Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PatakiViktor

7 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég nehéz volt az utóbbi időben nem értesülni az átlag médiafogyasztó embernek a Görögországban kialakult helyzetről, ellenben annál nehezebb volt hiteles és szándékos manipulációt mellőző információt találnia azoknak, akiket a valóság is érdekelt. Mára már…..
Hatalmas tömegek vettek részt az EndAusterityNow akcióban. Az Egyesült Királyságban, de Németország és Franciaország területén is tüntettek ugyanazért a célért. Az EndAusterityNow célja felhívni a figyelmet, hogy az elmúlt öt évben miként lett egyre hétköznapibb a…..
Aktuális-e Marx hagyatéka a XXI. században? Hogyan értelmezhetőek a szocializmus eszméi korunkban? Miért ciki, hogy szocialistának hívja magát a legnagyobb álbaloldali párt hazánkban? Kik azok az újbalosok?  Az előző cikkemben a részletesség igénye nélkül felvázoltam a…..
Egyetértek a számos történelemben jártas vagy történelmet tanító személlyel, kik állítják, hogy korabeli forrásokból, vagy a kort hűen leíró regényekből lehet leginkább átérezni és megérteni egy-egy korszakot. Ken Follett neve sokak számára ismerős lehet a Katedrális…..
Mi jut eszünkbe mikor azt a szót halljuk; szocializmus? Magyarországon a legtöbb embernek a két és fél évtizede lezárt rendszer és jelenbéli maradványai, esetleg a kommunistának csúfolt autoriter, hajdani szovjet vagy a mai észak-koreai diktatúra. Részben érthető a jelenség,…..
Európában és Magyarországon az individualizmus korát éljük - mennyiben változott meg a közösségek szerepe az elmúlt évtizedekben? Miben alakította át a társadalmat a technológia és a modern életvitel? Vagy egyáltalán, miért is érdemes erről beszélni? Az ember társas lény.…..
Május elsejét ünnepeltük. A (Munka) Munkások Ünnepe ez, bár lassan egyszerű hagyománnyá szürkül. Nem sok erőfeszítésbe telik azonban rájönni, hogy mégiscsak többről szól az egész, mint a sör és a hurka, vagy a különböző pártok rendezvényei. De miről is? A XIX.…..
A 4K!-s országos lista-elbukás nem egy performansz volt, pedig az is lehetett volna. Meglett a lista a pár nagy pártnak és néhány, teljesen nyilvánvalóan az állami kampánypénzek lehúzására szerveződött kamupártnak. Országos listát nem, de egyéni jelöltet…..
PatakiViktor 2014.03.11 09:29:47
@Blikknépe: A kritikád a "szar" kifejezésen túl nem igen terjed bármiféle objektív érvre, így a 4K! nevével kapcsolatos kritikádat figyelmen kívül hagyom - ámbátor az is bőven látszódik a hozzászólásodon, hogy amúgy semmi referenciád nincsen a fikázásod mögött. A Negyedik Köztársaság párt a Harmadik Magyar Köztársaság bukott rendszere helyett szeretne egy új, valóban az átlagembereket segítő, oligarcháktól mentes, korszerű demokráciát, melyet egy új alkotmánnyal és számos egyéb intézkedéssel (lsd. választási programunk) kíván elérni. Innen a párt neve. Az, hogy alulról szerveződik fiatalokból és civilekből pedig magyarázat arra, miért nem látsz "celebeket" aka politikai csontvázakat nálunk. Abban is különbözik a 4K! a többi új párttól, hogy nem kamupárt és nem régi, bukott politikusok visszatérési kísérlete a politikai életbe, hanem egy valóban új irányt képviselő, valóban új arcokból álló párt. Egy szó mint száz - javallom tájékozódj mielőtt beleszólsz dolgokba, ugyanis demagógiával csak a hülyéket győzöd meg.
Dunakeszi. A 4K! önkéntesei minden energiájukat bedobva gyűjtenek, hogy meglegyen az 500 aláírásunk, mikor egy öregúr odalép hozzájuk. - Jó napot kívánok, a 4K! - Negyedik Köztársaság Pártnak gyűjtünk ajánló aláírásokat, hogy el tudjunk indulni a választáson.- Dehogy…..
PatakiViktor 2014.02.26 14:24:43
@Poroszkai Attila, @Halász Patrik és @Lutetia: Mindhármótok számára megjegyezném, hogy a 4K! eleve egy Magyarországon kifejezetten szokatlan és új felfogásúnak számító elvrendszert képvisel. Jellemző, hogy azok az emberek, akik hajlandóak és képesek is az újat befogadni, azok tovább olvasnak egy cikket két-három sornál. Jellemző az is, hogy akik ezt nem teszik, azok vagy éppen kedvtelenek, vagy ami valószínűbb, hogy szűk látókörű elméjükbe nem fér bele az új információ és/vagy lustaságból, esetleg tájékozatlanságból változtatni sem akarnak, a bennük kialakult képen. Nekünk olyan emberek kellenek, akik tovább látnak az orruknál, és igényük van arra, hogy tájékozódottak legyenek. Ez a magatartás szerintem követendő példa kéne hogy legyen, tekintve az emberek átlagos tájékozódottságát a politika kapcsán.
Ezen az új blogon fogunk beszámolni mindarról, amit tapasztalunk és átélünk az országgyűlési és az Európa parlamenti választásokig. A pártok választási kampányából általában csak a hivatalos nyilatkozatok, közlemények, az egyhangú hirdetések és a különböző botrányok…..
PatakiViktor 2014.01.18 18:46:35
@panteon: Emlékeztetnélek, hogy a most hatalmon lévő társaság rendelkezik 20 év "vezetői" tapasztalattal. Arra is emlékeztetnélek, hogy ők sem rendelkeztek 20 év "vezetői" tapasztalattal, amikor megbuktattak egy rossz rendszert. Annak a rossz rendszernek a tagjai is rendelkeztek azzal a 20 év "vezetői" tapasztalatával. Javallom gondold át az összefüggéseket.