Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Karak_

52 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy közeledik az év vége, itt az ideje számot vetni az idén történt eseményekkel, kicsit áttekinteni, hogy mennyire volt eredményes a 2015-ös szezon. Sajnos a május sok esőt hozott, így a szezon kezdet nekem nem sikerült valami fergetegesen... nem is beszélve az egyetemről, mert…..
A 60. Nemzeti Bajnokság jó 2 hetes időtartama alatt nekem főképp a kisegítői munka jutott Hajdúszoboszlón - egészen a tegnapi napig. Már délelőtt tervbe lett véve, hogy az egyik helyi klubtaggal együtt…..
https://picasaweb.google.com/111262010948252748953/Felujitas?authkey=Gv1sRgCLzj5Kys5MqASw..
Csütörtökön este gondoltam nekiállok kicsit előkészíteni a terepet a későbbi ásáshoz, így elkezdtem kimerni a medencéből a vizet (hátsó udvar, 1 pályás ötvenes). Mikor már mindenhol állt a víz a gyepen, akkor rájöttem hogy kicsit sok a víz és a talaj se száradt ki még.…..
Hogy az asztalos el tudjon kezdeni dolgozni, ahhoz meg kell hogy legyen minden amit bele kell szabni. Tehát a feladat adott, beszerezni mindent mielőtt elfogynak a munkái. De ugye még csak a hűtőről van elképzelés, meg a mosogatóról az ikeában. A többit tehát nem csak hogy meg kell…..
Befejeződött a fürdő: A tükör: Átrendeződött a nappali: Majd fent nekiugrottam a gerendáknak, mert így elég csúnyák voltak: Csiszolás után: ..
ÓÓÓ te jó ég mióta nem volt már bejegyzés írva. Na akkor kezdjük sorrendben aztán majd meglátom mi maradt ki. Andika átfestette az egész ereszaljat más színre, mert így a visszaverődő fény miatt a falnak is más színe lesz.de mivel már nincs körbeállványozva a ház és a…..
A vizes emberke saját szavaival élve: egy Kolontárt megszégyenítő vörös-iszap mennyiséget hagyott a rézcsövekben kimosatlanul, ami csak akkor derült ki, amikor jöttek beüzemelni a kazánt, így sok minden tolódott. Pl. a beüzemelés, a kifűtés, a járólapozás és így…..
Felkerült a helyére az összes grafitos hungarocell, ami megkapta a hálózást és az élvédőket is. Majd rá egy héttel a külső színt is, ami azért nem kis vidámságot okozott :) Ugyanis én kinyitottam az egyik vödröt amiben még a nedves szín volt, és kapásból rávágtam hogy…..
Péntek-szombat nekiugrottak az emberek és igen nagyot haladtak, sajnos én csak szombaton tudtam csatlakozni hozzájuk, ami szinte már csak a levezető nap volt. Pár helyen kellett még dűbelezni és glettelni a szigetelést. Ami egy kicsit nehézzé tette mégis a dolgokat az a túl közel…..
Hát ez az idő is eljött, a tavaly leadott megrendelésünket végre gyártásra kértük, és le is szállították. Aztán Andika mert szép és aranyos is persze berakta az egészet a kis- és fürdőszobába az ablakokat pedig elsötétítette. Mivel a gyártósoron azt mondták, nem szabad…..
Hű de gyorsan eltelt 3 hónap... Kicsit nehéz visszaemlékezni mi is történt. Na de akkor haladjunk szép folyamatosan. Miután leraktuk a padlófűtést és kialakítottuk a radiátoroknak a helyeket. Elmentem rendelni még vagy 3 kocsinyi betont Lencsés Petivel, aki a betonozás idejére…..
 Szépen halad a vizes munka a házon belül. Elkészült a teljes hideg-meleg víz bevezetése, felkerültek a radiátor csatolók, leraktuk a hőtükör fóliát, a vasrácsot amihez hozzá gyorskötözőztük a fűtéscsövet. Egy kis rész vár csak a holnapi napra, a fürdőszoba, és egy…..
 Hát ma megint vendégem volt a két öreg, akiken fél nap alatt meg lehet szakadni, de megunni tuti nem. Reggeltől estig ment a szívatás és a heccelés. Lett kerti csap, hogy lehessen locsolni és a hideg víz csövek is…..
  Volt egy kis szünet, mint az bizonyára észrevettétek...Volt egy kis szerződéses munkám, ami alatt beigazolódott a rég mondás: ha időm van pénzem nincs, ha pénzem van időm nincs:)Na de lássuk mi történt az elmúlt pár napban:Hogy Andi ne legyen mérges a…..
 kicsit megritkultak a bejegyzések, mert én is inkább gondolkodok a kiosztásokon, meg kicsit kikapcsolódni szeretnék néha. De nézzük csak mi is történt az elmúlt 10 napban.Az ácsok befejezték a tetőt, pont ma. Szép lett jó lett.Csabival gipszkartonozunk, minden nap tanulok…..
Szép lassan haladunk, szinte eseménytelenül, szigetelem a tetőteret és ha ráér Csabi akkor építjük a gipszkarton tetőszerkezet vázát. Alul már szinte kész is van, felül meg a szigetelés olyan 60%on. Ahogy nézem az előrejelzést jön majd a nagy hideg, tehát kell majd a…..
 Vettem akciós purhabot (lejárt szavatosságút,de 1 hét nem a világ) és kifújtam vele minden olyan rést ahova tudtam. Aztán az előző falrészre rátettem 10cm szigetelést és felfalaztam a másik oldalát is. Ezzel el is ment a mai nap lényegében. Már kicsit nagyobb a rutin, jól…..
 Ma sikerült a kutyaól háromszögrészét mindkét oldalt kívülről felfalazni, amire persze büszke vagyok, csak a négyzetméteres teljesítményemre nem. Hát még csak órabérbe lennék jó kőműves. Majd jön még egy réteg tégla belülre, és a kettő közé 10 centi szigetelés,…..
 De nem az a programozó fajta, ahol még csak a felel munka van kész :P A WC-n van még egy kis munka, amit szerintem a mester útmutatása mentén kivitelezhetőnek tartok, bár az első lépések is nehezen mentek. Szóval ma hangszigeteltük a falakat és lezártuk a mindkét oldalát.…..
 Hát eljött ez a nap is, mondjuk követte nem egy, de a lényeg regenerálódott a szervezett az ünnepi evések után. Mivel 2.-ára Jó időt mondott így nekifutottunk az ajtó befalazásának.14fok volt, tehát ritka szép betonozós idő. Kezdtem a napot 1 zsák falazóhabarccsal…..
 Gőzerővel dolgoznak az ácsok. Holnap viszek már fényképezőgépet is, mert tényleg szeretnék képeket a mostani állapotról. A tetőtérből is kiszedtük a maradék fát, amiből ereszalja lett, meg egyébként is nagyon haladunk. Leszigeteltük az egész alsó szintet…..
Na ma aztán pörgős nap volt! Jöttek az ácsok és lekapták a tetőt éjszakára, meg Csabi is kartonozott egyedül, mert nekem állandóan rohannom kellett valamiért. Két ünnep között meg 2 dolgot csinál a jó eszű tűzépes, vagy telel vagy leltároz, de ki azt nem szolgál, így az…..
 Azért ne mindenki vonjon le elhamarkodott következtetéseket a címből! Kis szünet után visszatértem, gyorsan fussunk végig az elmúlt napokon. 22-Céges vacsi - előtte kádvásárlás (Praktiker, Baumax, Bauhaus, Brico)23- Ikea akciós reggeli24- Andika öccsénél ebéd-vacsi25-…..
 Vagy sok a munka, vagy anyagbeszerzéssel megy el az idő. E kettő sajnos kitölti az ember idejét. Egyre többször hangzik el a kérdésem hogy hogyan is lesznek nyitva ünnepekkor, mert amit lehet az idén szeretném megvenni (és persze nem akarom kerülgetni). Na ma gipszkartonból…..