Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.A.P.

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csikós, mindig ő tehet róla (könnyen írom, éppen Japánban esznek fura, nyers halakat Karottával), ezúttal is ő volt az, aki miatt egy órára megmakkant a Totalcar-gépezet. Az történt, hogy behozta Matchbox-gyűjteményei féltve őrzött darabjait. És amellett, hogy Karottával és…..
Remek kis videót találtam az imént a médialepedőnkben (tudják, ez az a videósáv alul, tele csupa jó kis filmecskével). Tessék, megosztom, aztán már csak két mondat lesz. Egy Cadillac-reklám. Igen, az Escalade megverte a C300-as Mercedest. Utóbbiban egy 228 lóerős, 300 newtonmétert…..
Az optikai tuning nem rossz dolog, sőt, igazán szórakoztató tud lenni, amikor lelkes ízlésficamosok szörnyeket kreálnak. Most azonban zavarban vagyok, hisz ezekről magam sem tudom eldönteni, hogy jó-vagy rossz. A múltkor írtam a moped-átépítésekről, amelyek arról szólnak, hogy…..
A Totalcar jó párszor megkapta már az arcába, hogyan merészelt mozdonyt, hajót, repülőgépet szerepeltetni a címlapján, hiszen az egyik sem autó. A magam részéről úgy vagyok vele: van elég hely a címlapon, akinek nem tetszik, ne kattintson a cikkbe, van ezer másik még ott, viszont…..
Hétfőtől Giró-Szász András az új kormányszóvivő. A pozíció önmagában nem indokolná a blog figyelmét, ám most több ok miatt is kivételt teszek. Egyrészt nekem mindig érdekes, ha egy kolléga lép be a politika világába, a korábbi átigazolásoknál is foglalkoztattak a…..
G.A.P. 2011.09.14 09:33:06
@Trompf: főztek, báloztak (ami amúgy jótékonysági célú), szerveztek szakmai és társasági programokat, jócskán 2010 előtt is. Mindez azért lehet működőképes, mert a politikától tudatosan távolságot tartó szakmai szervezetről van szó.
Ennek nyilvánvaló jele az is, hogy a tagok között nincs párt v. kormányszóvivő.
A 20 fős apparátusnak gondolom a főzős csapat tagjai is örülnének, mivel - amennyire tudom - jobbára egyedül, max. 1-2 kollégával nyokják az ipart (viszik vásárra a bőrüket ha úgy hozza).
G.A.P. 2011.09.14 09:42:37
@Trompf: Szerintem a kormány vagy pártszóvivő meghatározóan és legelsősorban politikus. A többi szóvivő alapvetően szóvivő vagy a képviselt szervezet talpraesettebben válaszoló, szakterületében jártas dolgozója.
Nem igazán van átjárás a két kategória között. Persze van kivétel, de az történet aztán tényleg "magáért beszél" (Szollár Domokosra gondolnék).
Az apparátusban, járandóságokban, egyebekben érezhető eltérés meg fényévnyi, amit szerintem egy fenti bejegyzés ( igényes 2011.09.12. 09:44:59) zseniálisan érzékeltet. :-)
Robogó Ötvenes papírokkal 2011.06.24 15:01:00
Érdekes ez a magyar használtmotor-piac. Néha böngészem a hirdetéseket, és csodálkozok, mennyien meg vannak kettyósodva. Próbálj csak egy endurót venni: őskövületekért kérnek 3 kilót, és még mindig elvétve akad csak olyan, ami rendszámmal is rendelkezik. Ennyien laknak…..
G.A.P. 2011.07.27 14:00:31
@PuBi: Ez sajnos így van. :-(( De legalább az Árpád-híd lejárójánál lévő parkolóban jó fejek és leteheted a robeszt. Ingyé.
Belsőség Bezzeg a románok 2011.07.27 07:00:00
A rendőrök fotózni tanulnak, mi pedig fizetni. Sokat. Mai cikkünk blogposztja...
G.A.P. 2011.07.27 10:18:07
@Dövan:
Bemondásra, vagy csak bekamerázott csomópontban készült, hivatalos felvételre áll az ajánlat?

:-)
Sokszor puffogtatott sztereotípia, ráadásul már nem is nagyon menő az ebben még anyag volt-frázis. Persze, minden bizonnyal. Volt. Azóta azonban sokat változott a világ, iszonyatosan megnőttek a vásárlói igények és jóval többet is autózunk. Ennélfogva az autó, mint termék…..
G.A.P. 2011.07.09 20:06:19
@laci_52: Nagyon egyetértek! 100e előtt nem nagyon jönnek elő a "dolgok"..
Robogó Káromkodni támadt kedvem 2011.07.05 10:24:00
Miért jó a Fülöp-szigeteken lakni? Az átlaghőmérséklet 26,6 fok, igaz, gyakran szarrá ázhatsz monszunidőszakban. A csajokon túl azonban még egy jó érvet azonban biztosan tudok: a motoros-robogós kultúra olyan mértékben fejlettebb a mienknél, és annyira a közlekedés részei a…..
Robogó Mini kultuszmotor 2011.06.27 13:14:00
Autentikus Chappy hidetés A Yamaha Chappy 50 már ránézésre is rajongást kiváltó jószág. Ha lenne ilyenem, tutira Csöpinek hívnám - de nem Ötvös Csöpinek, mert az nagydarab rendőr volt. Esetleg Ubulnak, mert a bulvársajtóban egyedül a Garfield-ot érdemes olvasni a hátsó…..
Tudom, hogy otthon sokan nem érzik át, mert nem érdekli őket, vagy egyszerűen csak sétagaloppnak gondolják azt a több, mint ezer kilométert, ami e mögött a két öreg autó mögött áll. Nem is baj, gondolják csak, hiszen valószínűleg sosem láthattak egy ennyire idős dolgot…..
Belsőség Káosz a köbön 2011.06.22 11:21:00
Lassan eldurran az agyunk, ez biztos. Miután tegnap megbeszéltük, hogy mindenki szépen együtt marad, naná, hogy reggel Keller Laci úgy elhúzott, mint a vadliba. Röhögnek rajta, de ez az öreg csibész kavarja mindig a lecsót a 16 lóerős, száz éves Torpedójával. Szóval a két Opel…..
Belsőség Első etap – donez 2011.06.20 18:41:00
Egészen mély filozófiai kérdéseket vet föl, hogy bő kétszáz kilométer megtétele után miért Pista a fáradtabb és töketelébb a kettőnk közül, aki egy sport/normál/komfort rugózási és egyéb üzemmódú, automatás, szuperkényelmes, klímás, empéháromhifis, bőrüléses…..
Belsőség Röfögés a Duna-parton 2011.06.20 09:48:00
Miután lóhalálában beszuszakoltuk a cuccot a kombi Insignia csomagtartójába (nem volt könnyű), nekiiramodtunk a városnak, de a Margit-híd környékén iszonyatos dugóba kerültünk. Csikós habzott, nem értette, mi van, hiszen már nincs iskola, mi ez a sok ember? Alig késtünk el, a…..
Robogó Ne gyújts rá! 2011.06.02 09:51:00
Valamikor a cucializmusban – főleg mi, vidékiek – nem nagyon tudtuk, mi az a robogó. Még a motor és a segédmotor közötti különbség sem volt tiszta, csak azt sikerült tizenegynéhány évesen felfogni, hogy 14 éves korban meg lehet szerezni a segédmotor jogsit, amivel lehet…..
Az emberiség önmagát taszítja pusztulásba. Igaz, közben vannak vicces pillanatok. ..
Belsőség Meg vannak barmulva 2011.05.18 06:00:00
A sors fintora, hogy miután elintéztem a dolgomat, egy sarokkal odébb éppen elém került, így a piros lámpánál szépen ki is szálltam a kocsiból, hogy megvitassuk a kérdéseket. Vélemények az azonos című írásunkról...
Marc Ristori egykor motorversenyző volt, ma már csak motoros: ne tekintsük ezt átlagos kiöregedésnek, hisz ez inkább csoda, mintsem a korral járó változás. 2007 novemberében a világbajnokság egy futamán komoly balesetet szenvedett, aminek következtében eltörött a hetedik…..
Mire a robogók elnyerték mai formájukat, sok érdekes átalakuláson mentek keresztül. A mai szemmel csúnyának tűnő extremitások valaha teljesen normálisnak, vagy előremutatónak hatottak. Sok hajdanvolt típus pedig furcsasága ellenére - vagy talán épp amiatt - különlegesen szép.…..
Ő pirsónő morgolostavizelevényeid mint többezes rejteméhhátán a szederjes gennyekéj.Huss, fohászom száll felédkedvelátos zümmögényem!Nem véletlenül nyitom a csodálatos poémával a posztot. (Idézet fejből, ezért a pontosság csak jelképes.) Douglas Adams Galaxis útikalauz…..
Robogó Méhszar az ülésen 2011.04.12 12:36:00
A Kymco-t sokan a nem túl hízelgő szar kínai gyártó kategóriába sorolják, de ez nem teljesen fedi a valóságot. Egyrészt mert a Kymco tajvani. Másrészt pedig mert a Kymco Downtown 300i  lett a motorcycle.com szerint 2010 legjobb robogója. Kymco 300i A Kymco People azonban csak…..