Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Poroszka

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a pár sort már január vége óta terveztem megírni. Akkor léptem ki ugyanis - nem hivatalosan - a rádióból. Akkor, a Szent Korona Rádió Egyesületből léptem ki, hiszen megszűnt az egész létezni, hosszú történet. A lényeg, hogy a formális kilépésemet tekintettem magamban a…..
Kedves Munkahelyi Terror blog! Nem is munkahelyi visszaélésre, hanem egy rendkívül inkorrekt cégre szeretném felhívni a figyelmet. Néhány hónapja munkát keresek. Két tökéletesen használhatatlan egyetemi diplomám van, egy bölcsészi és egy tanári. Nem is nagyon találok olyan…..
Poroszka 2011.04.09 20:59:42
Akkor lassan válaszolgatok a hozzászólásokra:
dalmata76: Köszönöm a jó kívánságokat, én is remélem :-)

tff: nincs kedvem végigjárni a feljelentgetéssel járó rengeteg herce-hurcát, ráadásul ha híre megy, hogy egy munkaadót már feljelentettél, szerintem senki nem alkalmaz majd szívesen és valahol ezt meg is értem

Denton85: óh, már rég kinőtték a pesti székházat, ez vidéken volt

Mária: sajnos az idős emberek gondozása nem olyan egyszerű feladat, gondolok itt arra, hogy fizikailag nem vagyok elég erős ahhoz, hogy ágyhoz kötött embereket emelgessek pl. Meg én inkább gyerekekkel foglalkozom szívesen. De abban mindenképpen igazad van, hogy továbbképzés vagy váltás kell, de ehhez anyagiak híján egy állás szükségeltetik elsősorban. Szóval a 12-es csapdája.

Lencsi lány: óraadás jó lenne, de ezt vállalkozóként kellene törvényesen csinálni. Törvénytelenül meg nem biztos, hogy megéri, hiszen reklámozni elég kockázatos, bejelentett állás nélkül pedig nincs pl. nyugdíjjárulékom. Egyik sem éri meg. Ha más nem marad ezt meg kellene próbálnom, gondolkozom rajta egyébként. Tökéletesen megelégednék egy bejelentett állással, alkalmazotti jogviszonnyal.

Gabo74: ha hiszed ha nem, ebben a két diplomában tényleges munka van, egy diák nem kap annyi juttatást, hogy abból kényelmes élete legyen, ha szerencséje van, kap kolit, ahol vadidegen emberekkel élhet együtt, és a privátszférája 5 m2, ha meg nem, akkor dolgozhat is egyetem mellett, hogy ki tudja fizetni az albérletet. Nem azért tanultam 5 évet pluszban, hogy fizikai munkát kelljen végeznem, és ami a legrosszabb, abban a kisvárosban ahol élek, még polcszervizes állás sincsen. Ha pedig befektetek valamilyen képzésbe, nem biztos, hogy a targoncavezetői lesz az. Az arcomból lejjebb adtam, és hívtak már fel hitetlenkedve, hogy minek akarok én ügyfélszolgálatos lenni felsőfokú végzettséggel? Ez nem nagyképűség, megvan az előnye annak is, ha valaki 18 éves kora óta dolgozik, hiszen keresete van és az egzisztenciája megalapozásában legalább öt évvel az előtt jár, aki továbbtanult. Amikor továbbtanultam, akkor ez tudatos döntés volt és azért tettem, mert úgy véltem ez a befektetés és öt éves hátrány, amivel a munkaerőpiacon indulok megtérül majd. Senki nem mondta, hogy nem fogok munkát kapni, csak azt, hogy nem fogják megfelelően honorálni anyagilag a tanári munkát. Minek vesznek fel és taníttatnak ki drága pénzen, ha nem kapok a szakmámban munkát? Ez meg a másik oldala.
Poroszka 2011.04.10 08:49:22
Kedves BKV reszelő!

Őszintén nem én tehetek róla, hogy az év nagy részében olyan munkát kell végezned, amit nem szeretsz és itt bizonygatod, hogy azért csinálod, hogy ötévente le tudd cserélni a kocsidat. Mert egyébként mindent tudsz. Mégis hogyan mennék el segédmunkásnak, mondjuk betonnal teli talicskát tologatni? Szakmunkát nem tudok vállalni - ahogyan mondták nem értek hozzá - ami meg a többit illeti szívesen meghívlak ide, hogy keress magadnak helyben állást. Igen leadtam az arcomból és ha érdekel 18 éves korom óta önfenntartó vagyok - anyukáméktól nem kapok pénzt azóta - most 25 vagyok és épp annyi félretett pénzünk volt a párommal, hogy két hónapot tudjak várni, mielőtt elvállalok olyan munkákat is mint pl az értékesítő. A szakdolgozat megírása mellett pedig személyi asszisztensként dolgoztam 8,5 hónapig. Napi nyolc órában, csak az útiköltséget nem fizették ki, és miután lejárt a diákom a bérlet ára a fizetésem kétharmadát elvitte volna, így közös megegyezéssel felmondtam. Ha hiszed ha nem, a biztosítók és a nagyságos Zepter melóin kívül semmi olyan nincs amit szakképzettség nélkül elvégezhetek, még pultosnak vagy pincérnek se mehetek el, mert ahhoz is papír kell. És ugyancsak ebben a kisvárosban nyilvános wc sincs, hogy wc-t pucoljak, a helyi újság pedig tele van vasalást, takarítást vállaló édesanyák hirdetéseivel. A poszt pedig arról szólt, hogy milyen visszaélések és hazugságok vannak, erre itt nekem estek, hogy élhetetlen vagyok. Csak mert rászántam az időt és az energiát arra, hogy tanuljak és most szeretnék valami olyasmit csinálni, amihez legalább minimális szinten szükség van arra, amit öt évig tanultam.

Jah igen az tényleg 22-es csapdája, nem 12-es :-)))