Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papucsallatkas

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
papucsallatkas 2011.11.08 10:40:47
@midnight coder: Draga Kadar rendszer, ahol 8 lany korbeallta a tesitanarnot es megrugdosta. Szankcio is volt, kaptak intot. Hu, de megijedtek. Mindez elit altalanos iskola 7. osztaly.

De legalabb a tanarnak volt szava, gyereknek szulonek pedig kuss, megha egy tanar kulcscsomot is vagott az osztalyteremben a gyerek fejehez. Sebaj, a tanar erinthetetlen volt. Vagy a masik, aki felboritott 10 eves gyerekekre mergelodve egy tanariasztalt nem egy alkalommal. Nem rendetlen, sima normal osztalyban. Megcsak tulterheltek se voltak a 20-24 fos osztalyletszamok mellett.

De az se volt rossz, amikor egy tanar maganeleti problemak miatt sirva ment ki rendszeresen oraadas kozben. Vegulis az osszes osztalya nem tanult semmit fel evig. Vegul kiugrott az iskola ablakan, na akkor sikerult par honap pszichiatriai kezelesre elutalni vegre.

Nem sirom vissza a regi idoket, azt az eros tekintelyelvu sanyargatast. Az uj is faj, zero megbecsules sem anyagilag sem erkolcsileg, kevesen neznek mar fel a tanaraikra, pedig mindig is volt es van, aki arra erdemes. A gyerekkor idejenek felet iskolaban toltottuk, toltik a diakok, fontos lenne, hogy olyan felnottekkel talalkozzanak, akikre szamithatnak es akik peldat es iranyt mutatnak.

Valahol a kozeputat kene megtalalni, mert jelenleg tenyleg eszkoztelenek a tanarok es iskolak. Talan vissza kene adni a pedagogusok tekintelyet. Azt meg valahol a tanarkepzok kornyeken kene elkezdeni, hogy motivalt emberek jojjenek ki onnan, akiknek a pedagogia es pszichologia tantargyak ne a toltelek anyag cimszoval fussanak meg. Ha nincs erzeke a diakokhoz vagy epp nincs onbizalma es beszelni sem tud, akkor ne engedjek mar ki tanitani pl. Ne azokbol legyen tanar 70%-ban, akik valami egyetemet el akarnak vegezni, mert diploma kell, de nem tudja mit, hat legyen tanarszak.
Aztan lehet folytatni a berezessel es eletpalyamodellel termeszetesen.

Mindemellett a gyerekeknek arra van szukseguk, hogy erdekesek es izgalmasak legyenek az orak. Minden tantargyat fel lehet dobni olyan dolgokkal, kiegeszito informacioval, amitol oda kell figyelni egy kicsit.

Problema a gyakorlati oktatas hianya, az eletre neveles, az osszefogasra buzditas, hogy egy 3-4 fo okosabb, mint 1 es egyutt tobb szempontbol meg lehet vilagitani dolgokat. Hianyos a tantargyak kozotti osszefuggesek lattatasa. A magyar-, biosz-, toritanar elmondja a magaet, mikozben olyan szepen lehetne utalni, korbe. Hogy ebben a korban ezt fedeztek fel biologiabol es kemiabol, hogy magyarorszagon ilyen rendszer volt es ezert szulettek ilyen festmenyek, zenemuvek, irodalmi alkotasok, mikozben a nagyvilagban olyan rendszer volt es ez igy hatott ide-oda, tudomanyra es muveszetre.

Ahh, ez utopia
   Annyiból releváns hír ez egy jogi posztba, hogy a joghallgatók jelentős hányada a Budaörsi úti kollégiumban szocializálódott. A kolesz a fénykorát a kilencveneses évek elején élte, olyan halhatatlan figurákkal, mint a joghallgatóként kezdő Optikás, aki a…..
Bigyóblog Rolleres babakocsi 2011.05.11 09:49:55
Elsőnek jónak tűnik, másodiknak kicsit vadnak. Szülők, mit szóltok a koncepcióhoz? Tolnátok így babakocsit?Via Pixstudio..
papucsallatkas 2011.05.11 20:58:59
Praxis Bunyó a rendelőben 2011.04.05 17:48:00
Sziasztok!   Friss történetet szeretnék elmesélni nektek. Ma délelőtt orvosnál voltam, vissza kellett mennem kontrollra a kerületi rendelőbe. Ilyenkor mindig viszek valami olvasnivalót, mert 2-3 órás várakozásnál kevesebbel még nem sikerült megúsznom. Ma sem volt ez másként.…..
papucsallatkas 2011.04.06 10:03:09
@tschaffer: Pedig letezik szoftver, ami kepes 1 ora 37 percre idopontot adni. Nezz be a BP. XI. ker sztkba. Ott biza attol fugg az idopont es a rad szant ido, hogy milyen osztalyra milyen problemaval mesz.
Ritka a csuszas es gyonyoruen mukodik. Mondjuk a szemeszetre szemgyulladassal ne akarj bejutni, mert masfel honap a varakozas, atiranyitanak ugyeletre rogton:)