Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuzsibuvar

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“- Etesd meg a kurvát!- mondta egy hang a telefonban. - Etesd a kurvát, különben meghal!” …Az immár kultikussá vált mondat Anthony Bourdain, A konyhafőnök vallomásai című könyvéből származik. Abból a részből, amikor az alkoholista pék olyan másnapos, hogy nem tud bemenni dolgozni, de teljesen…..
zsuzsibuvar 2021.02.18 01:32:36
@sveikukac: ez hosszú kelesztésű élesztős kenyér, nem kovászos kenyér. Biztosan finom, de nem ugyanaz.
"hagyd békén a gyerekedet, azért gyerek, hogy hülyeségeket csináljon, majd mi okos felnöttek meg elrendezzük, ha valami bajt okoz!" mondja nekem az osztáyltanító már  szeptember második hetében. és csak azért nem az első héten, mert akkor még nem jártak iskolába. azon az első héten már az iskolásak…..
zsuzsibuvar 2016.01.31 23:23:37
Anglia, noha újabban ott is szítják az idegenellenességet, még mindig nagyságrendekkel befogadóbb, mint Magyarország. Az állam által diktált értékrend szerves része, hogy az ember nem nyilvánul meg náciként, vagy ha igen, széleskörű megvetést von magára, és kiiratkozik a…..
Aki csak háború elől menekül, átmegy a legközelebbi békés országba, akit politikailag üldöznek, az átmegy a legközelebbi demokratikus országba. Aki Afganisztánból, Irán-Törökország-Görögország-Macedónia/Bulgária-Szerbia útvonalon jön Magyarországra az jónéhány…..
Tyúkudvar Megéri tyúkot tartani? 2014.02.01 07:00:00
A következő olvasói levél adta az ötletet, hogy újra górcső alá vegyük a kérdést: Megéri tyúkot tartani? A kérdés: Szeretnék tyúktartással foglalkozni, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Röviden megpróbálom összefoglalni jelenlegi helyzetemet és a kérdéseimet. Ha…..
zsuzsibuvar 2014.02.07 11:01:33
@Esi: sajnos teves kovetkezteteseket vontal le. Annak viszont oszinten orulok es meg is koszonom, h a szemelyeskedest ezek szerint abbahagyod :)
zsuzsibuvar 2014.02.07 11:03:19
@Rosa Rugosa: itt is 50 a buvos hatar. Illetve 49. 50 es afolott DEFRA engedely kell (vmi mezogazdasagi ANTSZ, ok tiltkpjak meg nekem, h a sajat konyhambol kikerulo maradekot a madaraknak adjam, piha)
zsuzsibuvar 2015.06.08 07:25:37
@Lenyalt Hayú Trónörökös: erto olvasasbol egyes, leulhetsz. Ot-hat tyuktol kapott napi 2-3 tojasrol volt szo, az tojohibridektol nem nagy kunszt kb barmilyen tappal. Nemmellesleg tizbol kilencen azt irtuk itt, h nem eri meg tyukot tartani anyagilag.
kisrigók csaba érti 2015.05.07 10:55:01
-anya, mi az a regény?-egy hosszú történet.-mint az élet... - sóhajt csaba. csaba: -koraszont miért mindig a felnőttek esznek?én: -nem tudom. talán mert kávéval a legjobb az.csaba: -miért nem isznak kávét a gyerekek is?én: -szívdobogásérzésük lenne tőle.csaba: -mint amikor…..
zsuzsibuvar 2015.05.10 16:18:55
zsuzsibuvar 2015.05.11 12:25:52
@paulonviki: jajj :)))
Borzasztóan örültünk az újabb orbáni cukiság kampánynak, amely most a Story Magazinban jelent meg. Mi azonban azt szeretnénk tudni, hol a lé? És mennyit tetszettek ellopni a közösból, amíg a saját lábunkra nem állt az egész família. Fontos és hasznos volt ez a színes-szagos…..
Az van, hogy én többnyire szeretek problémákat megoldani. És értetlenül és bosszankodva szoktam nézni, amikor más meg nem.  Kezdjük az alapokkal. Van az embernek az úgynevezett megküzdési stílusa, ez azt jelenti, hogy ha nehézséggel szembesül, akkor jellemzően hogyan reagál. A…..
zsuzsibuvar 2015.04.16 11:08:19
@teevee: hol vannak az olaszok?
Ismét egy olvasói kérdés, segítsetek, ha tudtok! A lényegre térek, mert biztosan elfoglalt. Szóval az a gondunk van, hogy a kloáka, nem is tudom hogy írjam le, kitülemkedett. És ez napról napra rosszabb lett, mintha a bele fordul vagy csúszott volna ki szegénynek.. Tiszta csupasz…..
250 millió fontos játszótér London előszobájában - ezekkel a szavakkal aposztrofálta a Daily Mail a 2014-ben átadott, a Center Parcs hotelhálózathoz tartozó Woburn Forest-et. A koncepció lényege: wellness szálloda az erdő közepén madárcsicsergéssel, beláthatatlan mennyiségű…..
1998-ig egy 33,5 méteres, 200 tonnás bálna illetve egy 115 méteres vörösfenyő osztozott a világ ma is élő legnagyobb élőlénye cimen, attól függően, hogy a magasságot vagy a tömeget vették alapul a nagyság megállapitásakor. Ám tizenhét éve leirtak egy olyan gombaegyedet, ami…..
zsuzsibuvar 2015.03.16 09:15:07
@G. M. E.: ki tudja. De nem mindegy, ha ilyen szep zold aramlasokat lehet vele videozno? ;)

(Konkret pelda nem jut eszembe, de rengeteg van arra, amikor latszolag ertelmetlen megfigyeleseknek, tanulmanyoknak oriasi jelentosegu hatasa latt vegul. Olykor a megfigyelo, olykor masok reven.)
  Ferike, a nagy-nagybácsim mesélt arról, milyen is volt a régi időkben, amikor a kötelező katonai szolgálatát teljesítette. Mivel igencsak hiányos volt a hadsereg felszereltsége, az egyik gyakorlat során ő volt az, akinek nem jutott rendes fegyver. A találékony őrmester nem sokat…..
zsuzsibuvar 2015.03.03 10:28:50
@Brendel Mátyás: ezzel nem ertenek teljesen egyet, a gyerekem megtanult egy uj hangszert (gitar) az iskolai oktatas kereteben (UK ), ok biztosan nem mindegyik iskolatarsa olyan erdeklodo es motivalt (es o zongoratudassal ment mar oda, aztan elkezdett klarinetozni is, maganuton), mint o. Lehet zenet jol is tanitani (mi anno nepdalokat enekeltunk napszamban es zeneszerzok eletrajzabol irtunk dolgozatokat, pl ird le ot mai magyar zeneszerzo nevet, az egyik valasz Yehudi Beduin volt, azota is rohogok hangosan ha eszembe jut), na az szar volt. De a fiamat halisten jol tanitjak, van zeneszerzes meg csoportos zene a tananyagban meg mindenfele retegzenek (iszonyu jol jazz-improzik a gyerek, szinten az iskola hatasa), tananyag volt Steve Reich meg Miles Davis is. Amikor az indiai zenet vettek, akkor a tanar curry ebedet szervezett nekik, a filing kedveert. Ok, ez London. Lehet ezt is jol csinalni.
zsuzsibuvar 2015.03.03 10:43:07
@zsuzsibuvar: ja es ez nem vmi specialis iskola, egyetlen zenetanar van a 900 gyerekre, meg egy extra oraado jon parszor hetente, sima allami kozepiskola, 50+ szazaleka a tanuloknak ingyen ebedre jogosult (nem puccos kornyek)
Elsoben (11-12 evesen) kotelezo a korus, utana mar szabadon valasztott, van evi ket szervezett koncert, egy karacsonykor es egy nyar elejen, van egy musical evente tavasszal (ebben mondjuk a drama tagozatnak van tobb munkaja, de az alafestest tanarokbol es diakokbol allo zenekar biztositja) es van egy x-factorszeru tehetsegkutato verseny tel kozepen. Es heti ket zeneora. Van egy nagykorus (30 gyerek), egy senior korus (a ket vegzos evfolyambol, 15-16 evesek) ami onszervezo, mindent a gyerekek csinalnak es par kisebb zenekar, a fiam egy rockbandaban szologitaros, ez szinten onszervezo, egy tanar van veluk, mert nem volt mas dobos, de nincs tobb szavazati joga, mint a gyerekeknek.
Eddig bele sem gondoltam, de anno a mi sztem ennel kisebb kozepiskolankban tobb zenetanar volt kevesebb zeneoraval es kb semmi extraval. Nepdalenekles broaf... A fiamat csak irigyelni tudom az iskolajaert (ami, ismetlem, semmi extra)
Mielőtt szeptemberben elkezdtem magánrendelni, csoportokat tartani, szupervízióra járni, és heti kettő-négy cikket írni különböző helyekre, a férjem felvetette, hogy nem lesz-e ez sok. Mármint túl sok elfoglaltság. Akkor még úgy volt, hogy a Lány heti két napot fog bölcsibe…..
zsuzsibuvar 2015.02.22 21:24:20
@dívamacska: hazassagban nincs kulon vagyon, csaxolok. Nemely orszagokban van prenup szerzodes, tudomasom szerint Mao-n az sincs, tehat hiaba keres apu gigajol es anyu evekig csak gyereket terel, a hazassag alatt vett lakas meg auto meg zoknistoppolofa az mind mind kozos, az utolso szegig. Ez vonatkozik arra is, ha pl anyu orokol egy csuda vagyont, apu meg arvahazban nevelkedett.

Btw az nem baj, ha az akarki altal keresett penzt nem felesleges marhasagokra szorja el az ember, plane ha egyebre (nyaralas stb) gyujt(enek).
Mondjuk egy felaru ugg csizmara azert lehet ideologiat gyartani, pl h jovore is lesz tel, meg utana is, sok evig jo am egy ugg csizma ;) de nyaralni is jo persze. Szoval ne azert ne vedd meg, mert a te jovedelmed most objektiv okokbol kisebb, hanem mert a kozos jovedelmetek masra kell. Az meg h nem izelget a vasarlasaid miatt nem jofejseg sztem, hanem alap.
zsuzsibuvar 2015.02.23 08:51:24
@isolde: persze, mindenrol lehet maskeppen gondolkodni, en is csak azt teszem :).
Az a problemam az alapfelveteseddel, h kobe vesi azt a teljesen hibas axiomat, miszerint csak a penzben hazavitt ertek az ertek, a termeszetben (takaritassal, gyereknevelessel, a haztartas menedzselesevel stb) hozzaadott munka nem szamit, hiszen nem forintosithato (illetve persze lehetne, a szemelyi titkart, gyerekfelugyelot, szakacsot stb meg lehetne fizetni).

En egyszer egy nemszep beszolas utan szepen kiszamoltam, h mennyibe kerulne, ha fizetnie kellene a mosas, takarotas, fozes stb szolgaltatasokert. Azota errol nincs vita, meg takaritonom is lett a nemkeves itthon toltott ido ellenere (en lusta vagyok takaritani, ez van).
isolde Évértékelő 2015.01.01 08:21:29
A 2014-es volt az az év, amelyben egyetlen éjszakát sem aludtam végig. ..
zsuzsibuvar 2015.01.01 19:24:31
Épp meguntam a múzeumban való önkénteskedésnek azt a részét, hogy mindenki hülyének néz, jó, nem mindenki és nem hülyének, de sokan furcsállják. Most szerintetek a Központi Bányászati Múzeumban önkénteskedni nem iszonyú menő? Szerintem az. Még külön-külön is menő,…..
Pár hónapja egy olyan étteremből kellett felvennem utasokat, amit nem ismertem, a rendszer pedig rossz helyre tette a térképen. Vártam egy jó darabot, próbáltam a diszpécserrel dűlőre jutni – sikertelenül. Azért egy üzenetet rám küldtek, hogy nagyon fontos, hogy ezt jól…..
Az egész internetet bejárta és óriási botrányt kavart a Hír TV-nek az a felvétele, amin Vida Ildikó próbál bizonyítékot szerezni az amerikai kitiltásra André Goodfriendtől, de angoltudás híján tolmácsot kér. A botrány kirobbanása óta eltűnt az ominózus felvétel a…..
zsuzsibuvar 2014.11.12 23:58:10
@Hohó60: nem akart elszokni, szivatta oket. Vida hazhoz ment lof@szert, hat igy jart. Goodfriend beszel magyarul amugy.
Hideghaboru? Mar elfoglaltak fel Ukrajnat, mirol beszelsz???
isolde Naponta százszor, kefével 2014.11.07 09:55:20
Már elnézést, hogy semmi önálló gondolatom nincs és átmentem linkajánlóba, de most halál komolyan az van a 8.-as biológia tankönyvben, hogy naponta többször, ricinusolajba mártott kefével kell a kamaszlánynak a szemöldökét fésülni? Mi a faszomnak kell a szemöldökömet…..
isolde Ajánló 2014.10.31 09:25:46
Olvassatok IKL-t, magyar orvos, most pár hónapig Angliában van valami ösztöndíjjal, és van az a rész, amikor kiosztja a magyar beteget, hát én halálra röhögtem magam. Mennyire igaz. Várjatok, be is kopizom a párbeszédet lusták kedvéért, reméljük, nem haragszik meg érte.  (A…..
zsuzsibuvar 2014.11.02 08:25:23
@Merylla: 12 eve elek itt, most is es meg soha nem vartam heteket a haziorvoshoz. Aznapra van idopont, ha delelott kilencig nem jut eszembe hivni oket, akkor aznapra mar eselyes, h nincs. Az idopont nem 5 perc, hanem 15, igaz ezt stopperral merik es max 3 problemaval hajlandoak foglalkozni, ha tobb lenne, akkor kerjen az illeto dupla idopontot, olyan is van. Akut ugyben engem fogadtak mar azonnal, el is lattak nagyon korrektul, nem kuldtek a surgossegire. Ott egyszer jatunk, torott labbal, masfel orat kellett a parkoloban fizetni utana, tehat tokkalvonoval volt ennyi.
Igaz, a szakorvoshoz jutasra varni kell, de nem halt bele senki. A surgos szakorvoshoz (ismeros mellrak) azonnal volt beutalo, ket heten belul mar kezeltek az illetot.
Aki ezt a rendszert szidja, azt elkuldenem a Klinikak megallohoz, ahol meg orvoshoz sem jut, ha nincs laba, h a metrobol feljusson.
Ígértem, kicsit utánanézek annak, mivel próbáltak védekezni eleink tyúkjainkat már akkor is zaklató élősködők ellen. Túl sok mindent nem találtam, talán pár régebbi könyvben lelhettem volna csemegére, de 100 évesnél idősebb baromfitenyésztéssel és tartással kapcsolatos…..
zsuzsibuvar 2014.10.23 12:32:24
@Ekodiar: Nem inditottal jol, ugy kellett volna belepned, h Jozsi a falubol es felhasznalo vagy es csodat tett nalad az ekodiar ;)
Mi a baj a kovafolddel? Harmadik eve van tyukunk de meg csak nem is lattam soha tetvet. Az utolso adag kovafoldet vagy egy eve vettem, az arara nem emlekszem, olyan regen volt, adom a kutyaknak belfergesseg ellen (ok, kapnak droncitot is stb), szorom a szorukre, tyukoknak is adom kivul belul, nem mergezo, nem bonyolult alkalmazni (gondolom az ekodiart is bele kell keverni vmibe, rajuk kell kenni stb). Miert cserelnem le valamire, amirol SEMMI lenyegi informaciot nem talaltam sehol, csak h osi tudas meg modern technologia. Mi a hatoanyag? Ugye nem gondolod, h barmit megetetek veluk, amirol azt sem tudom micsoda.
zsuzsibuvar 2014.10.23 12:37:59
@Ekodiar: Upsz es meg valami, nem kaphato a mellekelt linken. Na most akkor hogyan???
A dühkezelésről annyit szeretnék mondani, hogy még egyszer valaki kibaszott homeopatákkal és kineziológusokkal vesz egy kalap alá, mert pszichoterápiával foglalkozom, azt esküszöm, pofán csapom. Nem igaz, hogy ennyire lassú a közvélemény, de az egy dolog, a szakmai közvélemény…..
zsuzsibuvar 2014.10.19 17:33:00
@katkadu: ugyanez a homeopatiara. Masfel oras alap kikerdezes, utana minden nathanal jo fel ora beszelgetes, hat hogyne lenne a homeo hatasos ;)

Egy masik blogon kaptam az arcomba, mert meg mertem kerdojelezni a SAJAT NOGYOGYASZ kiveteles kepessegeit. Az illeto kismama NAGYON felhaborodott, h az ugyeletes (a SAJAT eppen szabin), kb harom perc alatt nyugtatta meg az UH-n, h a terhesseggel, magzattal minden reden rendben, mert hogy kepzeli, se kedveskedes, se kezszorongatas? Aztan egy hettel kesobb a SAJAT ugyanazt allapitotta meg, csak sok penzert es tizszer annyi ido alatt. Bah...
zsuzsibuvar 2014.10.19 17:33:03
@Millla: a vegyeszeket kihagytad, azok budosek ;)