Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gondir

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok dolog foglalkoztatja a szülőket, amely a gyermekeik fejlődésével kapcsolatos. Jobb esetben igyekeznek velük minőségi időt eltölteni, játszani, ameddig igénylik, és olyan dolgokról is beszélgetni velük, amelyeknek az életükben hasznát veszik, és segítik őket a fejlődésben. Mindegyik tevékenység…..
Gondir 2020.01.13 17:13:35
@Macropus Rufus: Ballasi nem neked szólt ))))
Gondir 2020.01.13 17:15:20
@Macropus Rufus: OK, akkor kérem az anyanyelv szava kifejezés definícióját... Mert szerintem minden magyar anyanyelvűnek szava a technika meg a szalonna, virsli és mustár, és konyha. Szóval mit jelent ez: anyanyelvi szó? És akkor most csak még egy kérdés: szerinted a felvidéki palócnak ugyanaz az anyanyelve, mint nekem az ország közepén????
Gondir 2020.01.14 09:38:01
@szánmonoxid: Kár, hogy csak ennyire futja. Csak emlékeztetőül:
1. nem mondtad meg, hogy milyen fiatalok milyen szavai
hiányoznak;
2. nem mondtad meg, hogy a kért szavak és kifejezések Balassinál mit is jelentenek (én tudom, hogy mit jelentenek, arra lennék kíváncsi, hogy te tudod-e);
3. rohadtul nem vagy tisztában azzal, hogy miért kerülnek be új szavak egy nyelvbe. Elárulom, nem csak azért mert nincsenek még meg az adott dolgok nevei.
4. A trágár beszéd kurvára nem helyettesíti az érvelést. És ha én ostoba pöcs vagyok, akkor - csak hogy a megfelelő regiszternél maradjunk - te meg egy tudatlan, öntelt fasz.

De mivel ez nem visz sehova sem, tedd félre a frusztráltságod.
Tehát: várom a válaszodat a kérdéseimre.
PS.: nyilván azért hívják a Felvidéken párkinak a virslit, mert nem volt meg a szó, hogy virsli. Vicces vagy.
Néha olyan érzésem van, hogy ott fent, a minisztériumban dolgozók, mintha nem is a földön járnának... ennek egyik tipikus példája Hoffmann Rózsa államtitkár asszony, aki a mai kabaré egyik jeles képviselője lesz lassan, mert annyit röhög az ember az ötletein, mint némelyik…..
Gondir 2011.09.08 20:12:10
@ZF2: Ezt írod: "Szeritnem te nem tudod mit jelent a kifejezés." (=szabályozott szakma)

Ebben valóban igazad van, ha ez ennek a definíciója (mégis mi is????)

Aztán így folytatod: "Na ez a mentalitás igaz a tanári szakmára.
Nincs teljesítméynkényszer. Nincs versney. Nincs innováció. Letanítod amit előírnak. Nincs semmiylen piackonform vetülete a munkádnak csak amit maszekban végzel."

Miért nincs teljesítménykényszere egy tanárnak? AKkor te hogy érettségizel le?

Miért nincs innováció? szerinted ma is azt és úgy csinálják, mint 100, 50, 20 éve???

"Letanítod amit előírnak."
Hát lehet, hogy te csak erre lennél képes, de furcsa módon a tanár nem azt tanítja le, amit előírnak neki. Sosem azt tették. Vgay te most olyasmit hallasz, hogy ujjonganak a tanárok a központi tantervnek????

"Nincs semmiylen piackonform vetülete a munkádnak csak amit maszekban végzel."

Ennek meg te meg a hozzád hasonlók az oka. Szerinted van bárkinek fogalma rajtunk kívül arról, hogy a tudásnak termelőereje van? Te most nem éppen arról beszélsz, hogy nem termelek?

Sötét vagy.
Gondir 2011.09.08 20:19:22
@ZF2: Az a baj hogy TE nem látod a dolog túloldalát. Azt írod:

"Amerikában ha nincs diákod kirúgnak. Simán előfordulhat, hogy nem demográfiai oko miatt lesz diákhiány hanem egyszerűen elmennek a diákok, mert az iskola nem teljesít a továbbtanulási staisztikákban."

Ja,és te ezt honnan veszed? De legyen így. Szerinted a jól teljesítő magyar állami egyetemet jobban finanszírozzák? Én egy ilyenen vagyok. Hát nem.

"A magyar egyetemen ha egy botrányos tanárhoz nem járnak be a diákok jelenléti ívet vezetnek be."

És te meg betojsz, és akkor elmégy. De miért, ha ennyire erős és okos vagy? Nálam egyébként még a szemináriumra se kötelező járni. És járnak. De ettől még bezárhatják az egyetemet és megszüntethetik a szakot. Ez lenne a piackonform, ugye? (Ez nem neked szólt, hanem gergo1000-nek).

"Én azt látom hogy nálunk a tanárok vagy magánúton adják tovább az igazi tudást vagy csak a gyereküknek. És igaz éppúgy az áltaánosra mint az egyetemre."

Na vajon miért van így, ha így van? (De nem így van). Nekem eddig nem volt díjas magándiákom, jóllehet olyan nyelvet tanítok, amit kevesen.

"A tandíj egyetemen érdekes dolog, de megfelelő ösztöndíjrendszer nélkül nagyon igazságtalan."

Egyetértek. Olyan sem, hogy fizesd vissza az állami képzésed díját.

"Aki többet akar az fizesse meg a posztgrad képzést, ami nálunk elég röhejes renszerint."

A posztgraduálisban is van állam fizette képzés is. Ha szerinted meg röhejes, akkor rosszakat ismersz. Kér.
Gondir 2011.09.08 20:20:45
@Gondir: Nem volt fizetős magándiákom = ingyen tanítottam csak magán a diákokat.
Tisztelt Miniszterelnököm, édes drága Viktor!Staubinger néni vagyok, lelkes híved, régi levelezőpartnered és nemzeti konzultánsod. Remélem legutóbbi gyűjtésemet megkaptad vonalkódostól, nem volt hiábavaló fáradtság a lakónévjegyzékbe ragasztgatni azt a sok bizbaszt. Ha…..
Gondir 2011.07.08 11:01:04
@Alamio: Gyorsan írok, csak eddig olvastam el egyelőre:
"Aki nem tudja megfizetni a költségtérítést, az nem is jelentkezik oda."

És ez a szociális érzékenység csimborasszója nem? Nincs pénzed, ne is jelentkezz, mondjuk orvosnak.

"Amennyiben meg jól értelek, Te (amúgy én is) csökkentenéd a helyek számát."

Nem jól értettél. Én csak arra utaltam, hogy a fejkvóta finanszírozás olyan tudományokat és szakokat is tömegtermelésre kényszerít, ahol azt semmi nem indokolja. Az intézmény fenntartásának összege nem közvetlenül függ az oktatottak létszámától. Egy példa mondjuk a tanítóképzés. Attól, hogy 300 elsőévest vettek fel - mert így finanszírozható az intézmény - nem lesznek jobb tanítók. Attól viszont, ha 50-et vesznek fel - ugyanannyi oktatóval - garantáltan eredményesebb a képzés.

Ezt annyira nem fogják fel, hogy nem tarthatsz 20 fő alatt szemináriumot bizonyos helyeken, sőt olyan is van, hogy 50 fős szeminárium. Ez nem normális. Az a kifogás, hogy 50 főt egy ember is tud tanítani, 5x10-et meg 5-nek kellene. Hát igeműn, ez igaz. A végeredményt is meg lehet utána nézni.

Ha több hallgató van és mindenki fizet - több pénzt lehet bevenni. Ezért nem indokolt a a hallgatói összlétszám - még az államilag finanszírozotti sem - drasztikus csökkentése (az magától is csökken). De: a csökkenéssel egyidejűleg nem feltétlen csökkentendő az oktatási terek és oktatók száma. Erre próbáltam utalni. Amíg a felsőoktatás költségei a belengetett mértékben csökkennek (nominálisan és arányaiban) nem vagyunk versenyképesek. A felsőoktatás nem a spórolás helye: beruházás. És ezt sok más dologról nem lehet elmondani (vö. parlament működési költségei vs. egyetem; politikusi fizetések és számok vs. felsőoktatási fizetések és számok), hogy csak egy kézenfekvő és demagóg példát mondjak.

Hát valahogy így gondolom. Buta emberekből buta ország lesz.
Gondir 2011.07.08 11:06:28
@Alamio: "Nem értem a gondolatmenetet. Akit nem vettek fel, azt nem vették fel." Velük nincs is semmi baj. De én azt írtam: az állami (= ingyenes) képzésre, mert lemaradt. De ugyanazzal a ponttal bejut a költségtérítésesre (két ponthatár van: innentől - mondjuk 345 - felvették, innentől - 365 - meg államira vették fel).
"Aki nem tudja megfizetni a költségtérítést, az nem is jelentkezik oda." De már jelentkezett, meg még el is érte a ponthatárt. Csak fizetnie kell a teljes képzési összeget (tervek szerint).
Ha mindenki fizetne 345 felett, akkor az övét még el lehetne engedni, mert nem tud fizetni.

"Amennyiben meg jól értelek, Te (amúgy én is) csökkentenéd a helyek számát. Akkor meg még följebb kéne meghúzni a ponthatárt, következésképpen még kevésbé jutna be."

Nem értettél jól. Én azt mondom, hogy nem attól függ - attól is persze - egy képzés költsége, hogy hányat tanítunk ki, hanem attól, hogy mit tanítunk. Azaz 10 vagy 30 ember képzése ugyanannyiba kerül, ha egy csoportban tanítjuk őket, csak kicsit hatékonyabb a 10 (megjegyzem: már olyat is olvastam, most az iskolabezárások kapcsán, hogy nem bizonyított, hogy kiscsoportban hatékonyabb az oktatás. Hm, ez nagyon érdekesnek tűnik, csak nem nagyon hihető).

Azaz: attól, hogy kevesebbet veszünk fel, még nem olcsóbb a képzés.
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
Gondir 2011.06.21 18:01:32
@ftxpmj: Igazad van. Holnaptól te irtod a parlagfüvet, miután 180 napja nem találtál állást. Kapsz érte 38 ezret, utazol naponta 6 órát (ez eddig ugye 10). És most utána helyezkedj le. A parlagfű meg nagyon jó példa. Nekem 1980 óta van parlagfű allergiám. Mondom akkor, irtani kéne. Mondták, minek nem olyan nagy ügy ez, nem sokakat érint. És most? Ha akkor mondjuk irtják rendesen? Szóval ez a közmunka is ilyen. Mások menjenek, engem nem érint, tehát egyetértek. Azt vegyétek már észre, hogy ha MA nem érint titeket, egyszer érinthet. És akkor késő szájalni. Nem, nem szokásos történet, a jöttek-érte-nem-szólta, a parlagfű. Meg a visszaható hatályú törvénykezés. Nem azért kell tiltakozni, mert jó vagy nem jó, hanem mert ILYEN NINCS: és kész. Akkor se ha nekem jó, és nem azért nincs, mert nekem rossz. Ez talán segítene normálisan élni.
Gondir 2011.06.21 18:08:19
@ftxpmj: A stadion építéséről meg csak annyit: te tudod, hogy miért az állam pénzeli egy maszek vállalkozás stadionját? Nem bajnok, nem nyert kupát. Miért nem Kecskeméten csinálnak stadiont? Fideszes itt is a polgármester, és a KTE még a nemzetközi kupában is benne van. felemelted a hangod az ellen - akár csak egy bejegyzés erejéig - hogy álljon meg a nászmenet: állami pénzből nem illik magán beruházást építeni, különösen, amikor éppen felszámolom a PPP-t? Kellett volna pedig. És nem azért merd a Fidesz csinálja, hanem mert NEM CSINÁLUNK ilyet, ezt tanították otthon. Nem élünk vissza azzal, hogy erősebbek vagyunk, hogy többünk van, hogy jobban tudjuk. Épp ellenkezőleg. És akkor most ki-ki szemlélje meg a maga preferálta pártot stb. és ha ilyet lát, akkor megnyugodhat. Amíg nem, addig meg, el kellene barátaitoknak mondani, hogy milyen is egy társadalomban élő ember. Naiv vagyok tudom. De ez az egyetlen lehetőség arra, hogy elviselje az ember, amit itt művelnek, és amit ti is műveltek itt.
Gondir 2011.06.21 18:09:58
@kela-bá: A bejegyzésed alatti bejegyzésbe beírtam, mit kellene csinálni. Talán együttműködni és nem csak hirdetni.
Ma reggeli hír: A személyi jövedelemadó 1 százalékát is fel lehet majd ajánlani az államadóság csökkentésére. Erről a nemzetgazdasági miniszter terjeszt be törvényjavaslatot. (Híradó)Pártunk és Kormányunk, valamint a Kedves Vezető jobbkeze legújabb víziójával kapcsolatban…..