Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dikmegacsenge

233 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ByeAlex @ Zöld Pardon, 2013.05.04. Ha az embert élete legrosszabb koncertélményéről kérdezik általában egy túlzásba vitt ivászattal egybekötött tinédzserkori emlék jut először az eszébe. Nekem viszont jó ideig ByeAlex Zöld Pardonban adott koncertje lesz az első reakcióm,…..
dikmegacsenge 2013.05.07 17:02:47
Na amán felháborító ami itt folyik! Az igénytelenségbe fulladás, dagonyázás, a hülyeség! Tapitelefon, fészbuk, a megauploadot meg leoltjuk? DIK MÉG A CSENGE! Csenge sokadszorra visszatért benneteket jómódra tanítani, akárcsak Duplantierék, akik borzadályos nagy lemezt hoztak…..
Új Óceános lemez, haladunk szépen a noise-zúzda ambient felől a progresszív dalközpontúság felé, akárcsak a hasonszőrös Mastodon. Nem puhulunk, kiteljesedünk, fittyet hányunk a zeneiparra mint a Linkin Park, mert az úgyis haldoklik, semmi divat. Kívánom minden előadónak, hogy…..
Óriási héber-rabbi-reggae Matthew Paul Miller néven anyakönyvezett szakállas úriembertől aki Matisyahu is, főleg ha előad, ami általában nagyon karakteres, sok műfajt piszkálós, de főleg őszinte, ráadásul mindenképpen slágeres. Hogy mennyire, az kiderül szeptember 5-én a…..
Nincs hozzáfűzni való gondolat, nem lehet. Köszönjük az ajánlónak: respect a 18. ker-nek. ..
Dik még a Csenge! 2010.08.02 15:19:52
Eltűnés-megjelenés. Viszont akkora csengezene jön, mint a ház. Korrektül parodizálni a death metál-t és úgy keverni (némileg gagyi) dizsivel, hogy naponta akár 3x-4x lemenjen a lemez, na ilyet még nem básztam. És nem hiszed el, de tényleg jó, és nem csak annyira, hogy vitszes,…..
Eltűnés-megjelenés. Viszont akkora csengezene jön, mint a ház. Korrektül parodizálni a death metál-t és úgy keverni (némileg gagyi) dizsivel, hogy naponta akár 3x-4x lemenjen a lemez, na ilyet még nem básztam. És nem hiszed el, de tényleg jó, és nem csak annyira, hogy vitszes,…..
Egynyári koszolás-maszatolás, érthető témák, tánc és vállránga, retrókása ének, feelgood-insurance. A semmittevés, a fontolvahaladás (ércsd: semmittevés), és az egyéb alacsony jouleigényű tevékenységek jókedv esetén ajánlott kisérőzenéje. Nem gondolkoztam még soha…..
Pojénzene hiszen végre kinapott a süt. Elmebeteg váltakozása a mindenségnek (ld. kategóriák), amely akár uncsi is lehetne, de a rendszerezett japán hirtelenkedés egyszerre teszi viccessé és húzóssá a zenét. Van magas, mély hörgős mindenféle ének, azt se tudni ki fiú és ki…..
Dik még a Csenge! Pennywise @ DK 2010.05.04 00:24:22
Na szerbusztok, kicsit meghalta magát a design, de mostmár tündököl, szegény régi oldschool cucc elúszott. Szóval volt szerencsém tisztelegni egy régi kedvencem előtt, meg ők is jól megtisztelegtek mindenkit. A dolog különlegessége, hogy a Penny-t most Téglás Zoli idegenvezette…..
A posztgrunge fejlődik szépen mindenfelé, csak kevesen nyomatják úgy, hogy ne olyan legyen mint valami más. A Shinedown nagyon szép irányban halad, sorlemezeik mindegyikén észrevehető az imprúv, bár még mindig történik néha a zenében olyan dolog amit nem úgy csinálnék ahogy,…..
Na itt egy Bandé comeback is, és majd üdvözöljétek később az újabb blogfigurát, akit még nem tudom hogy fognak hívni. Itt egy kis utcára való hardcore muzsika, hogy legyen min nektek is felnőni. Bár kortárs zenészkolegáim állandó favoritja a State of World Address lemez is, de…..
Szűk egy hónapon belül a Mester zenekara fog fellépni az A38-on, egész pontosan április 11-én. Akinek teljesen kimaradt, az most villámgyorsan belecsaphat egy last minute ismerkedésbe, de a baráti jegyár miatt azt mondom, mindenképpen meg kell nézni, legfeljebb utána megszereted. Itt…..
Ez a pofa is régi vendég a blogon. Az utóbbi pár évben kicsit visszaesett a srác, a második szóló nem volt olyan erős, mint az első, illetve a Cavalerás ügyködései (Conquer, Inflikted) sem ütöttek be annyira. Ez a lemez viszont megközelíti a Clossal Myopia minőségét, tehát…..
Dik még a Csenge! Shivkumar Sharma 2010.03.12 13:03:37
Nos, itt az igazi visszatérés. Tömegek várták, bekövetkezett. Ebben az a jó, hogy tekintélyes mennyiségű a ki nem pakolt dolgok száma, majd megtámadunk titeket ezekkel. Kezdjük is!   Az úriember a santoor nevezetű hangszer mestere, de most két olyan lemezét tolom a mocskos…..
Dik még a Csenge! Comeback 2010.03.12 12:50:52
Jó, posztolok mindjárt albumot is, de előtte egy ünnep:   JÚLIUS 4. CROWBAR @ WIGWAM..
Dik még a Csenge! Re0rgan1zation 2010.02.04 19:20:50
Kedves blogolvasó népek! Az hogy csönd volt, nem jelent semmit. Köztünk jár az üdv, hamarosan jövünk, és tanítunk, azonban új próféták is jövendölnek majd. tsókszi..
Aktuális kiadványról van szó, mert november 24-én a Millenáris színpadán mutatja be tudását a norvég trombitás. Jegyárról még nincs infóm, remélem baráti lesz, mert ezt tényleg érdemes lenne megnézni. A 4-es trekk már hemzseg az elektronikától, a 8-as meg szinte zúzda. A…..
Na, most sem zene jön, hanem csak duma. Mindent összevetve, az eddig megszokott és szeretett fesztiválunk már csak a szívünkben él tovább, ez már sajnos nem az, amibe anno beleszerettünk. Nagyon kinőtte magát és sok a tróger. A trógerekkel nincs gond, elvileg mi is elvégeztünk már…..
Idén is kitűzzük a kibaszott csengezászlót 'bátorban, mint Nicky Santoro Las Vegasban. A szerkesztőség, akárcsak egy benga medve, megmutatja, mi is az a magyar virtus. A fesztivál nagyon helyes módon ingyenbérletet (ha tetszik, blogszerkesztői-igazolványt) basz a nyakunkba, amiért…..
Róluk már volt szó, 6 év után sikerült 34 percnyi darát összerakniuk. Szögezzük le, hogy ezt egy európa turné követi (lesz Bécs és Prága), majd egy végső feloszlás. Sajnálatos dolognak tartom, még akkor is, ha nálam sosem lépték túl a "kellemes hallgatnivaló"…..
Azon apropóból, hogy megjelent a Beat Dis új lemeze, melybe még bele se füleltem, igen megörültem. Nem szoktunk kitenni magyar culákat, de a band saját maga tette letölthetővé honlapján az összes anyagukat. Úgy gondolták, senkinek sem árt ha megvan. Milyen igazuk…..
Extrémkedünk most egy kicsit gyerekek, mert olyan is kell a léleknek. Akinek ismerős az As The Suns Sets, akkor annak most el is van mondva, hogy milyen ez a muzsika, akinek meg nem, az gondoljon egy lecsupaszított Converge-re, ahol inkább agyament vokálok, mint érzelemmel teli üvöltések…..
Maradjunk annyiban, hogy kevés lemezt kerestem ennyi ideig hiába, mint ezt. A csapat másik oldala, a Kilimanjaro Darkjazz Ensemble pedig szintén pár héten belül jön az ujjalbummal (és talán egy pösti fellépéssel is), amit szintén szívás lesz megszerezni, már most érzem. Mindegy,…..
Dave Grohl és a mókusok legújabb lemeze a jó értelemben mutat túl a grunge-on, egészen művvészkedésbe hajlik. Nagyon sokszínű a lemez, ugyanakkor ráborul egy jótékony fátyolos köd (a kezdő Pretender után), ami hálistennek szépen összefogja a lemezt. Aki viszont a klippes…..