Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szlacza76

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokkoló szalagcímek, egymásra licitáló médiumok. Az idei koronavírus járványt legalább két témában fogják tanítani a jövőben: az egyik értelemszerűen az epidemiológia (járványtan), a másik viszont egyértelműen a média és PR területe lesz. És nem vagyok benne biztos, hogy a járványügyi hagyatéka lesz…..
Szlacza76 2020.02.27 14:05:38
A halálozási arányt nagyon furcsa a betegek arányához viszonyítani. A mai állapotokat nézve pontosítanék:
(
gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6)

Fertőzödtek száma: 82168
Halottak száma: 2801
Gyógyultak száma: 32897

Nem vagyok nagy matekos, de a halál esetek számát nem a fertőzödtekhez kell mérni szerintem, mert azoknak a státusza még bizonytalan, az így kapott mérőszám nem releváns. nézzük a tényeket:

Halottak száma: 2801
Gyógyultak száma: 32897

35698 (halottak + gyógyultak) ismert van, ahol a végkimenet már ismert, ebből az látszik, hogy az esetek 7,8%-ban belehaltak az emberek, ez pedig jóval magasabb arány, mintha a fertőzéshez mérnénk a halottak számát. Az influenza halálozási aránya 0.1%, tehát 1000 emberből 1 hal meg, a koronavírus esetében pedig 1000-ből 78.
A másik probléma: persze a lakosság nagy része nyilván túlél egy esetleges fertőzést, de mindenkinek van idős Ű(vagy fiatal) hozzátartozója, rokona, ismerőse, akik belehalhatnak ha megfertőzi őket az aki egyébként túléli.
50 éves kor alatt minimális az esély az elhalálozásra, de 80 év felett viszont már igen nagy!
www.penzcentrum.hu/biztositas/itt-a-friss-jelentes-ezekre-a-magyarokra-lenne-a-legnagyobb-veszellyel-az-uj-koronavirus.1089007.html

Továbbá a vírus új jelenségként lehet, hogy pár héten belül kifullad, de ősszel újra előjöhet még nagyobb erővel, erről senki sem tud semmit.
Ha pár hónapon belül eltűnik, akkor sem biztos, hogy vége a járványnak.
Az influenza fertőzési rátája, 1.3, a koronavírusé 2,5. Ez azt jelenti, hogy 1 fertőzőtt ennyi embert fertőz meg átlagosan. Nyilván a karanténnal, fertőtlenítéssel, és egyéb beavatkozásokkal ezen nagyon sokat lehet javítani. Ez nem pánik, hanem inkább tettek a járvány megfékezésére.

Ezek nélkül a felhívások, karantén, stb. nélkül a vírus jelenleg kiszámíthatalan, hogy hová fejlődik (a növekvő fertőzés ütemében növekszik az esély egy esetleges még erősebb mutációra is, ami vagy a fertzőzési esélyét javíthatja, vagy a mortalitást növelheti akár.)
Ha megnézzük pl. a spanyol náthát, amit "kezeletlenül" hagytak akkor azt tapasztaljuk , hogy igen komoly veszélyeket hordozhat magában. ( a háború fontosabb volt, akkor még nem tudhatták, hogy a járványban sokkal több ember fog meghalni, mint a háborúban.)
A spanyolnátha az első hullámban picit volt erősebb, mint az influenza, viszont több alkalommal is megjelent. Az 1918 tavaszi megjelenése még enyhe volt, de az 1918-as őszi és az 1919-es tavaszi járvány kb. 70 millió emberéletet követelt.
Szlacza76 2020.02.27 20:24:00
@chrisred: A népesség akkor még kisebb volt, darabra a legpusztítóbb a spanyolnátha volt, nem a pestis. Igaz, hogy 100 éve elmaradottabb volt az orvostudomány, ugyanakkor a vírusokra akkor sem, és most sincs ellenszer, max majd védőoltás lesz. Ugyanakkor a 100 évvel ezelőtti állapotokhoz képest ma sokkal könnyebb utazni, nagyobb a globalizáció, és ez a vírus terjedésének kedvez.
A higiéniával lehet javítani az állapotokon, és lehet valamelyest védekezni, megpróbálni elkerülni a fertőzést. Az biztos, hogy amit most sokan hisztinek gondolnak, azok az intézkedések valójában segítenek abban, hogy meggátolják a vírus terjedését.
System error / rendszerhiba – ez a számítástechnikai kifejezés jutott először eszembe, amikor megnéztem az HBO csernobili balesetről szóló minisorozatát. A film fő üzenetei a véleményem szerint valójában nem is elsősorban a csernobili balesetről és nem is az atomenergiáról, hanem arról a hibás…..
Sakkozz mindennap! Eszement lépés 2019.04.17 00:01:10
Odadobta világos az a1 bástyát. Mi lesz a folytatás? Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Szlacza76 2019.04.17 16:52:19
Szlacza76 2019.05.12 17:48:18
@General Ludd: Köszi! :)
Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: senkinek nincs "joga" a jobb élethez. Együttérzek a menekültekkel. Ezt nem iróniából írom. Szívből…..
Szlacza76 2015.09.12 01:05:34
@Kalmár: "A másik: Az emberi körülményeket maximálisan biztosítja a kormány!
Ezeken a gyűjtőtáborokban élelem, orvosi ellátás, víz, és fűtött szállás van, nem Hilton,de emberi!
Sajnos a bevándorlók, IDE SEM HAJLANDÓAK bemenni és megvárni a menekült kérelem elbírálását."

Ez egy nagy tévedés, még a szerbek is nagyságrendekkel jobb körülményeket biztosítottak nekik, mint mi Röszkén. Láttad a videót, amikor a magyar rendőrök bedobálják a kaját a tömegbe?
Amúgy meg nem okozna nekik gondot a regisztráció, a kommunikáció hiánya miatt félnek tőle. Már Szerbiában kioktatták erről őket az embercsempészek, a görögök meg végigverték őket, ahogy kikötöttek. Nálunk a rendőrök kiválóan vizsgáznak, annak ellenére, hogy naponta kapnak ellentétes parancsokat, és itt van a gond, mert ez a sok szerencsétlen nem érti, hogy van aki felszállhat a vonatra, van aki nem, van akit a határra visznek, van akit táborba, stb. Röszkén 1 db busz viszi a több ezer menekültet, szerinted elegendő? A kommunikációról meg annyit, hogy kevésnek tűnik a "move back" és a "no train" használata, ahogyan az "álljá' oda regisztrálni" sem érthető arabul. Tolmácsokkal kiírásokkal sokat lehetett volna segíteni a helyzeten, és mutass egyetlen helyet is bárhol az országban, ahol bárkinek eszébe jutott bármit is kiírni arabul, hogy ők is értsék mit akarunk tőlük. A kutya ott van elásva, hogy több energiát fektettek nálunk a tömeghisztibe, mint abba, hogy teszem azt néhány óra alatt átessen valaki a regisztráción és mehessen a vérbe. (A 22 milliárdos kerítés árából kitapétáztam volna a határt arabul: "erre gyere ->", és 2000 tolmácsot használva is 20 milliárdot spóroltam volna meg.)
Ha Európa eldöntötte, hogy fogadja őket a regisztráció után, akkor miért próbálunk meg védőbástyaként tetszelegni? Nem fog menni...
Komolyan meg kellene fontolni, hogy Michael Baynek egy zsák krumpli áránál egy fillérrel is többet adjon bárki is, mert ha faszikám meg van szorulva, akkor menten tud kreatív lenni - lásd a Pain and Gain című rendezését, és a The Last Ship elő évadát, amit producerként jegyzett,…..
Szlacza76 2015.08.30 00:59:08
Nekem 2 dolog fájt nagyon az 1x03-ból:
- 10m fóliával leplezik a hajót a radaron. Ami gondolom nem is látszik a radaron külön célpontnak (hülyeség, hogy felvillant, de elnéztem), de ha a hajó elmozdul, akkor annak bizony 2 jelnek kellene lennie, merthogy 10m fólia a parton nem rejt el egy 8000 tonnás úszó acéltömeget.
- a másik dolog még zavaróbb volt, erre valaki adhatna bármilyen épeszűnek tűnő magyarázatot: a szerelmespár hadnagy és a barátnője megtámadják az orosz cirkálót, a cirkálótól 20 méterre beugranak a vízbe, ok. Ezután megdöbbentem, hogy nem a 700 fős orosz legénység szedi ki őket a vízből a hajó mellől, hanem a saját hajójuk, ami elvileg kb. 50-80 mérfölddel arrébb van. Nekem erről a gyalog-galopp: "kimászunk a nyúlból" jutott eszembe.
Az egész sorozatra jellemző módon számomra felfoghatatlan amúgy, hogy a hajón lévő eszközök olyan érzékenyek, hogy a levelibéka böfögését 280 km-ről kellene észlelniük, ennek ellenére mindig meglepik őket mindenféle motorcsónakok, sosem tudják, milyen vízi jármű merre jár, stb. Arról nem is beszélve, hogy ha egy célpont eltűnik a radaron, akkor mindenki azonnal kétségbeesik, hogy eltűnt, pedig hát lehet tudni, hogy lopakodó üzemmódban is akár 8-10 órával később mekkora hatókörön belül kell keresni a célpontot. Azt sem értettem, hogy biztos ami biztos alapon miért nem lőttek ki néhány harpoont a ruszkikra a végén, és azt sem, hogy miért tomahawkokkal fenyegetőztek.
Előre is elnézést kérek, hogy ez a bejegyzés komolyabb hangvételű a megszokottnál.Olvasom az interneten a feminista és a férfijogi honlapokat, blogokat. Vajon mi történt, hogy a nemek így egymásnak estek? Mennyire valós ez az éles szembenállás? Vagy csak a neten hergelnek minket…..
Szlacza76 2014.09.29 00:05:23
Hihetetlen, hogy mennyire erős a sztereotípia amiatt, hogy ha egy pár elválik, akkor a pasi félrekefélt, megcsalta az asszonyt, stb.
Sajnos a nők addig sosem jutnak el, hogy az ilyen esetekben tartsanak egy kis önvizsgálatot, hogy vajon ők ebben hol hibázhattak. (A pasi piramis tetején álló pasik valóban ilyenek, de a piramis csúcsa nem túl nagy, tehát nem ebből a típusból van több.)

Másrészt annak ellenére, hogy a kedves nők itt nem sokat hallottak a nők félrelépéséről, mégiscsak a nők adnak be több válópert, nem a férfiak. Jómagam is éppen válok, mert a feleségem úgy döntött, hogy lecserél egy másik pasira. Nem gondolom, hogy hibáztam volna a házasságomban, eléggé gyomron vágott a dolog, de belátom, hogy megéri 6 év házasságot eldobni egy üzlet tulajdonos miatt, akinek tőlem több pénze van, noha én sem panaszkodhatom. Bevallom rengeteget dolgoztam én is az elmúlt időszakban, hogy meglegyen a pénzünk, így nem figyeltem fel az áruló jelekre, hogy a feleségem már másfelé kacsingat. Nem hibáztatom mégsem érte, nem ő tehet róla, hogy így vannak a nők összerakva. A kollégáim körében is, mintha valami válási hullám söpört volna végig, eléggé sokan jártak hozzám hasonló módon, lelépett a csaj egy másik pasi miatt. Szegény csajok nem látják, hogy olyan pasikért hagyják el a párjaikat, akik túl könnyen szereznek meg bárkit is, így értéktelenek lesznek azoknak a szemében. Néhány pasi van, akit szinte minden nő akar. Ezekből a kapcsolatokból minden hoppon maradt pasi tanul. Magyarországon jelenleg is több százezer szingli pasi él, normális körülmények között, csak épp nem kellenek senkinek sem, mert nincsenek a pasi piramis csúcsán.
Nem értem, miért sírnak a nők, hogy hová lettek a rendes pasik, miközben nem is őket keresik.
Szlacza76 2014.09.29 10:26:12
@George Herceg:

Köszönöm. :)
Igen, ezt most már megtanultam én is. :) Naivitás volt azt képelni, hogy az ember a nőt maga mellé emeli, akkor az jót tesz a nőnek.
Azt is megtanultam, hogy a feminista hajlamú nőket meg nagy ívben kell kerülni, még ők sem tudják, hogy mit akarnak valójában.