Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wen

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Thaiföldön is kitört az utóbbi időben a fantáziadús kávéláz, micsoda naív dolog volna azt hinni, hogy a kávé egyszerű frissítő vagy ébresztő ital! Régen volt más a Surda korszak! Mostanában olyan különlegességekkel reklámozzák a kávékat, mint hogy ez a kév lefogyaszt, ez…..
Ha valaki emlékszik még a tavaszi történetre, amikor egy bangkoki derék kukásautó sofőrnek sikerült szaltóznia a hatalmas járgánnyal, akkor jelentem, megvan a vezető testvére, vagy talán ivócimborája. Bruce Willis helyett az 55 éves Sanguan Kitisakon akciózott szombat reggel…..
wen 2012.12.30 19:08:12
@Viner Spicli: vagy a ja ba ...
Újévet ünnepelni Bangkokban már csak azért is jó, mert mind a hagyományos nyugati, mind pedig a thai újév többnapos munkaszünetet jelent, amikor a vidéki munkások jelentős része hazahúz, a tehetősebb bangkokiak pedig a közeli nyaralóhelyekre, így a thai főváros hihetetlen…..
Idén december 5-én volt a thai király, Őfelsége Bhumibol Adulyadej 85. születésnapja, valamint egyben ez az apák napja is Thaiföldön. A király születésnapja mindig nagy ünnep, a mostani azonban különleges alkalom volt, ugyanis az uralkodó nyilvános audienciát tartott, az Ananta…..
Csörög a telefon, felveszem és hallom: Oppá! Mert Thaiföldön nemcsak a vízcsapból, de már a ravasz telemarketingesek trükkös hívásaiból is a Gangnam Style folyik. A koreai szupersláger természetesen ott van mindenhol, megbízható források szerint még Patpongon is erre rázzák a…..
  Nem sokkal újraválasztása után, Barack Obama amerikai elnök első külföldi útja Bangkokba vezetett. Thaiföld elég fontos szövetséges ebben a térségben az USA számára, elég csak arra gondolni, hogy a vietnámi háború alatt ez volt a hátország, ennek is köszönhető, hogy…..
Egy beküldött fordítás következik. Furcsa, hogy pár hete majdnem lefordítottam ezt én is, mert valamiért nagyon megfogott ez a szám. De mindenki jobban jár így hogy nem fordítottam le, mert ez a fordítás sokkal jobb mint amilyen az enyém lett volna! Szóval köszönet Cablemanusnak,…..
Boldog Karácsonyt mindenkinek Thaiföldről! Ahol a Mikulás egy jó öreg Vespával teríti az ajándékokat. A Hells Angels és a Son of Anarchy már a múlté, ugyanis a ganxsta Mikulásnak egész komoly motoros bandája van. ..
Nem tudom, a magyar sajtóban miért drukkolnak annyira a bangkoki árvíznek, a brit tudósok egyszer biztosan megfejtik ezt a rejtélyt is. Az MTI-nek sikerült világszenzációt kiáltania múlt szombaton, a világ egyetlen hírügynökségeként bejelentette, hogy Bangkok belvárosát 2…..
 Ayutthaya, jelentem, már elesett az árvízi csatában. A hétvégén a helyi kórházat evakuálták, s bár nagyon fogadkoztak, hogy a Bangkok és Ayutthaya között lévő Rojana ipari parkot minden áron megvédik – inkább lezárták ezért az autópályát és elárasztottak…..
wen 2011.10.11 09:38:51
@plömke: talán a száz hajó súlya ,kiszorítja majd a vizet...ööö.... valahova máshova.vagy olyasmit tudok elképzelni mint a hótoló,csak ez víz toló.érdekes ez mindenhogyan:)
Ha már valaki átrándult Kambodzsába és megnézte Angkort, akkor Bangkok Charlie tud ajánlani még egy érdekességet, ami ugyan nem szerepel a klasszikus turista programok között, de egy délelőttöt mindenképpen megér. Ráadásul Battambang (térképen: Batdambang) városa majd félúton…..
Sajnos olyan jó hírrel még Bangkok Charlie sem tud szolgálni, hogy leestek a repjegyárak, bár kitartó keresgéléssel ahogy hallom el lehet csípni időnként jó akciókat, manapság pedig egy 150 ezres Budapest-Bangkok jegynek is örülni lehet. De mindenképpen van azért két jó hír. Az…..
wen 2011.09.20 10:34:08
egyiptairrel nekem van 1 kedves történetem.idén voltunk thaiföldön februárba,és az emlitett légitársasággal utaztunk.visszaúton bangkok-kairo-münchen-budapest volt az útvonal.a bangkoktól kairoig közlekedő több mint8 órás út alatt én levettem a cipőmet,ugyebár kényelmesebb,csak azt nem vettem számításba hogy az ülésem mellett,nyitva maradt 1 szerviz járat,vagy micsoda,amibe szépen beleesett ,rázkodott a jobb cipőm.már a leszálláshoz készülődtünk,mikor feltűnt h nincs meg.leszáltunk,kértem a légikisasszonyok segítségét,de ők csak vigyorogtak h ilyet még nem láttak mióta repülnek.hát gondoltam én se ,h a gép oldalán az ablak alatt van 1 tátongó lyuk,amin keresztül látszik a gép szigetelése,csövek ,minden,és az én jobbos tornacsukám,pont oda essen bele.
végül addig nyaggattam a személyzetet,míg jöttek a szerelők,és mondták,ha várok még egy két órát,meg tudják bontani a gép oldalát kivülről!,ha olyan fontos:)
hát ugy döntöttem fontosabb a csatlakozás elérése,ugyhogy a maradék ball cipőmmel a kezembe,zokniba kinnlódtam végig az út többi részét.ami kairoba még vicces is volt,meg nem is tünt fel senkinek,de a müncheni téli hidegbe,a betonon várni a buszt már nem volt tréfás.ja meg persze rövidnadrágba,mert h kell hazajönni nyaralásból ugye.szóval erre még most is jól eső érzés visszagondolni,gondolom a germánok is megjegyeztek,azóta se értik,honnan lehetett pénze annak a hajléktalannak repjegyre:)
Természetesen Thaiföldet sem kerülik el a nyugati tévékben megkreált tehetségkutató show műsorok, az egyik legújabb és jelenleg legnépszerűbb formátum a Thailand’s Got Talent. A Youtube-nak köszönhetően mondhatni már most világsikert aratott néhány résztvevő, követzzenek…..
wen 2011.04.06 22:06:08