Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donovan_

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy tegnap ígértem ma egy újabb elmélkedős bejegyzéssel jelentkezem, amit az egyik youtubera is feltöltött videónk kapcsán kialakult harcművészeti stílusok közti párharc inspirált. A fő kérdés: melyik harcművészet a jobb, illetve éles helyzetekben melyik effektívebb. Sokan…..
Donovan_ 2011.04.10 19:47:51
@Sziszcsi: A Kaliban a késharcnál is ismert technika, hogy csaljuk a távolságot, illetve másod-harmadszándékú támadást indítunk. És hát akármilyen oldalról is nézem, ez bizony az élet-halál harcról szól (Ha éles késsel küzdenék. Ha nem szeretném végzetesen megsebesíteni, akkor meg még inkább észnél kell lenni.)
A tradicionális japán felfogás, hogy egy mindent eldöntő támadás-védekezéssel elrendezzük a dolgokat ma már nem működik a nyugati körülmények közt. Gondolod, hogy egy ökölvívó nem szeretne adok-kapok nélkül egyetlen ütéssel győzni? Azért szurkál, hogy az ellenfelét felőrölje és hibára kényszerítse.
Ez is egy stratégia. Egy technika, ha úgy tetszik, mert ma a XXI. század elején így küzdenek az emberek.
Donovan_ 2011.04.10 21:12:16
@Sziszcsi: Valóban, mi a gyakorlati megközelítésben hiszünk, de nem a Muay Thai szélsőséges elvei szerint. Mindannyian leírtuk, hogy milyen stílusokban gyakorolunk. Én jelenleg a Kali (Escrima) rendszerű rendszerekben találtam meg az utam, lehet hogy éppen azért, mert szellemileg már kinőttem a "bunyóból" és sok mindent másként látok...
Francia Box:
www.youtube.com/watch?v=aoHWLRhfggA

Kali (Escrima)
1. www.youtube.com/watch?v=kBUgr2d36WM&feature=related
2. www.youtube.com/watch?v=PKjwL-A2-Gs
Donovan_ 2011.04.10 21:13:07
Hét közben egy elég érdekes és sajnálatos dologgal szembesültem: rájöttem, hogy a húzódzkodáshoz, bármennyire is szeretem, elég gyenge vagyok. Ameddig el nem kezdtem a programot, képes voltam kb. 1 teljes húzódzkodást és még pár fél húzódzkodást végezni, azt is csak alsó…..
Donovan_ 2011.04.10 17:50:54
@Isildur: A Decathlon-os rúd 70-200 cm-ig jó, bár dupla annyiba kerül :)