Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BBéci

18 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az összeesküvés-elmélet egy olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események mögött egy meg nem nevezett csoport áll. Miközben olvasgatom a kispesti híreket, hallgatom a nyilvánosságra került Lackner-hanganyagot, egyre inkább megerősödik bennem,…..
BBéci 2019.11.05 16:30:09
Volt több is, de nagy sorozatban csak egy készült. A Rába-MAN motornak jelentős része volt az Ikarus sikerében. Az Ikarusszal együtt már csak a magyar járműgyártás múltjának része. Miért volt szükség licensz motorra és mi vezetett a felemás utódláshoz?..
BBéci 2019.03.10 17:09:08
A parlagfű (latin nevén Ambrosia artemisiifolia) évről évre sok százezer ember életminőségét rontja a növény virágzásának idején, mivel virágpora a jelentős allergének közé tartozik. A mintegy 100 évvel ezelőtt, Észak-Amerikából behurcolt parlagfű agresszíven terjeszkedik, és ennek a folyamatnak az…..
  A hálókocsi du. fél hatkor lassan kigördült a Keletiből. Irány Lemberg, Lvov, Lviv, Kinek melyik kedvesebb. Legközelebb csakis autóval - fogadtuk meg. Jó, jó a kényelmes fekhely, a nyugodt vacsora, a két személyes fülkében az elemózsiás kosárból, ugyanakkor vámosok és…..
Szatmári Krim és rubel 2014.11.10 10:05:57
Szergej kis növésű, kemény kötésű volgai kozák. A kilencvenes évek elején keveredett hozzánk, amikor rám szakadt egy nagy cég moszkvai irodájának vezetése. Valamilyen bonyolult nevű minisztériumból jött, ahol ő volt a nyersanyag elosztója. Az egész CCCP területéről utaztak…..
Nagy kérdés: milyen esetben van lehetőségünk ingyenesen tulajdoni lapot kérni? Íme a lista: Tárgyánál fogva díjmentes az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat lekérdezése, ha az a) *  hagyatéki eljárás lefolytatásához, b) gyámügyi, szociális vagy kisajátítási…..
Napok óta készültem rá, hogy írok végre a blogra - na nem csak azért, mert a napokban lépett át az ötéves évfordulón a Húsimádó blog, hanem azért is mert az elmúlt hetekben egyszerűen nem volt időm és energiám a főzéssel és az írással foglalkozni. A helyzet az, hogy mint köztudott, "pörög" az…..
Már az elején megmagyarázom a címet, mert félrevezethető lehet. Tehát tudtuk nagyjából, hogy hova megyünk, de a városba való megérkezés mégis sokként ért mindkettőnket. Na nem negatív, hanem pozitív értelemben. Szóval ez a város egy hegy oldalába épült - na de hogy? Beérsz a főutcán a városba, látod…..
Csütörtök este 8 óra után érkezünk Pueblába (mexikói idő szerint), Ti ilyenkor már javában durmoltok otthon -ezt még mindig nehéz megszokni. Nekiállnék írni - mert egy olyan élményen vagyunk túl, amit mindenképpen jó lesz megosztani Veletek. A "hazaérkezés" után megittunk Eszterrel egy-két tequillát…..
Jelentem nagyjából túl vagyunk a jetlag-en és reményeim szerint sikerült elintézni az elmaradt autó bérlést is. Na nem a mexikói America Car Rental jóvoltából fordultak pozitívra a dolgok, ( akik kinn hagytak bennünket a reptéren, és akik sem az e-mailekre, sem egyéb dolgokra nem reagáltak ), hanem…..
  Pénzmosás elleni belső eljáráshoz ingatlanközvetítőknek. Keresés az ENSZ szankciós listájából. Ide kattintva a legfrissebb nevekre kereshetünk.      ..
  Az értékbecslés az ingatlan, vagy eszköz szubjektív értékmeghatározása. Mivel maga az "érték" fogalma is szubjektív - a Szaharában egy liter víz adott esetben az életet jelenti és approximatíve többet ér,mint ugyanannyi arany.  Az értékbecslő azt vizsgálja, hogy a környezetéhez képest, illetve…..
  1 hónapnál nem régebbi  tulajdoni lap ( számunkra a munkához elégséges a nem hiteles  (szemle) (amit a Takarnetről lehet letölteni.) Térképmásolat (albetéteknél nem mindig szükséges, tájékozódjon a szakembernél)   Alaprajz szintenként (kézzel készített egyszerű vázlat is jó, a…..
INGATLANOS KULCSSZAVAK BETŰRENDES MUTATÓBAN   A,Á   Alkalmi áron: drágán Áron alul: mihez képest? Átlagos állapot: soha nem csináltak rajta semmit, most még pont nem omlik rád Alacsony közös költség: azért annyira nem alacsony, hogy ki merje írni :) Az iroda technikai okok miatt zárva: nem…..
         Hitelfelvételhez Vagyonleltárhoz Apport bevitelhez kivételhez, vagy cégalapítás, tőkeemelés alkalmával Házasság előtti szerződéskötéshez készülő  vagyonfelméréshez Válás utáni vagyonmegosztáshoz Eladás előtti szakvéleményként Gyámügyi…..
Családi vállalkozás: A KIS LÉPÉS Kft. az egész országban végzi munkáját. Kiemelt terület: Balaton és Budapest.Az értékbecsléshez szükséges képzettség, felelősségbiztosítás, szakmai regisztráció, szakmai szervezeti tagság és tapasztalat rendelkezésre áll - és szeretjük is ezt  a munkát…..
Az értékbecslés fogalma a jelzáloghitelezés beindulása után vált ismertté a legtöbb ember számára.  Miért lehet szükség értékbecslésre? Többek között azért, hogy rögzítsünk egy állapotot, egy értéket és ezt megalapozott szakmai szempontokkal alátámasztva hivatkozásként, kiindulópontként…..
A Zene az életem, X. rész,     2012.június 8-án  65 éves lettem, augusztus óta nyugdíjas vagyok, sok idöm van mindenre, tehát a zenélésre, festésre, az ÉLETRE – még ha be-bejárok is néhány órácskát régi munkahelyemre. Jó érzés tudni, hogy még kellek nekik.   De…..
2006 tavaszán történt tehát valami. Feleségemet (akkor még élettársam volt) kifúrták a munkahelyéröl. Erre van egy csodálatos angol szócska: Mobbing = fúrás, kiútálás, valótlan dolgok híresztelése, pletykálkodás stb... Ennek következtében fölmondtak neki.  A pert…..
A Zene az életem, VIII. rész   Nyugodt évek következtek. Már el mertem menni a nagy zenekarok koncertjére vagy amatörbandák föllépéseire, anélkül, hogy kívántam volna a zenélést, nem hiányoltam a gitárt. A Gibsont elkótyavetyéltem 1.400 DM-ért, mindegy, csak vigyék!…..
A Zene az életem, VII. Rész   1985 nyara.  Fellépések tömkelege a tánczenekarral, siker, jó pénz. Csak legalább a zene stimmelne…    …mert esz a fene. Ez az idöszak a Nagy Rockkoncertek ideje, itt Stuttgartban váltják egymást, többek között a  WHITESNAKE, DEEP PURPLE,…..
A Zene az életem, VI. rész    Megtörtént hát az elhatározás, befejeztem.  Kínos, megkeseredett hónapok következtek, mert nem voltam benne biztos, hogy döntésem jó volt-e.   Volt egy rendezvény a Ligetben. Nem emlékszem már, hogy ez április 30-án volt-e, május elsején,…..
A Zene az életem, V. rész     1971-ben, ahogy kikerültünk a KISZ-böl, megcsömörlöttem a zenéléstöl. Arra nem mertem volna megesküdni, hogy most aztán végleg befejeztem-e, egyelöre ott tartottam csak, hogy nyalogattam képzeletbeli sebeimet. Néha délutánonként be-betévedtem…..
 4. rész Azt írtam korábban, hogy messze a környéken páratlanok voltunk. Ez csak részben igaz. Ami a kicsapongásinkat illeti – igen. A zenélést illetöen nagy változások történtek megyeszerte. Ekkor már müködött jónéhány csabai banda is. A fújósokból álló…..
Két éves katonáskodásom alatt Békésen is sokminden történt - ami a zenekarokat illeti. Fiatal srácok álltak össze és kaptak is elég fellépési lehetöséget. Balogh Zoli és Kovács Sanyi “Szása” 1967-ben alapított egy zenekart, basszusgitáros Durkó Jani volt. Ök is…..