Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegyvidéki

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Szombat. 2012.04.07 17:12:00
Minden olvasómnak áldott békés Húsvétot kívánok! Nekünk az lesz. Délelőtt bár még szép volt az idő és nagyon kiakartam már próbálni Mákvirágot "felhurkásítva" hogy fekszik a vízen, de amire végeztem  a reggeli matatással látszott, hogy ez csalóka, bejön a…..
Hajónapló Szombat. 2011.12.31 13:10:00
 Csudaszép a fényes fenekű ladik, megsímogattam, aztán nekiálltam kiszerkeszteni, kiszabni és összeragasztani a kormánylapot. Meghökkentően piciny a 25-ös jollééhoz, pláne Amapola kormányához képest. Annakidején a 25-ös kormányát amikor csináltam lelógott az asztalról,…..
Hajónapló Szombat. 2011.12.24 10:47:00
  Ma se lesz hajóépítés. "J" szigorúan közölte, hogy nem léphetek le a műhelybe élvezkedni, itt kell segédkeznem a sütésfőzésben, bár leginkább csak a hamupipőke érzést kell folyamatosan enyhítsem, mert a konyhai dolgokhoz nem értek. De a szeretet ünnepén…..
hegyvidéki 2011.12.24 17:41:00
Hajónapló Hétfő. 2011.12.05 15:49:08
 Ember tervez Isten végez. Nem lett semmi a mai melóból. Még tegnap este orvosi ügyeletre kellett menni, pontosan nem is tudni mi a baj, de  "J" -nek erős fájdalmai vannak, enni se nagyon tud. Egyelőre leállok a bloggal, munkáról nem tudok beszámolni, annak meg, hogy…..
Hajónapló Szerda. 2011.07.14 00:08:00
Meleg van....Valahogy nem megy a meló, csak teszefoszáskodok. Még tegnap este kifolyattuk a fürdővizet a bociból, ma reggel vízrelöktem (naná, hogy elfelejtettem a leeresztő dugót visszadugni előtte), kibéleltem szőnyegdarabokkal, beleraktunk egy Danforth horgonyt vagy 30m 10-es…..
Hajónapló Kedd. 2011.04.12 07:44:00
Toldy Miki hívta fel a figyelmemet erre a cikkre. http://www.mfor.hu/cikkek/Uj_tipusu_hajok_kellenek_a_dunai_hajozas_fejlesztesehez.htmlAhogy azt a Mórickanéni elképzeli! Az utolsó mondat akár helyes is lehetne, de eszembe jut a Vituki tanulmány, ahol olyan megoldást rendeltek, mely nem…..
hegyvidéki 2011.04.13 12:40:01
@A Tengerész: Jól látod a dolgokat, valóban ez a három nézőpont fedezhető fel a témához hozzászólók között. A legnagyobb baj a mindent ellenző, ugyanakkor ostobaságokat, a természeti törvényeket figyelmen kívül hagyó nézeteket erőszakosan terjesztő „sötétzöldekkel” van, akik semmiféle kompromisszumra nem képesek, de jó a médiatámogatottságuk. Jó részük politikai tőkét kovácsolt a vízlépcső-ellenességből, s ezt most féltik. Őket valóban nem érdeklik a tények, csak mondják az ostobaságokat. Velük semmiféle értelmes vita nem folytatható. Ha rajtuk múlna, akkor bevetetnék az alkotmányba, hogy Magyarországon nem szabad vízlépcsőt építeni, sőt, büntetni kell azokat, akik előjönnek ilyen ötletekkel.
A második és harmadik csoport hoz tartozók között időnként elképzelhető olyan párbeszéd, amely előre viheti a dolgokat. Erre példa az MTA, amelynek tagjai között továbbra is szép számmal vannak a vízlépcsőket ellenzők, de, mint tudós emberek nem mehetnek a tudományos tényekkel szembe. Ezért is születhetett meg az MTA kiadványa a megújuló energiákról, amelyben a vízenergia is szerepelt. Ezt támadták meg azonnal a „sötétzöldek” (Lányi), amire az Akadémia részéről csak egy meglehetősen visszafogott reagálás volt.
@temtom: Abban igazad van, hogy a látványterven szereplő létesítmény nem emelte volna a táj szépségét, de nem is azért tervezték oda. Az osztrákok által áttervezett változat viszont már sokkal „szebb” lett volna. Ennek ellenére elfogadom, hogy sokaknak nem tetszenek ezek a létesítmények. A csodálatos budapesti panorámát díszítő hidak sem mind szépségdíjasok, s mégis elfogadjuk őket, mert szükség van rájuk. Így van ez a vízlépcsőkkel is az osztrákoknál és másutt. Ízlések és pofonok különbözők, s itt van az a pont, ahol érdemben lehetne vitatkozni, s megoldást keresni. Én bízom abban, hogy belátható időn belül létrejön egy ésszerű kompromisszum, amit majd a sokak által fenntartással fogadott éghajlatváltozás is elő fog segíteni.