Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blattida

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az analóg ( vinyl ) hanglemez utóbbi években tapasztalt Nagy Visszatérése sokunkban – bennem is - keltettek új reményeket, a mi , bakelit lemezen felnőtt korosztályunkban hagyományosan meglévő, analóg lemezjátszással kapcsolatos romantikus érzéseink mellé. Mert az analóg lemezjátszás nem csak…..
blattida 2016.01.06 22:46:19
@Analoglued: Majd várom annak a tesztnek az eredményeit.
Viszont, volna még egy kérdésem: mivel nem esett róla konkrétan szó a beszámolódban, milyen másfél milliós analóg front end ellenében érezted/érzed úgy, hogy ez az audio pc-hydra-dac trió megállja a helyét, adott esetben meg is haladja az analóg hangminőségét?
blattida 2016.01.08 23:04:57
@Analoglued: Köszönöm a részletes választ.
Igen, a számítógép alapú zenelejátszás sokkal praktikusabb, egyszerűbb és olcsóbb, mint az analóg technika és ma már bizony abszolút valós alternatívája egy nívós analóg láncnak, csak hát az érzelmek, szokások és hangok megkötnek minket, zenehallgatókat és egy kissé nehézkes a megszokottól eltérő zenehallgatói attitűd felvétele...ám, a zene miatt megéri.
Trikorder Karácsonyi paraajánló 2015.12.24 12:15:41
Megvolt a díszítés, megvolt a vacsora, a Reszkessetek betörők és az ajándékozás. A szülők és a tesók már lefekvéshez készülnek, de neked még nem kell sehova menned. Ajánlunk neked öt darab spooky filmet karácsony éjszakára, ha a kajakóma nem működik, de a Jézus életét…..
moziba:be Victoria (2015) 2015.12.13 11:19:12
Aki az utóbbi időben nézegette a filmfesztiválok kínálatát, biztos belefutott már ebbe a filmbe, mert sok helyről érkeznek a hiperlatívuszok, de mindegyik igaziból csak egy dolgot tudott kiemelni: a film, ami vágás nélkül készült, egy db kézikamerával, real time-ban. Ez a dolog…..
A tegnap bemutatott 5 film után következzen a lista első fele, lássuk tehát, melyik az 5 legjobb Stephen King-adaptáció. 5. Tortúra / Misery (1990) Annie Wilkes. Akár King rajongó az ember, akár nem, ezt a nevet illik megjegyezni. Az egyik oldalon ő áll: Annie, a jó lelkű,…..
blattida 2013.11.02 21:41:12
@remixer:
Ez a véleményed csak azt bizonyítja, hogy számodra az a jó megfilmesítés, ami minél pontosabban visszaadja az eredeti irodalmi művet, de ez valójában óriási tévedés, hiszen teljesen másként működik a film, mint az irodalom, te szó szerinti fordítást szeretnél, az emberek nagy része pedig műfordítást, aminek pontosan az a lényege, hogy a fordítandó alapanyag a másik nyelven is ugyanúgy működjön.
Az elvárásod és a gondolkodásmódod filmidegen.
A stand by me egy kedves, hangulatos, nézhető film, de semmi több, egy tisztes iparos munka.
A ragyogás pedig valódi adaptáció, tele ötlettel, egyedi megoldással és remek színészi, rendezői, operatőri, vágói munkával. Természetesen nem tökéletes, de tiszta művészet.
blattida 2013.11.02 22:01:52
@Keenan: Pedig ugyanarról szól, csak máshol vannak a hangsúlyok, és ez egyáltalán nem baj.
blattida 2013.11.02 23:06:36
@▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒: Itt van az is, csak nincs az első ötben.
  1. A csokit már 2500 évvel ezelőtt is ismerték és használták Közép-Amerikában. A maják fedezték fel, először ajándékba adták egymásnak, és nagy elismeréssel járt az, ha valaki kakaóbabot kapott. Előfordult, hogy fizetőeszközként is alkalmazták. 2. A csokoládé…..
blattida 2013.04.04 11:39:31
@baliquez: +1, jogos.
+1 A 10-es pontban található mennyiség egy kicsit kevésnek tűnik.
Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!Ha 1989-ben találkoztak volna, Dávid és Orbán Viktor egyetértettek volna abban, hogy az "Alkormány és az Alkotmánybíróság a…..
blattida 2013.03.29 10:54:25
@OdettésaMacskák: Mondá a kútnak a köcsög, majd összetört. Nem baj, mondá a kút, úgyis hibás köcsög vót.
hacsaknem Na, ki is a demokrata? 2013.03.27 15:46:30
Egyáltalán nem vagyok kíváncsi Kövér László Heti Válasznak adott interjújának március 28-án megjelenő, teljes terjedelmű változatára. Amit az előrebocsátott böfögésből tudni lehet, így is bőven elég arra, hogy Hofi egykori ténymegállapítása mellé újabb vonalat…..
blattida 2013.03.28 10:45:57
@luis5: Igen, csak nálunk már a rendszerváltáskor tudták azt, hogy szükség van az ellensúlyokra és fékekre, különben minden szar bekerülne az alkotmányba, köszönhetően a politikusainknak és szokásaiknak és persze a múltunknak.
Ellenben a legtöbb eu-s országban erre nincs szükség, mivel náluk ilyesmi nem fordulhatna elő, eszükbe sem jutna, hogy ennyire jogkorlátozó elemek kerülhessenek bele az alkotmányaikba.
Ám, ezek szerint, Te is azt szeretnéd, ha mi lennénk a közép-európai Észak-Korea...
blattida 2013.03.28 11:08:38
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Persze, ájulásig, hiába megy a folyamatos mantrázás, ettől még nem ez történt, ettől még Ti rettegtek, ettől még a FIDESZ fog elsöprődni jövőre, szerencsére.

Jó remegést a továbbiakban is!
A Rába magyar beszállítókat keres a Volvóval közösen gyártandó városi és elővárosi buszaihoz. A mai sajtótájékoztatón megnevezték a közösen gyártandó típusokat is, ezek 7900-as és a 8900-as buszcsaládok. A korábbi hírek ellenére úgy tűnik, hogy gőzerővel folyik a…..
blattida 2013.03.20 23:13:09
@Bérgyilkos,Garázda,Gázoló,Adócsaló=Orbán_bandája:

Mi köze van ennek az állami dotációhoz?

Ki írta, hogy szarabb volt akkor? Az életszínvonalról beszéltem, nem a közállapotokról, a közhangulatról és az általános életminőségről! Ahogy írtam is, A kiszámíthatóság és nyugalom miatt nem volt rossz akkor élni, de ettől még maga a rendszer szar volt. Persze, szinte mindenki dolgozott, papíron, egyébként meg lébecolt, lopott, kicsit termelt, öt éves terv és társaik, nyugdíjak nincsenek, adók nincsenek, aztán nézd meg, hogy mi lett a vége, és erről nem a rendszerváltás utáni pártok, kormányok tehetnek, azok a szép új jövőt baszták el, mindegyik, egytől-egyig, ám ettől még a jelenlegi és a szocializmus előtti rendszereink is mind jobbak voltak. A visszasírt kádárkorszak egy átverés volt, egy álomvilág, egy mátrix...
blattida 2013.03.20 23:16:53
@blattida: A vágyott korod létezik, el lehet menni oda élni, az sokkal jobb, mint ez, itt, mindig a sárga úton...Kína után balra fordulsz és megérkezel, a csodás hely neve: Észak- Korea.
blattida 2013.03.21 22:58:22
@Nancsi: De, működött, csak akkoriban nem volt ekkora felvevő piac egy országon belül, ezért sok esetben szükség volt a gyarmatokon élő emberek munkájára és pénzére.
Amúgy, ha ennyire csak végletekben gondolkodsz, akkor nincs jó és működőképes rendszer, de ez, természetesen nem igaz, hiszen évezredek óta itt vagyunk.
A tegnapi irgalmatlanul nagy cliffhanger után nyilván ti is tűkön ülve várjátok már a folytatást, hát, íme, az epizód, amelyben borul a papírforma, és amelyben valóra válnak az álmok. Rögtön egy erős és fájdalmas jelenettel nyitunk, Pumuklifejű Lali rákapott a mulatós…..
Médiafika Harrison Ford 70 2012.07.13 06:00:00
Volt ács, dolgozott a Doorsnak, készített szekrényt George Lucasnak. Aztán valamiképpen színész lett. Ja, és ma ünnepli a hetvenedik születésnapját. Chewbacca nagy barátja, a tudós-kalandor Indiana Jones, a szökevény, igazságkereső orvos, az érző szárnyas fejvadász – csak…..
blattida 2012.07.13 22:44:59
@A hölgy szépen furulyázik: Mitől csapnivaló színész? Miben láttad?
Szerintem egy ember 70. születésnapján az illető szellemi képességeit firtatni, na az nem túl intelligens és ildomos dolog.
Az van, hogy tavaly novemberben megvettem életem kedvenc cipőjét a Hervisben. Tornához kerestem cipőt és egyszerre csak megláttam a Reebok Easytone-t, amibe belebújtam és azt éreztem, hogy álmaim cipőjébe léptem. Ilyen kényelmes cipőérzésem még soha nem volt és nagyon boldog…..
A hosszúhétvégi múltba révedő kultúrharc teljesen elnyomta azt a hírt, hogy új magyar világsiker van születőben.  Nagy sikerrel mutatták be ugyanis Cannes-ban Pálfi György Final Cut-ját...
blattida 2012.05.30 15:06:09
@spontan: Nekem is volt szerencsém látni a múlt hétvégén, sajnos egyet kell értsek az olvasott véleményekkel, valóban unalmassá és fárasztóvá tud válni a tematikája miatt, nem koherens a rendező elv, sokszor ingadozik a humoros, gúnyos, komolykodó és mesterkélt állapotok között, az egyes snittek hossza sincs mindig összhangban a tartalommal, a mondanivalóval vagy a dramaturgiával.
Ettől függetlenül nem bánom, hogy láttam (mert ügyes és technikailag is rendben van), bár nagyjából azt kaptam, amire számítottam.
Azért csak sikerüljön megszerezni a jogokhoz szükséges összeget és forogjon a mozikban, hadd lássák minél többen!
Nem csak a hollywoodi színészeknek vannak "fiatal voltam, pénzre volt szükségem" típusú munkái, sok rendező is csinált olyan filmeket, amikről azt se gondolnád, hogy a fickó egyáltalán megnézné. Egyébként a színészekhez hasonlóan a rendezők sem csak pályájuk…..
blattida 2011.04.10 09:35:35
@algi:
A Törjön ki a frász volt a Tolkien mű feldolgozását megelőző filmje.
A Gyűrűk Urát nem megkapta, hanem övé volt a megfilmesítési jog, mivel már régi terve volt, hogy egyszer filmre viszi.
blattida 2011.04.10 22:00:18
@algi:
Ez oké, de a lényeg az, hogy egyiket sem megkapta, hanem megszerezte.
Azt hiszem,hogy a nézők jelentős részének semmit sem mond a Hullajó című film...
A Hálivúdi gépezetbe pedig a Törjön ki a frásszal került be, ami szerencsére pénzt is termelt, ráadásul a WETA első komolyabb munkájának is felfogható, egyfajta rákészülés a LOTR trilógia CGI világára.