Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szponzorgyáros

63 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két nagyszerű magyar iparművész, Panyi Zuzsi üvegékszer dizájner és Lengyel Zsuzsi táska tervező együttműködésének eredményeként születtek meg az Intuíció fantázianévre hallgató ékszerek. A kollekció minden darabja bőrből és üvegből készült, csodálatos színekben,…..
szponzorgyáros 2013.04.26 12:33:34
@pyrrha: Esetleg próbáld meg megnyerni az új kollekciót, hátha szerencséd lesz :)
shopping.hu/cikkek/kulonleges_egyuttmukodes__kulonleges_ekszerkollekcio_jatekszabalyzat_1745
ÁPRILIS SZENT GYÖRGY HAVA Bika TAVASZHÓ (IV.21.-V.20) Április elseje. Hajdan sok népnél évkezdő nap volt, a tavaszi napéjegyenlőséget, az újjáéledő természetet ünnepelték. Amikor a naptárreform-mal január elseje lett az év első napja, április…..
MÁRCIUS BÖJTMÁS HAVA Kos TAVASZELŐ HÓ (III.21.-IV.20) 4. Kázmér.A patkányűzés napja. 12. Gergely 12. Gergely. Balázs a diákság, Gergely pedig az iskolák pártfogója volt. Ezen a napon tartották a Gergely-járást. Ilyenkor a nebulók…..
FEBRUÁR BÖJTELŐ HAVA Halak TÉLUTÓ HÓ (II.21.-III.20) 2. Gyertyaszentelő. A rómaiak a hajdani tavaszkezdő ünnepen gyertyás-fáklyás felvonu-lásokat rendeztek. A kereszténység átvette az ősi tűzkultuszra utaló szokást: a házakban eloltják a…..
JANUÁR TÉLHÓ Vízöntő BOLDOGASSZONY HAVA (I.21.-II.20) 1. Újév. Az évkezdet minden népnél szerencsevarázsló és gonoszűző ünnep. Az egész napot vidámság, evés-ivás jellemzi, és természetesen elmaradhatatlanok az újesztendei…..
 "Néha megáll a pillanatra az idő. Egy-egy jelenet úgy marad meg bennünk, mint egy kimerevített kép. Elhalkuló hangok, lelassult mozdulatok. Semmi sem változik. Aztán elmúlik a pillanat." John Steinbeck  forrás: www.panoramio.com/photo/15952119    ..
szponzorgyáros 2012.10.28 15:00:50
@Németh András: A restanciámat teljesítettem, az elmaradt forrásmegjelölést pótoltam, ismét szeretnék elnézést kérni.
Csak a teljesség kedvéért tájékoztatom, hogy ez a blog nem üzleti célú, a vendégházunknak van külön honlapja, ahol csak a saját fotóinkat használtuk fel. Ennek a blognak a célja inkább a vidéki élet, azon belül is a pusztai lét hangulatát szeretné közelebb hozni az olvasókhoz, amolyan játszósblog egy pusztai embertől. Sajnos még nem gazdultunk bele...
Ettől függetlenül, ha szeretne mifelénk is szép fotókat kattintani és egy jót beszélgetni, szívesen látjuk :)
szponzorgyáros 2012.10.15 10:58:55
Az utazz itthon galériájából való. forrás: www.utazzitthon.hu/galeria-latnivalo.php?id=504
Elnézést, hogy nem jelöltem meg forrást. De egyébként ilyen idilli kép itt nálunk, a Kutasipusztában is elcsíphető :)
SZEPTEMBER SZENT MIHÁLY HAVA Mérleg ŐSZELŐ HÓ (IX.21.-X.20) 1. Egyed. Ezen a napon lépnek szolgálatba a juhászok, kondások és a szőlőpásztorok. A szőlőhegyen zárónap, ettől kezdve tilos szekér-rel, abroncsos edénnyel a szőlőben járni.…..
AUGUSZTUS KISASSZONY HAVA Szűz NYÁRUTÓ HÓ (VIII.21.-IX.20) 10. Lőrinc. A naptár elcsúszása következtében néhány későbbi (szeptember 5.) érvényességű tapasztalat kapcsolódik ehhez a naphoz 15. Nagyboldogasszony 15. Nagyboldogasszony. Derült…..
Kaptam, megosztom veletek. Megfontolandó..." Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket…..
 Bár több doboznyi különböző karácsonyi díszünk van, szeretünk készíteni mindig újakat is. Egyrészt nagyon jó karácsonyi ajándék, másrészt kiváló időtöltés így advent táján. Szabás-varrás, néha ragasztás és sok-sok kacagás, mikor valami félresikerül... Csupa…..
 Mivel is ajándékozzuk meg magunkat karácsonykor? Szeretettel. Mert saját magunkat szeretni az első lépés afelé, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Észre se vesszük, hogy mi magunk milyen nagy hatással is vagyunk a közvetlen környezetünkre, családunkra, illetve ők…..
 Szent Luca ókeresztény szent volt. Megfogadta, hogy nem megy férjhez, hanem Jézusnak szenteli az életét. Hitéért kiszúrták a szemét, majd vértanúhalált halt. Emiatt a szemfájósok védőszentje...Állítólag nagyon szerette a háziállatokat. Luca napjának előestéjén a…..
 Juhász Gyula: Karácsony felé Szép Tündérország támad föl szívembenIlyenkor decemberben.A szeretetnek csillagára nézek,Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,Ilyenkor decemberben....Bizalmas szívvel járom a világot,S amit az élet vágott,Beheggesztem a sebet a…..
A Nap így december tájékán már alacsonyan jár. Egyre hidegebb van, ködösek a hajnalok, már a vékony kabátkánkat is a szekrénybe tesszük és előhalásszuk a téli felöltőket. Egyre hamarabb sötétedik, talán könnyebben fog el bennünket a búskomorság is. Az biztos, hogy megnő a…..
 DECEMBERKARÁCSONY HAVABakTÉLELŐ HÓ(XII.21.-I.20)3. Borbála. Bányászok, tüzérek és várak védőszentje.  Katalinnal együtt a lányok pártfogója, andrásolónap. Ekkor teszik vízbe a "Borbála-ágat" - cseresznye-, barack- vagy mandulagaly-lyacskát, ami ha…..
Persze ilyenkor mindenki édességgel tömi saját magát, de szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy mivel. Fontos, hogy ne valami bóvli, 'nemtudnihonnanvaló' kekszet toljunk a vendégeink orra alá. Én különben is úgy gondolom, hogy az adventi sütisütés közös, családi program, nem…..
 Ebben az évben már november végén elindul az advent. Szeretem a hangulatát, mert megtöri azt a bús, szomorkás, néha kissé depresszív hangulatot, amit a november áraszt. Persze az advent az örömteli várakozás jegyében telik, jobban ráérünk, többet megyünk és fogadunk…..
Már kora hajnalban talpon van az egész család és a segítő ismerősök. A disznóól körül gyülekeznek. Hideg van, nagyon hideg. Az emberek tipegnek-topognak, várják a lélekmelegítő pálinkát. Amint kézbe kerülnek a kupicák, máris élénkebb a társalgás, méregetik a kiszemelt…..
 A fészbukon volt egy nagyon kedvelt bejegyzésünk, miszerint beülünk a gondolkodószékünkbe és addig fel nem állunk, amíg ki nem találjuk a Márton napi libatoros menüt. Csakhogy ezt nem viccből írtuk. Mármint a gondolkodószéket. Mert tényleg ez a neve.Ezeknek a népi…..
 "Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni - mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé." Gyökössy Endre..
 Hát végre eljött a várva-várt libahétvége, de nagyon vártuk már... Sokat dolgoztunk már a kertben, elegünk van már belőle, jól jön egy kis kényeztetés!Ma egy igazi vásárhelyi ludaskását készítünk, jó felvezetés a hétvégi liba-lakomának. A ludaskása nagyszerűsége…..
A kertben dolgoztam épp, mikor a lányom odakiáltott valamit, amiből egy  kukkot sem értettem. Olyan bábeli hangzavar jött a felhők közül, azt hittem valami madármetropoliszba csöppentem. A lányom elunta a kiabálást, hozzám szaladt és a kocsikulcsot lobogtatta széles vigyorral…..
Most hogy végre vége van a hajtós kinti kerti munkáknak, többet tudok csak ráérősen leülni és gyönyörködni a tanya kertjében. Nem sietek, leülök a lugasba, kavargatom a hársfa teámat és örvendezek, hogy a tanyát körbeölelő kiserdő halk levélsuhogását hallgathatom.…..
 Ma nagy nehezen rászántuk magunkat, hogy egy kirándulásnak álcázva egy csomó csipkebogyót gyűjtsünk be. Sok volt mostanság a munka a háztájiban, még csak most jutottunk oda, hogy a kényes virághagymákat felszedjük a földből. Nem baj - nyugtatom magam-, a csipkebogyónak…..
 No posztolgatok itt már egy jó ideje, de jogosan merült fel a kérdés a fészbuk oldalunkon, hogy hogyan is lehet nálunk szállást foglalni, meg milyen is ez a vendégház.Szóval a Piroska Vendégház Székkutas mellett, egy pusztaszéli tanyán van. Hódmezővásárhelyt Orosházával…..