Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PocakZ

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, a fenti cím manapság nem sok politikusra alkalmazható, hiszen világtendencia, hogy az államok vezetői, sőt, a vezetők ellenzői is rendkívül kamera- és mikrofonérzékenyek, azon túl nem sok minden érdekli őket, hogy a szavaik a következő percekben hogyan hatnak. Ám a mi miniszterelnökünk ebben a…..
PocakZ 2020.11.11 20:33:02
Orbánnak még soha nem kellett igazán nagy válságban kormányoznia. 1998 után az elhíresült Bokros-csomagból élt, 2010-re Bajnai elhárította az összeomlást, és jöttek az EU-s pénzek. És igen, a járványt tényleg nehéz és szinte lehetetlen jól kezelni, de a digitális oktatásért semmit nem tettek! A digitális oktatás soha nem fogja pótolni még egy átlagos színvonalú tantermi óra hiányát, de ki lehetett volna alakítani egy egységesen használható felületet, és ami még fontosabb: fel kellett volna mérni, hogy hol, mennyi gyereknek nincs megfelelő digitális háttere, hol kell az azonnali segítség. Biztos, hogy IT cégek segítettek volna ezen problémák orvoslásában. Másik probléma, amiről a média említést sem tesz, hogy rengeteg tanuló azért tűnt el a rendszerből, mert dolgozott, nyilván nem bejelentve! A harmadik probléma és a legnagyobb: a digitális tanulás feltételez egyfajta önálló tanulásra való képességet is, ami főleg a szakképzésben tanuló gyerekek szinte 100%-nál hiányzik - persze ez a probléma nagyon messzire visz! Negyedik: bár divatos a z generáció, meg a digitális bennszülött kifejezések használata, amivel a ma tanköteles korú gyerekek korcsoportját jellemzik, de sokuknak egy egyszerű word dokumentum megszerkesztése sem megy. A telefon nyomogatás és a virtuális világban való elmerülés nem jelent digitális kompetenciát. És az új NAT-ban a technikumban a kilencedik évfolyamon heti 1 óra ún. digitális kultúra nevű tantárgy biztosítja ezen ismeretek elsajátítását. Az iskolák a szűkös szabad órakeret terhére próbálják meg ezt a számot növelni. Szomorú!
Jogállam vagyunk-e? Az elmúlt néhány hét, néhány hónap és év visszatérő disputája, hogy sérül-e a magyar jogállam, vagy egyáltalán létezik-e még. Az EU parlamentjében már 2010-ben is vitanapot rendeztek a magyar jogállam helyzetéről, közvetlenül az új médiatörvény megalkotása után. És még most is…..
PocakZ 2020.10.13 16:32:15
**** Hír: leváltották a legnagyobb olvasottságú napilap, az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot. Az új vezérigazgató Szombathy Pál lett. Szombathy korábban az akkor még liberális napilap, a Magyar Hírlap főszerkesztője volt, majd később az egyik sporttévénél helyezkedett el. A leváltás ellen az…..
PocakZ 2020.07.23 17:24:45
A kormányfő minapi előadása szerint a kormány a hagyományos és az újszerű közgazdasági megoldások egy sajátos mixtúráját alkalmazza, ortodox és unortodox módszerek keverednek egymással, ha kell innovatív is egyben.Az eredmény, pedig, lélegzet-elállító:- emelkedő…..
'Vannak szemét alakok.Vannak aljas emberek.Vannak rosszindulatú örültek.Vannak irtózatos gecik.Vannak gusztustalan rohadékok.És van Gyurcsány.'Dajcstomi emelkedett kritikai megjegyzése ez egy rivális politikusról. Szerinte ezzel semmi gond, a twitter világa már csak ilyen,…..