Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viliv

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HÖK-vezetők után a Magyar Nemzet közzétette az Orbán Viktorral romkocsmában egyeztető hallgatók névsorát is. „A miniszterelnök olyan diákokat választott, akik nem koloncként élnek az államon, nem csak merengeni tudnak a romkocsmában, hanem együttműködni is.” - írta a…..
viliv 2012.12.16 16:25:22
@CICMÓK:
Azért lehetnél kicsit megértőbb! Az a nyolc év gyakorlathiány más szakmában is komoly hátrány lenne. Képzelj el egy sebészt, aki 8 évig csak ágytálat cserél!
A kérdés már csak az, hogy fennállnak-e Magyarországon egy öngyilkos nemzeti konfliktus feltételei. A tragikus válasz pedig az, hogy igen, kétségtelenül igen. Ha nem is annyira kiforrott formában, mint egy ideáltipikus polgárháború küszöbén, de azért nagyon is határozottan és…..
Az Orbán-kormány lassan kabarészámba menő gazdaságpolitikájának újabb remeke, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számításai szerint az új diákhitel kilenc év múlva egy híján 900 milliárd forintos hiányt okoz majd a büdzsében. Nem először fordul elő, hogy előbb …..
  A köztársasági elnök doktori címe körüli vibrálás igazi, minőségi kontenttel látja el a hazai politikabuzi szcénát. Eddig a Demokrata Kör produkciója tuti befutónak tűnt a Nagy Plágiumügyi Tartalomversenyben, de szerencsére akad olyan baloldali műhely, ami felveszi…..
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
törökgáborelemez 431. Új nap 2012.01.20 01:00:00
A kockázati felár csökkenése és a forint árfolyamának erősödése egyaránt azt jelzi, hogy a világ a magyar kormány alkalmazkodását olvassa ki az elmúlt napok történéseiből. Lesz megállapodás az IMF-EU párossal, mert az Orbán-kormány végül mégis beadja a derekát, és…..
viliv 2012.01.20 13:06:13
@konrada: Igazad is van, meg nincs is. :-) Az emberek többségének valóban nem erőssége a széleskörű társadami-, politikai-, viselkedéstani- vagy antropológiai ismeret, de azért az általad ismertetett gondolatok is csak inkább az európai civilizációra mondhatók igaznak. Már pedig hogy azok sikeresek-e vagy nem azt szerintem a jövő dönti el. (Jelenleg -szerintem- nem túl jók a kilátások.) Igazából sikeres berendezkedéseknek az istenkirályságokat nevezném, vagy az indiai- és kinai társadalmakat, márcsak a sokezer éves fennállás okán is. A Te nézőpontodból viszonylag nehezen magyarázható pl. Gandhi ereje, vagy az említett keleti társadalmak fennmaradása. Az a fajta "siker" -amiről beszélsz- leginkább a kardfogú tigris legendájának sikerességére emlékeztet. Olyan sikeres vadász volt, hogy kipusztította a táplálékául szolgáló fajokat, majd éhen halt. Nem tudom, hogy a történet valós-e, de nagyon emlékeztet a jelenlegi helyzetre. Egyébként nem bánom, ha tévedek.:-) Már csak a gyerekeim miatt is.
  Nemzeti gyászt rendelt el rendkívüli ülésén a cseh kormány hétfőre Václav Havel halála miatt. Masaryk és IV. Károly után, a harmadik legnagyobb cseh államfőnek tartott politikus halálhíre először a twitteren és a Facebookon jelent meg. Szomorú lett az év vége…..
Szegényebb Mikulásra számíthatunk idén: drágább lett a piros zacskó, a zsákjában nem minden lesz jó, és a virgácsból is hiány van. A Mikulást, és így közvetve a célközönségét is nehéz helyzetbe hozta az euróválság. A Moody’s után a Fitch is leértékelte a…..
Elolvastam a legújabb cikket a Mandineren, és most egyszerűen csak örülök, hogy vannak még emberek ebben az országban, akiknek helyén van az eszük. Összevágott felvétel, félremagyarázások, hazudozás, összefogás a fasiszták és a magát a haladás egyedüli letéteményesének…..