Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HR Világ

40 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez bizony az Outplacement! Nem túl magyaros, de ez honosodott meg a HR szakmában jelölőszóként. Talán sokan látták George Clooney főszereplésével az "Egek Ura" című filmet, amiben a főhős fizetett "kidobóember", na nem a dolog fizikai erőszak szerinti értelmében. Kedvesen, de…..
HR Világ Unalmas meeting? 2015.04.30 11:09:13
Sok meetinget tartasz a cégednél? Mindezt egy kiemelt csoportnak, vagy folyamatosan változó csapatok a meghívottak? Mit gondolsz? Érdekes az előadási stílusod? Érdekes az, amit mondasz, vagy érdekessé tudod tenni? Mindig sikerül időbe felkészülnöd a meetingre? Lényegre törő…..
Gratulálunk! Leszerződtetted a legjobb munkaerőt az adott pozícióba, már csupán abban kell segíteni neki, hogy zökkenőmentesen menjen a beilleszkedése. Milyen nehéz lehet ez? Esetenként változó, de nagy többségben magában foglal bizonyos nehézségeket... Friss statisztikák…..
Hobbiról írni egy önéletrajzban mindig nagy kihívást jelent. Csak akkor merészkedjen erre az ingoványos területre, ha a kedvtelés kapcsolatba hozható a munkával és érdekes, illetve, ha tényleg hódol is ennek a hobbinak. Érdekes a hobbija, vagy inkább hagyományos és…..
Ami a munkajogot illeti, a szabadság az szabadság. Nem elvárható, hogy a munkavállaló elérhető legyen, legfőképpen nem folyamatosan, mintha az irodában ülne. Miért esik mégis sokaknak nehezére kikapcsolni a munkahelyi telefont? Elcsépelt mondás, de azért még igaz: az ember nem…..
HR Világ Álláspályázat Online 2012.12.29 20:19:17
Manapság természetes, ha valaki egy állásra e-mailen küldi el az önéletrajzi anyagait. Elvárás, hogy az e-mailben a cég hirdetésében feltüntetett kontakt személyt szólítsák meg, és vázolja röviden a pályázó, hogy miért is ír. A levél tárgyát is pontosan fel kell…..
A modern technika nemcsak a munkafolyamatokat gyorsítja meg a hétköznapokban, hanem az embert egyfolytában elérhetővé teszi, többször szakad meg egy másik munkafolyamat, ami önmagában is nagyobb stresszt jelent. Egyre nagyobb az igény, hogy a munkavállaló ne csak a cége érdekeit…..
Téves elképzelés, hogy az online leadott álláspályázatokat nem követi ugyanolyan figyelem a vállalatok részéről, mint a hagyományosakat. Az Online-Álláspályázat ráadásul már olyan gyakori, hogy kikerülhetetlen a HR szinte minden területén. A pályázónak ezért az…..
Ősszel újra megbolydul a munkaerőpiac. Jobbnál jobb állásajánlatokat találunk az Interneten (na persze csak az, aki keresi is). Az is előfordul, hogy az állásajánlatra az online-álláspályázat egy kitöltendő Internetes űrlap módján jelenik meg. Néhány fontos infó ilyen…..
A Munkaerő-Közvetítés két irányú. 1. a munkavállaló felé 2. a megbízó felé Nyilvánvaló, hogy a kettő között találjuk a Munkaerő-Közvetítőt. Díjat minden esetben csak a megbízó felé számol fel a szolgáltatásáért. Munkavállalóknak ez a szolgáltatás mindig és az…..
A Munkaerő-Közvetítés a közvetítő feladata. Ez nem vicc, ez a fogalom leírása. :)A közvetítő által végzett feladat során a keresett pozícióra felállított keresési stratégia alapján hatékonyan segít a Megbízó számára megtalálni a megfelelő munkatársat. A közvetítő…..
Kérdés, hogy a Munkaerő-Közvetítés mely iparágaknak jó?Nézzünk néhányat sorjában:gépiparautóiparelektronika...és kiket is? Leginkább:vezetőketmérnököketszakmunkásokat/technikusokatA Munkaerő-Közvetítés mind a Munkavállalónak, mind pedig a Megbízónak előnyére…..
HR Világ Senior munkavállalás 2012.02.21 23:38:00
A senior korosztály munkavállalása nem éppen a legegyszerűbb feladat és most nem csak itthonról beszélünk - írja a HRVilag.com.A még nem nyugdíjas, de már nem is olyan fiatal korosztály (a negyvenöt-ötvenévesek korosztálya) sorsa tanulmányértékű, hogy hogyan tud, vagy éppen…..
Az Outplacement egy angol nyelvű kifejezés, mely itthon is beépült a HR-es szlengbe.Jelentése: "gondoskodó leépítés". (Munkáltatófüggő, hogy ki az, aki él vele és ki az, aki nem.)A HR-es szolgáltatóknál tudja az adott munkáltató igénybe venni az Outplacement…..
Vannak az online Munkaerő-Közvetítés szolgáltatók.Vannak az offline Munkaerő-Közvetítés szolgáltatók.Természetesen vannak a két világ közötti különböző átmenetet képviselő szolgáltatók.Feketén-fehéren nagyon kevés van ezekből mára, akikre rámondható, hogy csak ezzel,…..
Tavasszal mindig megélénkül az álláspiac. Állásajánlat garmada indul útjára a neten és felpörögnek a fejvadász cégek is.Állásajánlat vadászoknak most érdemes újra bevetniük magukat a világhálós berkekbe, hogy időben elkaphassák a nekik legmegfelelőbb ajánlatokat.Rengeteg…..
A Munkaerő-Közvetítés elterjedt elnevezése a "Fejvadászat".A fejvadászat szó általánosságban véve nem teljesen pozitív tartalmú szó, azonban mára a szóhasználatban azt a munkavállalói direkt megkeresést értjük alatta, melynek során egy betöltetlen állásra, mely…..
A Munkaerő-Közvetítés, mint fogalom, arról szól, hogy az adott HR szolgáltatók egy megbízójuk kérésére a lehető legrövidebb időn belül segít megtalálni a megbízójánál megüresedett pozíció elvárásainak leginkább megfelelő munkavállalót, akit a megbízó vesz…..
Állásajánlat a Neten. Ez biztos nem ismeretlen téma az álláskeresők előtt.Naponta álláskeresők ezrei böngészik az állásajánlat portálokat, regisztrálnak, küldik be az önéletrajzukat, valljuk be, sokszor hiába.Amikor átmeneti megoldás is szóba jöhet, érdemes olyan HR…..
Az angol nyelvű Outplacement szót az alábbiak szerint lehet értelmezni:- gondoskodó leépítés- humánus elbocsátás- gondoskodó létszámleépítés- dolgozói gondoskodás- emberséges elbocsátás..
Az Állásajánlat gyűjtő portálok között komoly harc dúl (nem csak idehaza) az elsőség megszerzéséért.Ezt az elsőséget többféleképpen mérik le. Függ az Állásajánlat mennyiségétől, a regisztrált felhasználók feltöltött önéletrajzaitól, a napi látogatószámtól és…..
Jónéhány cég foglalkozik Magyarországon az Outplacement szolgáltatással.Ezek közül az egyik a Lee Hecht Harrison, amely az Adecco csoport tagja. A Lee Hecht Harrison egyike a legnagyobb és legrégebbi cégeknek, melyek Outplacement szolgáltatást nyújtanak ügyfeleiknek.A több, mint 30…..
Egy időben nyakra-főre alakultak Magyarországon a HR szolgáltatás tevékenységű cégek.Ha valahol magasabb HR pozícióból elbocsátottak munkavállalót, általában egy nagyobb részük megpróbálkozott a HR szolgáltatás tevékenységgel a "saját szakállára", azaz HR-es…..
Jó kérdés?Ha Te is éppen állásajánlat böngészésben vagy, akkor:vagy nincs éppen állásod,vagy van, de mennél onnan,vagy van, de már nem sokáig.Egyik helyzet sem túl biztató, bár a 2-es pontban benne van a saját cselekvés szabadságának a lehetősége (addig lehetőség is marad,…..
A lényeg: EredményFolyamatos önértékelés és karrierelemzésKarriercélok meghatározása, karrierlehetőségek felkutatásaKommunikációs stratégia fejlesztése, marketing terv elkészítése, önéletrajz-, és kísérőlevél-írásInterjú- és tárgyalástechnikák,…..