Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palkóanyu

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztatészta Ebéd önmagammal 2011.09.25 10:30:00
Szeretek néha egyedül lenni... Igyekszem tudatosan élni, szeretem átgondolni, hogy hol és hová tartok és jó úton haladok-e a kitűzött célok felé. Legtöbbször tervezek, beosztom az időmet, mert ha nem így teszek, azon kapom magam, hogy elrepült... elrepült az idő anélkül,…..
Tisztatészta Ízek és érzések 2011.07.26 13:45:00
Lekvárfőző lázban ég az ország, a gasztrobloggerek belendültek és ontják a különleges ízkombinációkat. Ha lekvárt főzök akkor a nagyi hagyományos receptjeit követem. A sok újdonság ellenére sem fordult meg a fejemben, hogy beújítsak és alkohollal bolondítsam a…..
Tisztatészta Tigelle 2011.07.03 13:15:00
Tisztelem a hagyományokat és fontosnak tartom, hogy megőrizzük a nemzedékről nemzedékre öröklődő szokásokat. A gasztronómiában vonzódom mindenhez, aminek eredete családi hagyományon alapul. Régen egyes ételek elkészítése rituálé volt. Összegyűlt a család a kemence mellé…..
Tisztatészta Édes vagy sós? 2011.05.23 12:15:00
Ha a jobb hasábban rápillantotok a "Keress a tészták között" dobozra, akkor a sós ételek nagy fölénnyel vezetnek az édességek mellett. Bevallom, nem vagyok édesszájú, ennek ellenére igyekszem majd "édes élvezetet" is nyújtani, már csak azért is, mert a családom igényli. Én a…..
Tisztatészta Őszinte vallomás 2011.05.13 16:50:00
Sohasem éreztem bűntudatot vagy lelkiismeret furdalást egy túl késői vacsora vagy netán túl sok mennyiségű étel elfogyasztása során. Számtalan élvezeti forrás van az életben és az evés az első három helyezettben benne van... számomra mindenképpen. Mindenki mástól esik…..
Előzmények: Helyszín: 1068 Budapest, Szondi utca 95. Csillagánizs Főzőiskola Téma: Az olasz konyha titkai Idejét múlt élménybeszámolót írni, hiszen tavaly szeptemberben vettem részt a Főzőiskola szervezésében, Vrábel Krisztina által tartott főzőesten. Először Kriszta…..
Tisztatészta Kanyarkenyér 2011.04.27 18:30:00
Az ünnepi terülj-terülj asztalkám kínálata elpusztíthatatlan. Jó magyar szokás szerint általában eltúlozzuk a sonka méretét és a kifőzött tojások mennyiségét. Ilyenkor felmerül a kérdés: Mi tévők legyünk a maradékkal?Én a párom által kanyarkenyér névre keresztelt…..
A falusi lány egyetemre került a nagyvárosba és mi sem volt természetesebb: főzött, sütött, úgy ahogyan otthon látta/tanulta, minden nap. Ezzel az anyukáját az őrületbe kergette, ellentétben az évfolyamtársakkal, akik állandóan nála dekkoltak, mondván: "kő még"…..
Az első tésztás szakácskönyvem címe: Nélkülözhetetlen TÉSZTA könyv. Ajándék a baráti társaságtól. A kis számítóak. :) Kezdetben (pechükre) ritkán használtam, felkerült a polcra a többi, akkor még kevésnek mondható receptkönyv mellé. Aztán egy szép tavaszi hétvégén…..
Beköszöntött a tavasz, medvehagyma lázban ég az ország. Rengeteg bejegyzés olvasható. Lehet szemezgetni a receptek közül, akár pályázni egy receptversenyen, de számtalan medvehagymás néphiedelem található az internetes oldalakon. Ha már a néphiedelmeknél tartunk: egyesek…..
Tisztatészta A család mumusa 2011.04.09 11:10:00
Vége a disznóvágás szezonnak, de ettől függetlenül nincs háj hiány nálunk. Teli a fagyasztó, de csak azért, hogy életemben először hájas kiflit süssek. Már biztosan eltelt tíz év, amióta egyáltalán nem került terítékre  nálunk. No de azelőtt, szinte hetente voltam…..