Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Purgel Zoltán

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon tud Hugh Laurie arról, hogy a Magyar Lupus Egyesület (ami a betegséget lupusnak és lupusznak is írja, mikor hogy) az ő ábrázatával gyűjti az adófizetők egy százalékát? És a Fox tévéadó arról, hogy a náluk látható House MD című sorozat egyik karakterét és bejegyzett…..
Purgel Zoltán 2011.04.07 11:05:53
Sziasztok!

Purgel Zoltán vagyok, a Magyar Lupus Egyesület elnöke. A mi weboldalunkon jelent meg az említett hirdetés, az említett képet és a „szuperbannert” én készítettem. Levettem a hirdetéseket. Köszönöm, hogy felhívtátok figyelmemet arra, hogy „veszélyes vizeken evezünk”!
Az elmúlt évben, amikor a TV2-n indult a Dr. House új évadja, akkor felkérést kaptunk a Napló szerkesztőségéből, hogy szerepeljünk műsorukban. Ha van kedvetek, itt megnézhetitek a riportot:
tv2.hu/naplo/video/a-lupusz-nem-mese Innen indult az egész...

Szeretnék néhány kérdésetekre válaszolni:
- Lupus vagy lupusz? Latinul és angolul helyesen lupus, magyarul lupusz.
- Elismerem, hogy nem profi a grafika. Én készítettem, nem került semmibe. De gondoljatok bele, nem az lenne a gáz, ha egy kreatív stúdióval több százezer forintért készítettünk reklámot, amit persze az adófizetők pénzéből fizettetünk meg? Sajnos ez utóbbit a nagyobb „egy százalék” gyűjtő szervezetek csinálják, amitől nekem felfordul a gyomrom. A mi egy százalékos kampányunknak pont az a lényege, hogy nem profitorientált, nem kerül semmibe, és jó helyre kerül, nem működési költségekre.
- A közhasznú szervezeteknek el kell számolniuk minden ősszel az APEH felé, hogy az egy százalékos bevételük mennyi százalékát fordították működési költségre és mennyit a cél szerinti költségekre. Működésre max. 30%-ot lehet fordítani, ez a törvény. Nálunk ez a szám csak pár százalék, hiszen szinte nincs működési költségünk. Nincs munkabér (senki sem kap fizetést), nincs irodahelyiség (saját lakásomban végezem a munkát), nincs internetdíj (én fizetem), stb… Egyedül egy vezetékes telefonunk van, amelynek költsége pár ezer Ft havonta, ez a szervezet pénzéből megy.
Én úgy érzem, hogy összekevertek bennünket azokkal az „óriásplakátos” szervezetekkel, akik bevételorientált céllal, óriás marketingköltséggel kérik az adófizetőket, hogy ajánlják fel egy százalékukat…
A lupusz pedig tényleg nem mese, de azért nem is halálos betegség. Én 17 éves korom óta szenvedek ebben a betegségben. Nézzétek meg a TV2-s riportot.
Próbáltam korrekt válaszokat adni, ha valakinek van még kérdése, szívesen válaszolok.
Purgel Zoltán
Magyar Lupus Egyesület