Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elvikérdés

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péntek van, mindenkinek javaslom a kocsmázást, de a tévéfüggőknek hiába beszél az ember. A Duna Tv 19.00 órától mutatja meg nekünk, hogy a magyar bajnok DVSC mire megy Csank mester Diósgyőre ellen, szerintünk nagy pénzzel ne fogadjon senki vendéggyőzelemre. A kertévék…..
Ötéves évfordulót ülünk, ilyenkor mindenki megemlékezik mindenről, és van aki óvatosan filmet is forgat a dologról, mint az ABC tette azt egy új minisorozattal. (A meghatározás kissé csalóka persze, mert egy kétrészes filmről van szó, de ez a hivatalos terminológia szerint már…..
elvikérdés 2006.09.15 00:17:35
Kedves Rapid!

Nagyjából egyetértek az általad is elfogadott állásponttal.
DE: Önmagában a hozzászólásaid stílusából kiindulva Te a többiekhez képest (pl. shakademus) egy félművelt, innen-onnan vett félinformációkból élő, felületesen fogalmazó, részigazságokat a teljes feltárás nélkül azonnal magáévá tevő ember vagy. Olyan, aki a másoktól halott elméleteket a barátaidnak, mint a sajátodat adod elő, és amikor bizonyítékot kérnek, egymástól teljesen különböző vonatkoztatási rendszerben "meglévő" tényeket társz fel. Gyanítom, hogy ez a Puskin kávéházban csajozni tökéletes módszer. Itt azonban (amennyiben figyelemmel kíséred a blogot) elő-előfordul nem egy igazán értelmes és művelt ember. Hidd el, néha én is felnézek rájuk, még akkor is ha más a véleményem. Egyszerűen azért, mert a mondanivalójuk megfogalmazása alapján látszik, hogy értelmes emberek. Ne aggódj, a tiéden is látszik, hogy viszonyla értelmes lehetsz, csak nyilvánvaló, hogy soha életedben nem hallottál retorikáról. Mégiscsak be kéne kapcsolni a tévét néha. Bár gyanítom azért tudod ilyen jól pocskondiázni a fókuszt és az aktívot, mert rendszeresen nézed...
Ugyanakkor kérlek továbbra is higgy féligazságoknak, de az értelmiség most azonnal hörögne, ezért intermezzo: légy körültekintő és alapos. Ilyen tulajdonságokkal bármilyen vitában nyerhetsz. Ha az elméletedet higgadtan, másokra reagálva adod elő, oly módon, hogy tiszteled az övékét is (még ha csak kamuból is), sikeresebb leszel. Hidd el.
A támadó, reakciós embereket csak háborúben szeretik. Az meg most nincs. Úgyhogy javaslom: olvass, olvass, olvass. És készülj fel rendesen az általam is támogatott álláspont megvédésére. De rendesen, ne így!!!