Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bálna

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy tegnap ígértem ma egy újabb elmélkedős bejegyzéssel jelentkezem, amit az egyik youtubera is feltöltött videónk kapcsán kialakult harcművészeti stílusok közti párharc inspirált. A fő kérdés: melyik harcművészet a jobb, illetve éles helyzetekben melyik effektívebb. Sokan…..
Bálna 2011.04.11 12:32:19
Ahogy Jzs is írta nekem is ez a tapasztalatom: ... az Aikido dojo-kat látogató fiatalok inkább a szelídebb fajtából kerülnek ki... Ez nagyon is igaz. Ha a küzdelmet nem technikai hanem mentális felfogásban közelítjük meg ahogy Sziszcsi is teszi akkor mint gondoltok egy éles utcai küzdelemben ki lesz elszántabb, agresszívabb, bevállalósabb egy ifjú aikidós akinek nem adatott lehetősége tudását élesben kipróbálni vagy egy romagyerek aki napi szinten lehúzza a pénzét a gyengébbektől és ha meg akarja tartani akkor azért meg kell küzdenie az erősebbekkel. Ezt a lelki állapotot ami ilyenkor jelentkezik nem lehet edzőtermi körülmények között elérni még full kontakt sportokban sem. Ha meg full kontakt sincs az edzésen akkor mi az a körülmény ami edzi a harcost mentálisan vagy fizikailag.

Sziszcsi: Az általad említett könyvet " A konfilkuts és erőszak"- ot én is olvastam és nagyon jónak találom. Sőt hozzáteszem rengeteg a saját tapasztalatom igazi éles konfliktusokból ahol a mentális dolgokkal kezdődik minden és a fizikai részével folytatódik. Le szeretném szögezni: aki valóban meg akar támadni az meg fog támadni, azzal nem fogod tudni lebeszélni. Az egy másik szakma és azt nagyon komoly szinten kell űzni hogy ehhez a tudáshoz hozzájuss. Én ismerem a bűnözés legaljasabb formáját. Azt kell mondjam ahhoz is komoly valós tapasztalatok kellenek hogy egy pitiáner rablót el tudj tántorítani a szándékától. Ezt a tapasztalatot nem lehet megszerezni egyetlen edzésen sem. Ha valaki profi MMA-s az nem valószínű hogy ki tudja dumálni magát a helyzetből, viszont valószínű hogy meg tudja magát védeni ha verekedés lesz. Az Aikidó szerintem szintén nem készít fel arra hogy mentálisan felülkerekedj viszont begyakorolt támadások nélkül a harcban sem lesz használható. Ez az a dolog amit kifogásolnak itt az előttem szólók.