Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kispaltibor

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még hogy babona! A mai napon, 2011. május 13-án, pénteken a Fővárosi Bíróság úgy döntött, hogy Hunvald György 27 hónapja tartó előzetes letartóztatását megszünteti, és helyette lakhelyelhagyási korlátozást vezet be.Hunvald György ezekben a percekben hazafelé tart, és az…..
Lassan olyan érzése támad az embernek, mintha valamiféle egyetemi előadásra járna a csoporttársaival. A nézők számára fenntartott padsorokat ugyanazok az emberek foglalják el napról-napra, csak alkalmanként tűnik fel egy-egy új arc. Ismerősként köszöntjük egymást, bár semmit…..
Kispaltibor 2011.04.26 12:29:01
@gergelyjózsef: A kérdés nem meglepő. Így aztán az sem, hogy a vádlók lázasan igyekeznek mindent bevetni annak érdekében, hogy a vádlottat elbizonytalanítsák. Igen, mondhatjuk ez a dolguk. Azonban akkor például miért feledkeztek meg P.F. igazságügyi értékbecslő meghallgatásáról. Miért feledkeztek meg bizonyító erejű kontroll értékbecsléseket elkészíttetni? Pláne, hogy erre maga a vádlott is megkérte az ügyészséget! Miért zároltak olyan autókat is, amelyeknek Hunvald György soha nem volt tulajdonosa? Talán egyszer ezekre is választ kapunk....
Ott hagytam abba, hogy a sofőr állításai vagy igazak, vagy sem... A nagy mondanivaló döntő többségének azonban nem láttam értelmét, nem is értettem igazán, hogy miért tartja fontosnak ezek nyilvánosságra hozását. Az elmondottak alapján egyáltalán nem jutottam közelebb ahhoz a kérdéshez, hogy akkor…..
A korábbi tárgyalási napokhoz viszonyítva fokozott érdeklődés jellemzi Hunvald vallomástételét. Sok új arc tűnik fel a teremben, akik közül láthatóan többen azért jöttek, hogy 26 hónap után vethessenek egy pillantást az egykori polgármesterre. Kollégák, barátok,…..
Kispaltibor 2011.04.20 22:46:29
@gergelyjózsef: Vajon mikor tűnik fel az Ügyvédi Kamarának, hogy Hné dr. ügyvéd, aki bérlőként a férjével anyagilag érdekeltek a Király utcai ingatlanügyben és perben állnak az önkormányzattal, tavaly év vége óta V.Zs. erzsébetvárosi polgármester megbízott jogi tanácsadójaként "sok marék aranyért havonta" vizsgálja éppen ezeket az ingatlan ügyeket. Ez nem etikátlan? Ez nem aggályos?

Egyébként pedig, ha az ügyészségnél összeadási hibák, le nem egyeztetett dátumok okozta téves megállapítások kerülnek a vádiratba a vádlott kárára, ugye valakinek egyszer feltűnnek és választ is akar majd rá kapni?
Elérkezett a második tárgyalási nap. Ez tulajdonképpen az első olyan, amely érdemi információkkal és eseményekkel is szolgál. A sajtó érdeklődése mégis jelentős mértékben csökkent múlt csütörtök óta, pedig ma hallgatja meg a bíróság Gál Györgyöt, az elsőrendű…..
Kispaltibor 2011.04.13 23:26:25
"A Király u. 15. esetében az iratismertetés során kiderült, hogy az Alfa-csoport a kiürített ingatlanért fizetett volna 1,4 milliárd forintot, miközben a kiürítés 1,5 milliárdba került volna. Végül nem került sor értékesítésre. (A vádiratban ez az eset károkozási kísérletként szerepel)."
Miért?
A mai Népszavában megjelent cikkben nyilvánosságra került, hogy "A Király utca 15. szerepel is a perben, mint olyan épület, melyet el kívántak ugyan adni, de végül ez meghiúsult. Emiatt egyébként jelenleg is perben áll az önkormányzattal Hoffmann és felesége", Hoffmanné Markó Judit, aki az új fideszes polgármester közpénzből fizetett jogi tanácsadója. Feladata, hogy vizsgálja az előző kerületvezetések ingatlaneladásait. Olyan ügyvédet alkalmaznak, aki több peres ügyben is az ellenérdekelt fél ügyvédje az önkormányzattal szemben. Ezt a fideszes önkormányzati vezetés csöppet sem tartja összeférhetetlennek. Miért is? Arról nem is beszélve, hogy még az előző ciklusban az akkori ellenzékkel együtt ad hoc bizottság vizsgált minden ingatlannal kapcsolatos ügyet. Ennek tagja volt az új polgármester is, (akkor frakcióvezetőként), aki nem vett részt a munkában. Miért nem akarta megismerni a részleteket?
Kiderült volna számára is, hogy egy lakott ingatlanban a bérlők kártalanítása ugyanúgy a költségek része, mint például a bontás költségei. Ha nem éri meg a vevőnek, nem jön létre az üzlet. És így lehet, hogy a kártalanításra számító bérlők nem kapják meg azt az összeget, amire számítottak, Hoffmanék sem.....
Kispaltibor 2011.04.15 21:06:54
@Jarim: Igen jól érti. Éppen a mai képviselő-testületi ülés témája volt a polgármester által megrendelt és Hoffmanné által írt előterjesztés. 26, 2002 és 2008 közötti ingatlanokkal kapcsolatos anyagokat elemezgetett igen egyoldalú és sajátos módon. Elképesztő megállapításaiból egy dolog biztosan kiderült: nem csak azért érdekelt, mert igen nagy összegért alkalmazza az önkormányzat, hanem azért, mert neki és fiának is ott van lakása és üzlethelyisége.
A jelenlegi polgármester ma is megerősítette, hogy nem tartja aggályosnak Hoffmanné foglalkoztatását. Így vicces helyzet alakulhat ki, ha Hoffmanné férje és a vele perben álló önkormányzat bírósági tárgyalásán a felperesnek és az alperesnek is egyszerre ad jogi tanácsot???!!!
Kispaltibor 2011.04.17 19:19:08
@Palást: Egyet értek önnel, jól látja a helyzetet. Úgy tűnik, olvasva az újságokat, Hunvald György egyenes derékkal, és a rá jellemző higgadtsággal cáfolja meg az ügyész által felállított vádpontokat.
Csütörtökön, feltehetően a vádirat ismertetésével kezdődik az erzsébetvárosi ingatlanbotrány miatti büntetőper tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. A büntetőügyben 25 vádlott szerepel, a terhükre írt bűncselekményeket az ügyészség 121 oldalas vádiratban részletezi. A…..