előző héthez képest fogytam. Nem tudom, hogy miért, de tény, hogy ma reggel csak 55,4 kg voltam, szemben a múlt heti 56,2 kg-al. A pocakom sem nőtt köldök tájékon, maradt a 89 cm, viszont szerintem feljebb azért kezd már…..
Megint sikerült kihagynom az előző heti beszámolót, így azt most ebben a bejegyzésben pótolom. Terhességi kor: 30. hét + 0 nap Súlygyarapodás, méretek: Múlt hét csütörtökön (29. hét + 1 nap) a súlyom 55,5 kg volt, a pocakom kerülete pedig 89 cm. A mai nap reggelén ezek a…..
Terhességi kor: 28. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: A súlyom 55,3 kg, vagyis 0,5 kg-ot sikerült híznom egy hét alatt. Most fogok szerintem igazán beindulni, de azért remélem nem túlságosan. Van még nagyjából 2 és fél hónapom és a 60 kg-os súlyt céloztam meg…..
Terhességi kor: 27. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: 54,8 kg vagyok ma reggeli méreckedés szerint, vagyis újabb 0,4 kg-ot híztam az elmúlt héten. A pocakom 86 cm (kis jóindulattal), vagyis az is nőtt 1 cm-t. Azt hittem többet fog nőni most, mert többször is volt "mindjárt…..
    Rendhagyó módon most egyben írom le az elmúlt két hét tapasztalatait, de igazából nem is baj, mert hasonlóan teltek. Terhességi kor: 26. hét + 0 nap Súlygyarapodás, méretek: Múlt hét csütörtökön és ma reggel is 85 cm volt a hasam, ami ugyanannyi,…..
      Imádunk a Balaton mellett lakni! Egy border collie-val a családban pedig nem is árt, ha van a közelben valami jó kis pancsoló hely. Szerencsére nekünk itt a Balcsi, bár sajnos azt csak a nyári szezon előtt tudjuk kutyás fürdésre használni. Hozzáteszem azért,…..
        Sűrű volt ez a hét. A terheléses cukros vérvételtől már azóta féltem picit, mióta az első védőnői látogatáson megtudtam, hogy a 24. héten lesz. Hát most elérkezett ez is. Meg millió más dolog is. Most pont úgy jött ki a dolog (meg végül…..
Terhességi kor: 24. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: Nőtt a pocakom megint 1 cm-t, így az most 85 cm. Úgy látszik ez a heti 1 cm növekedés állandó, többet eddig még sosem nőtt ennyi idő alatt, csak mindig ezt a pont 1 cm-t. A súlyom 53,5 kg, ami majdnem ugyanannyi, mint…..
Terhességi kor: 23. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: 53,3 kg a súlyom, így már több mint 5 kg-ot gyarapodtam. Bár nem is értem, hogy hova, mert a hasamon és a cicimen kívül nem igazán változott a testem. Kifejezetten szépnek érzem magam és büszke vagyok a…..
        Kezdjük a bejegyzést egy ma reggeli képpel. Így nézek ki 22 hetes pocival. Még olyan kis pici, de biztos teljesen normális. Minden esetre nagyon szeretem! Olyan kis cuki! :) Terhességi kor: 22. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: Dekára és centire…..
Terhességi kor: 21. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: A súlyom 52,5 kg, a hasam pedig 83 cm. Most már azért egész egyértelmű még ismeretleneknek is, hogy terhes vagyok. Az elmúlt héten többen is gratuláltak a pocakosodásomhoz. Olyanok, akik előtte nem is tudták még, hogy…..
Mivel szerdán, pont a félidő napján indultunk Madridba, ezért a heti helyzetjelentést kicsit megkésve írom meg így utólag, aztán 1-2 nap múlva jöhet is a 21. heti. Terhességi kor: 20. hét + 0 nap Súlygyarapodás, méretek: Még Budapestre indulás előtt megméreckedtem gyorsan,…..
Terhességi kor: 19. hét + 1 nap Súlygyarapodás, méretek: A súlyomat le se merem írni. 51,6 kg!!! Ez több mint egy kiló hízás az elmúlt héten. De hogy lehet ez? :) Hirtelen jött fel ez az egy kiló megint, úgyhogy gyanús, hogy ez megint csak valami átmeneti állapot lehet, mint…..