Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Addel

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén július 1-jén volt 40 éve, hogy a SONY piacra dobta az első walkmant, amely hirtelen megváltoztatta zenehallgatási szokásainkat. A készülék egy csapásra olyan sikeres lett, hogy a szocialista tábornak is lépni kellett valamit a dologra. Bár a nyolcvanas évek elején egyre tágult a technológiai…..
Egy igazán dús szakáll növesztése igazi kihívás lehet egy férfi számára, mely különböző okokra vezethető vissza. A legtöbb esetben egy bizonyos hossz elérése után, a viszketés olyan elviselhetetlenné válik, hogy sokan nem bírják tovább és egyszerűen levágják. Ezt lehet…..
Nem elég, hogy nem pártatlanok, közhelyeket pufogtatnak és néha a játékosok neveit sem sikerül megjegyezniük, a vb kommentátorai néha olyan dolgokat is elnéznek, amiket minimális felkészüléssel simán tudni lehetne: például azt, ki a Costa Rica-i elnök mostanában. Menczer Tamás…..
Addel 2014.07.06 12:17:19
Bár a magunk részéről inkább whisky-pártiak vagyunk, alkalmanként nem vetjük meg a vodkát sem. Az nagyjából biztos, hogy a mai posztban bemutatott fajtákból túl sokat nem fogunk meginni, mi több, először megpróbáljuk feldolgozni, mi kerülhet egy (még oly nagy üveg) vodkán…..
Két évtizede még az orosz krumplipucoló-automatás viccen röhögtünk, erre tessék milyen frankó ötlettel rukkoltak elő most a ruszkik. Nem találnátok ki, hogyan ad jegyet a moszkvai metróra. Putyin hangján köszönt? Ugyan! Az utazás megszakítása nélkül érvényes tankra is?…..
Eltekintve attól, hogy Stohl Buci olyan fejet vág az egyik képen, mint aki éppen most akarja leszakítani valakinek a fejét és belehányni a tüdejébe, az István a király legújabb feldolgozásához (IK30, baszki, ez a hivatalos neve) készült felirat és állatfej igencsak indigóval…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Megelégelték, hogy itt-ott már Budapesten is felbukkant néhány magas bicikli: a Közlekedéstudományi Egyesület jópofa, de ön- és közveszélyes játéknak minősítette a szerkezeteket. A társaság levelét közöljük: „Egy új, Amerikából származó extrém kerékpár használata…..
Addel 2012.07.12 15:08:07
@cyd: Ezt hívják ferdítésnek, amit idéztél az csak lakotterületen kívül főútvonalra és kerékpárútról vele párhuzamos útra kanyarodásra vonatkozik.

"(4)328 Kerékpárral
a) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni
nem szabad.
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.
Még nagy a titkolózás, de napokon belül hivatalosan is bejelentik, hogy a fővárosban is létrehoz a rendőrség egy kerékpáros alakulatot. A biciklisek a Készenléti Rendőrség keretein belül dolgoznak majd. Úgy tudjuk, mintegy ötvenen tartoznak a szerveződő egységhez, a pontos…..
A Simicska - Nyerges dream teamhez köthető cég a KE-VÍZ 21” Zrt-vel és a KÖTIVIÉP’B Kft-vel konzorciumban nyert az Országos Vízügyi Főigazgatóság közbeszerzési pályázatán. A cégek bő 11 milliárd forintért építhetik meg a Szamos-Kraszna-közi árvízszint…..
Egy élhető nap, amikor Budapest napsütötte terepasztalnak, bringára pattant lakói pedig kedves kis maketteknek tűnnek. Köszönhetően a CM-nek és a tilt-shift technikának.City Of Joy from daniel fiantok on Vimeo. A 2010-es tavaszi Critical Masst dolgozta fel sajátos szemszögből az Index…..
Addel 2012.04.22 20:17:48
@Pierre Batka:

Három esetben kell az általad leírt közvetett balra kanyarodást alkalmazni kerékpárral.
1. Kerékpársávról
2. Lakot területen kívül főúton. Kivéve ha lámpás a kereszteződés és van balra kanyarodó sáv, mert akkor azt használhatják a kerékpárosok is.
3. Ha tábla tiltja a közvetlen balra kanyarodást a kerékpárosoknak . így nézki: img.index.hu/cikkepek/0707//belfold//t3.jpg

Minden más esetben kanyarodhat balra a kerékpáros is ugyan úgy mint minden más jármű.
Addel 2012.04.22 20:42:05
@Pierre Batka:
A kerékpár is jármű.
Ugyan olyan jobbra tartás vonatkozik a kerékpárosokra is mint minden más járműre, kanyarodáshoz természetesen sávot válthat és használhatja a kanyarodó sávot.

25. §
(2)178 Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni. Lassú járművel, állati erővel vont járművel, kézikocsival, hajtott (vezetett) állattal, valamint lassan haladó járművel - ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik - szorosan az úttest jobb széléhez húzódva kell haladni. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbra tartásra a külön szabályok (36. §) az irányadók.
36. § (1)212 Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.
(2)213 A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat.
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
A sárga tengeralattjáró "A neve elhallgatását kérő tulajdonos szerint, az esti órákban Akarattyán egy helyi lakos tájékoztatta egy ismerősét, miszerint egy autó beszakad a jégen. Az ismerős keresésre indult az egyik Hummerrel, de nem találta meg a beszakadt gépjárművet,…..
Addel 2012.02.07 22:21:52
Amióta reklám van a Tényekben, a műsorvezetők unatkoznak, miközben mi azt nézzük, hogy most harminc darab multivitamin áráért harmincöt szemet kapunk. Csak a kiemelt gyógyszertárakban. Persze azt is képzelhetném, hogy a reklámszünet közben Várkonyi Andrea horgol, Azurák Csaba…..
Tisztelt Mt!   Én dolgoztam 1 földhivatalba biztonsági őrként.Első nap jött a főnök mindent megbeszéltünk, sajna beugrottam annak, hogy holnap hozza a papírjaimat most nem tud bejelenteni aznapra.Nem láttam többet.2naponta hívtam mi van ezzel a dologgal hiába.Aztán fizetéskor…..
Addel 2011.06.02 23:33:34
@Labancz:

Ugyan ezt megteszik az orvosok is, mégse mennek előbb nyugdíjba.
Tisztelt blog!   Édesapám szenvedésének egy rövidke, ám annál durvább részletét szeretném megosztani Önökkel. Szegény azóta már nincs közöttünk, tüdőrák következtében hagyott itt bennünket, mindenesetre fájó emlék az az orvosi mulasztás, amelynek következtében…..
Tiszta Beszéd A nyugdíjsztori 2010.11.26 10:00:00
A magánnyugdíjpénztári megtakarítások államosítása kapcsán már több elemzés és vélemény napvilágot látott. Ezek elsősorban félelmekről, becsapottságról, kiszolgáltatottságról, érdeksérelemről, elutasításról szólnak. Érdemes azonban higgadtan körüljárni miről is…..
Addel 2010.11.26 23:43:36
@hakos2: "Növekedési portfolió:
A Növekedési portfolió befektetéseinek közel kétharmad részét hazai és nemzetközi részvények, valamint külföldi kötvények alkotják, hosszabb távon magas hozam elérését ígérve."

Nekem ez van, állampapírba nem fektetnek be ennél.
Addel 2010.11.26 23:47:35
@Addel: Egyébként nem azt mondtam, hogy bukik az állam hanem hogy szart se kapunk majd ha eljön a mi időnk, nem pedig nyugdíjat.
Bezzeg Prága. Minap a cseh fővárosban két sofőr egymásnak esett fényes nappal a délutáni forgalomban. Az egyiknél szamurájkard, a másiknál boxer. Az épp arra járók pedig már indították is a kamerát a mobilon.. Előzmények: a taxisofőr hirtelen kipattant a kocsijából,…..
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
A Megasztár és az X-Faktor csatájába azért a információs és dezinformációs deszanthadosztályokat is bevetik a tévék. Pr-osztályaik harcba állnak, folyamatosan sajtóközleményekkel tartják tűz alatt a bulvármédiát és a szakújságírókat, akik csak kapkodják a fejüket, hogy…..
Négy évet is kaphatott volna, de szabadon távozhatott a bíróságról Patrick Pogan, korábbi New York-i rendőr, aki egy youtube-os videó miatt lett közismert, főleg a biciklisek nemzetközi világában. A rendőr 2008-ban szándékosan és durván fellökte a Critical Mass egyik…..
Addel 2010.07.17 08:44:37
@Chiro2:

Ez nem igaz szerintem, én kétszer is elkerültem balesetet azzal, hogy nem ész nélkül fékeztem hanem kikerültem az autóst(megállni amúgy se tudtam volna).Egyszer nem adták meg az elsőbbséget, itt bekanyarodtam az autóssal együtt(pedig nem így terveztem eredetileg), egyszer pedig főúton a szembe jövő autó megpróbált elém kanyarodva megfordulni (mögöttem egy BKV busz jött épp).

Azt már nem is említem, amikor egy hölgy jött belém majdnem jobbról a körforgalomban és meg akarta magyarázni, hogy ott jobbkéz-szabály van és én voltam a hibás. Az istennek nem akarta elhinni nekem, hogy ott annak van elsőbbsége aki már a körforgalomban van.