Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scan_dal

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
scan_dal 2013.07.30 20:29:42
magyar- angol stb. szotar Ipad, Iphone-ra KINDLE app-hoz,

ma jott frissitees a Kindle-hez, kivalaszthato custom szotar :-)
ha szukseges a felrakasa egyszeru az update utan
le kell szedni a szuks szotar prc valtozatat ,
ekonyvolvaso.blog.hu/2010/10/02/derult_egbol_mobi_szotar , majd kuldes sajat xyz@kindle.com szinkronizalas, megnyitas ,aztan valami angol nyelvu iromany megnyitasa az olvaso appban, bokes a keresndo szora, szotar ablakban i (jobb felso sarok) a listaban megtalahato a pl. magyar-anglius szotar , es innen hajraa .-)
Naszóval. Van itt egy szívünknek kedves kiadó, az Ad Astra, annak egy kiváló irodalmi szerkesztője Kleinheinz Csilla. Aki számos más tevékenysége (úgymint írás, műfordítás, gyereknevelés, nem feltétlenül ebben a sorrendben) mellett az SFmagot is műveli szabadidejében. Szóval…..
scan_dal 2013.02.05 17:50:06
@Dworkyll: ha maar Human Division, telleg pofaatlansaag tolunk 3,80-at beszedni "epizoodonkent" bennszlotteknek meg 0,99 , de van megoldaaas , kobobooks: 1,26-ert drm mentes epubban gombnyomaasra :-)

adakozni vagy nem, fogjuk fel a jovoobe valoo befekteteesnek, lesznek/lehetnek ujabb magyar nyelvu opuszok valamikor belole ...
Naszóval, volt itt a múltkor az a picit alulkommunikált akció a Kondor-novelláskötettel a középpontban. A jó hír az, hogy van más is, aki ráfut erre az antológia+ekönyv csomagra. Ez pedig a Tuan és  PortalPress, akik a legújabb Mysterious Universe antológiát, az Oligarcha…..
Izgalmas ősznek nézhetünk elébe, ha már a szórakoztató elektronika fogyasztási templomaiban is megjelentek az abszolút vállalható árú és minőségű (értsd "márkás" ;-) olvasók. Igaz, nem a csúcsmodellek, meg a legújabbak, de akkor is. A Kindle WiFi 35, a Nook Simple Touch 40…..
scan_dal 2012.08.24 09:52:24
@_iMaginer_: root utaan FBreader, van benne magyar elvaalasztaas ,
scan_dal 2012.08.24 12:52:32
@nagygabe: pedig ecceru
lehet veluk fektetett formatumban olvasni tobbek kozott, sorkizaart szovegneel meg jool jon az elvaalasztaas, az eredeti formaazaast pedig a NOOk parsere se eszi annyira meg...es nem kell guru-nak lenni ha szootaart akarsz alaa heggeszteni
ketseegtelen , hogy root nelkul is joo olvasoo a nook de nekem pl. a landscape nagyon hiaanyzott , nem is eertem mieert nincs a lehetooseegek kozott , tehaat lassan visszakanyarodunk a pap, papne, harangozoo kerdeeskorhoz :-)
scan_dal 2012.08.27 21:53:12
@ehran: Hmmm
Miert ?
Nem illik visszakerdezni, de megis, miert van , hogy van a windowsnak filekezeloje , de megis mioota a Norton commanderr mefszuletett anno DOS alapokra , meegis meeg mindig ezeket hasznaaljuk, joo nem norton de egyeb filekezeloo kloonokat.....
Az egesz technoloogia alig 10 eeves, itthon inkaabb paar evre teheto, bizhatunk benne , hogy a magyaritasokat kovetoen felnoo egy nemzedeek , vagy maar felnoot, es leteszi az asztalunkra akaar Androidra vagy maas oprenendszerre metszett fasza magyaroknak valoo olvasooprogit, amit maar nem kell heggeszteni stb.
Addig meg a legegyszerubb , ha FBReader-t javasol az ember szootar es egyeb faajdalmak gyors orvoslaasara, mukodik, egyszeru mint a faek, nincsenek kovetkezoo kerdesek , hogy az o miert kalapos vagy nem latszik csak kis negyzet stb. Rohej 10 eve vettem az elso olvasoot , de az androidra, mivel korabban nem talalkoztam vele nagyot neeztem, aki okosteloon gyuri egy ideje meg rohog az egesz gorcsoleesen. Igen legyen magyar vas meg hozavaloo olvasooprogi...
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
scan_dal 2012.08.11 17:20:23
@glezmen:
NST ... root ... Androidmarket ...FBreader... StarDict
csak bemaasolod es maaris dolgozik
Onyx akciók Kedvenc hardverimportőrünk, a Koobe magyarország arról számolt be, hogy az Onyx stratégiát vált, és agresszívebbre veszi az árazást. Ennek megfelelően egyes modelljeik javasolt végfelhasználói ára 7.000-13.000 forinttal került lejjebb augusztus 1-től. Szeretjük a…..
scan_dal 2012.08.06 13:34:33
@tetsuo_: leiterjakab.blog.hu/2012/08/03/meg_szurkebb mielőtt rohanna valaki a boltba...
  Vendégírónkról: az e-olvasás nagy öregje, aki már akkor villanyon olvasott, amikor a kínaiak még a négykombos kvarcóránál tartottak. Ő az, aki ha bemegy egy papírkönyv-áruházba, e-könyvvel a zsebében jön ki. Fogadjátok sok szeretettel másodjára is a Gyalugép…..
scan_dal 2012.08.02 08:47:44
@Lipi78: Calibre kell a feltöltéshez , megismeri az eszkozt , a kész epubokat először be kell húzni a Calibre könyvei kozee aztán mehet a feltoltees SD kartyara vagy a memoriaba , a könyvek törlése is hasonlooan zajlik , kicsit babraas de megy
scan_dal 2012.08.02 14:15:01
@Lipi78: Esetleg a firmware frissítése ...
Nem minden nap jár értő magyar gaidzsin a felkelő nap országában, főleg akkor nem, amikor ott e-könyv vásár és Kindle-killer bejelentés van. Fogadjátok sok szeretettel Sabolc (aki Dave Barry legnagyobb magyar rajongója ;-) avatott kezű írását. Innen Július 4-6. között…..
Intro Bár még mindig igaznak gondolom, hogy a prc több platformon elérhető, és több funkciót biztosít általában, de az is igaz, hogy nagyjából meg vannak számlálva napjai, és ha kihalni nem is fog feltétlenül, de elszigetelődik. Ennek legaláb két oka van. Az egyik, hogy az…..
scan_dal 2012.05.15 21:08:04
@Polemius:
KOBO elso generaacioo
szepen eszi a formazasokat , beaagyazott fontokat stb.
babraas ratolteni (Calibre kell hozzaa) de utaanaa ....
Vendégírónkról: az e-olvasás nagy öregje, aki már akkor villanyon olvasott, amikor a kínaiak még a négykombos kvarcóránál tartottak. Ő az, aki ha bemegy egy papírkönyv-áruházba, e-könyvvel a zsebében jön ki. Fogadjátok ismét sok szeretettel a Gyalugép Feketeöves…..
scan_dal 2012.04.27 10:54:45
@Arturo: megerositve :-)
@Gukker: nem veszes a dolog , a hatter kicsit sotetebb az igaz , talan kiveheto a foton , de a fekete az itt tenyleg fekete :-)
scan_dal 2012.04.27 12:19:32
Ha lenne anonim betűfüggők szervezete, biztos ott lennék. Felállnék a sok ember előtt és azt mondanám, *** vagyok, és betűfüggő, hat éves korom óta. Mindig és mindent elolvasok, ha azt mások veszélyeztetése nélkül megtehetem. Olvastam cipőbekötés közben (anyám szerint),…..
scan_dal 2011.10.16 19:05:42
@Köcsög Duda:
Nomen est omen
 Vendégírónkról: az e-olvasás nagy öregje, aki már akkor villanyon olvasott, amikor a kínaiak még a négykombos kvarcóránál tartottak. Ő az, aki ha bemegy egy papírkönyv-áruházba, e-könyvvel a zsebében jön ki. Fogadjátok sok szeretettel újra a Gyalugép Feketeöves…..
scan_dal 2011.04.07 20:29:48
@SaGa: passz
nem proobalkoztam DRM-es olvasnivalooval , meg epubot sem paarositottam az FBreaderen kivul massal
baarmi eloofordulhat, ahogy elneztem eleg gyorsan jonnek a firmware frissiteesek, valszeg belattak, hogy erdemes a kuncsaftok fele nyitottnak lenni :-), csak jobb lehet - remelem
scan_dal 2011.04.08 10:42:12
@paszy: iq 701 egy orosz oldalon lattam reszletes tesztet, leiraast, ott 6 ora mujkodesi idot irnak egy toltessel
nem tertek ki ra hogy bekapcsolt wifi-vel , mozgookep vagy csak statikus olvsagataas.
jovooo heet utani heten talan a kezembe nyomnak egyet es kozelebbrol guvaszthatom :-)
scan_dal 2011.09.07 18:04:28
@Dagoniat:
probald ki szerintem
az a biztos
nagynak laatszik a reader de......
erdemes felvenni a kapcsolatot a hazai forgalmazooval ezugyben
felkeszulni egy mikro sd kartyaval, rajta guvasztani valoo doku , es eldool
egyebkent ha nem nagyon vedett a pdf lehet konnyen egyoldalast faragni es maaris ....
E-könyv olvasók A cső 2011.09.03 03:28:00
Intro A cső nem más, mint az az út, az a csatorna, amin az írott, nagyobb terjedelmű szöveg (a.k.a könyv) eljut az elsődleges alkotójától, az írótól, a fogyasztójáig. Bizonyos kultúrkörökben nevezik ezt értékláncnak is, lévén minden szereplő hozzáad valamit, de valamiért…..
scan_dal 2011.09.03 19:23:53
@kIára:
koszonom
a felvilaagositaast, beleneeztem ahova lehet
nem tett boldogga.....formatumok sebtiben:
lit, amire most dobtak foldet mint formatumra, meg konnyen roppanthatoo pdf-ek , brrrrrrrrrrr
ez van
E-könyv olvasók DR(u)M 2011.07.18 04:55:00
Azért így a cím, mert bízunk benne, hogy belátható időn belül lesz itt, kis hazai piacunkon egy áttörés, amely legalább akkorát fog szólni, mint a februárban (több napra!) hozzánk látogató Yamato dobegyüttes. (A DRM a másolásvédelem angol elnevezésének rövidítése, a…..
scan_dal 2011.07.19 16:24:40
@Atyaman:
"Ha pedig e-kiadásra kerül sor két fontos dolog van. Prc és epub verzió is legyen, DRM pedig NE. De ez azt hiszem a fenti cikkből is kiderült :) "
innen egyenes az ut a Syllabux-hoz :-)
Ez ám a pezsgés, az SFportal akciója meghozta a kedvét a DigitalBooks marketingeseinek is. Náluk epubra megy a játék, (bár már a prc-n is dolgoznak), és a szerencsés nyertes egy Koobe3 tulajdonosa lehet a Könyvhét után. Akinek még nincs olvasója, sőt pénzt sem igen szánna…..
scan_dal 2011.04.22 13:20:03
@Atyaman: radirpook megette a nook logoot a ketyere also kozeperool :-)