Regisztráció Blogot indítok
Adatok
képzelt valaki

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Coming out: nagy gyümölcsjoghurt-evő vagyok. Egész pontosan minden reggel egy pohárral bedobok ebből a kellemes tejtermékből, másra nincs is nagyon idő, ehhez viszont ragaszkodom. A reggel érzékeny időszak, közvetlenül felkelés után az ember még szívesen fogad egy minimális…..
képzelt valaki 2011.05.29 22:14:40
Kumin szerint Csomagra várva 2011.05.26 16:26:52
Előre szeretném jelezni, hogy a devizahitelesek megmentésével kapcsolatban nem vagyok érdek nélküli külső szemlélő. Mi is így vettünk lakást svájci frank hitelre, mi is buktunk az árfolyamon. Innen nézve nagyon drukkolok, hogy az 1982-es árfolyamot sikerüljön rögzíteni, és a…..
képzelt valaki 2011.05.29 21:59:47
Milyen segítséget kaphatnak a devizahitelesek?"

A devizaalapú lakáshitellel rendelkezők helyzetét javítani szándékozó csomag a különböző forrásokból eddig megismert információk szerint a következő részelemekből - vagy azok egy részéből - tevődhet össze:"

profitline.hu/hircentrum/hir/233265/Milyen-segitseget-kaphatnak-a-devizahitelesek?

- a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) létrehozása, amely diszkontáron megvásárolná a fizetésképtelen, szociálisan rászoruló adóstól az ingatlant, és bérbe adná neki;"

A cikkben felsorolt hat pontból én ezt emelném ki.
Az a megoldás, attól jobb, hogy az utcára kerüljön valaki, kerüljenek családok.
Hiába fektette be az "érintett" lakásba a pénzét, még sem lesz saját lakása. végül is albérlőként fog élni, ha jól értelmeztem.
Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében lesz más, mint a…..
képzelt valaki 2011.05.09 11:58:44
Lázár benyújtotta legújabb javaslatát"

Az Ab május 6-i határozatában a hatálybalépésére visszaható hatállyal semmisítette meg a 98 százalékos különadóról szóló törvénynek azt a szabályát........."

www.mno.hu/portal/782843

Az állami vezetők, országgyűlési képviselők, polgármesterek, alpolgármesterek, európai parlamenti képviselők, (fő)jegyzők, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselői és felügyelőbizottságának tagjai esetében a kétmillió forint feletti rész minősül a különadó alapjának, míg más foglalkoztatottak esetében 3,5 millió forint felett kezdődik a különadó-fizetési kötelezettség. Utóbbiak esetében a jogviszony megszűnésének évében esedékes szabadságmegváltás címén kifizetett bevétel, illetve a jogviszony megszűnésekor a magánszemélyt megillető jubileumi jutalom továbbra sem esik az adófizetési kötelezettség hatálya alá.

Ugyanígy nem kell különadót fizetnie annak, akinek a jogviszonya megszűnését követő naptári naptól a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott saját jogú nyugdíjat állapítanak meg.".....

hm. A választók akarata. Mert azok jobban szeretik hallani, hogy fizessenek a "nagykutyák"...
igen.

" próbálkozni a visszamutogatással "

lehet még?
"Holnapra sajtótájékoztatót hívok össze. El fogom mondani, hogyan értékelem meggyanúsításomat, és azt is, hogy mit fogok tenni. Teszem a dolgom. No pasaran!" – írja Gyurcsány Ferenc, utalva a spanyol polgárháború idején híressé vált antifasiszta jelmondatra.…..
képzelt valaki 2011.05.03 11:12:45
Régi sebeket téptek fel a Fideszben a sarkalatos törvények"

"Szinte az összes rendszer-átalakító sarkalatos törvény vitáját őszre tolta az alkotmányozási folyamatot nemrég lezáró Fidesz.
Információink szerint személyesen a miniszterelnök-pártelnök döntött a halasztásról, mert nem szeretné, ha az átalakítással járó személycserékre - leginkább a főbíró menesztésének bejelentésére - az EU-s elnökség alatt kerülne sor.

Ám ezzel Orbán csak kitolta a vitákat az év második felére, lehetőséget adva a párton belüli érdekcsoportoknak a szigorú intézkedések fellazítására."

hirszerzo.hu/belfold/20110502_sarkalatos_torvenyek_elhalasztas_orban#rss

Orbán Viktor több legyet akart ütni egy csapásra. Így az egyes tisztségviselők leváltása, illetve az ezzel járó nemzetközi kritikák nem az EU-s elnökség idejére esnek.

Ugyanakkor a párton belüli irányzatok semlegesítésére is több ideje marad, főleg, hogy a Széll Kálmán-terv nevű, jelentős megszorításokat tartalmazó csomag önmagában is jelentős feszültségeket gerjeszt a társadalomban és a kormánypárti frakciókban egyarán".

Döbbenet. ehhez már véleményt, ebben a pillanatban nem is tudok irni.
Furcsa nap volt a péntek. Máskor is szoktam autózni déltájban Óbudáról a belváros felé. Ilyenkor már érezni a hétvége előtti csúcsforgalom előszelét, több lámpaváltás a kritikus kereszteződésekben normálisnak számít. Most pénteken viszont akadálytalanul suhantam át a…..
Nem szerettem volna húsvétkor dühöngeni, szép az ünnep, szép az idő, a kislányom izgatottan várja a nyuszit. A rossz hírek azonban utolértek. A gyöngyöspatai történetről van szó. Hosszú és sok elemében érthetetlen eseménysor végén most megint ott tartunk, mint oly sokszor az…..
képzelt valaki 2011.04.26 13:03:16
Megint ott van a Véderő Gyöngyöspatán

Miután hétfőn a bíróság megszüntette a Véderő nevű szervezet pénteken, garázdaság gyanújával őrizetbe vett nyolc tagja elleni eljárást, közülük már hétfőn többen újra megjelentek"

www.hir24.hu/belfold/253729/megint-ott-van-a-vedero-gyongyospatan.htmlhttp://www.hir24.hu/belfold/253729/megint-ott-van-a-vedero-gyongyospatan.html

Eszes Tamás, a Véderő ideiglenes megbízott parancsnoka, aki maga is helyi lakos, az Indexnek megerősítette, hogy heteken belül újraszervezik a kiképzőtábort.
Szerinte szó sincs provokációról, amit az is bizonyít, hogy mivel az önkormányzat helyrehozta a hátsó utat, többé nem a romák lakta településrészen keresztül fogják megközelíteni a (romák házainak közvetlen szomszédságában lévő) helyszínt.
Mint mondta, a hétvégi események előtt konzultáltak a rendőrséggel, a roma vezetőkkel, cigány vajdákkal, mindenki nyugodt volt, ezért is érthetetlennek tartja a történteket."

hm. számomra egyre bonyolultabb a "véderő" ügye. egymásnak ellentmondó nyilatkozatok halmaza.
én már nem is értem.
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
képzelt valaki 2011.04.26 12:20:10
@juditka*: )

"Amikor már azt hittük, néhány nappal a végszavazás előtt semmi újabb blaszfémia nem kerül az alkotmánytervezetbe, minthogy a jogállam romba döntése az eddigi kodifikációs merényletek alapján is garantált, a Fidesz-frakció mégis képes volt egy további leleményes gyalázatra: a bírák nyugdíjkorhatárának leszállításával megtizedelte az igazságszolgáltatás egyik független hivatásrendjét, és ezzel utat nyitott magának a fellebbviteli fórumok megszállására.

Az új alaptörvény kimunkálásában szakértőként megismert ifjú honatya megejtő gazdaságossági számítással vette védelmébe a bírói kar hirtelen megtámadását; mondván, egy idősebb tanácsvezető fizetéséből mindjárt két fiatal munkaerőé is kitelik.
Egyszerre ostoba és cinikus érvelés – pontosan rávall a kormányzat intellektuális színvonalára".

Már bocsánat. ! de a cikkhez tartozik ez is.
Mint már több száz komment /is/ iródott róla, a bevezetés "gyorsasága", a "bejentés" mikéntje a fő probléma. Na. és a munkahelyek ily módon történő "teremtése"......
Több megoldás merül fel – mondta ma Lázár János a Klubrádió műsorában a hamarosan a parlament elé kerülő választójogi törvény kapcsán. Most, hogy lezárult az alkotmányozás, a - sokszor emlegetett - hatalmi viszonyok és a politikai pártok versenyhelyzete szempontjából a…..
Gyurcsány Ferenccel foglalkozni bármilyen nyilvános felületen különös művelet. De facto vezető tisztséggel lényegében nem rendelkezik, egyszerű szocialista országgyűlési képviselő. Vele riogatni, a korszakára emlékeztetni a jobboldalnak továbbra is, egy évvel a választások…..
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
Kumin szerint A Skoda-faktor 2011.04.13 13:47:00
Mielőtt belecsapunk az izgalmas témába, ne menjünk el szó nélkül a Kumin szerint nagy sikere mellett. Már nagyon rám fért valami a B125 kudarca után. A vármegyék ügyében a dolgok végül úgy alakultak, ahogy azt korábbi posztomban kívánatosnak tartottam. Hurrá! Máris jobb…..