Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergelyjózsef

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy zsákutcába. Erzsébetvárosban egyes utcákban új parkolási rendet vezettek be. Az autósok számára akkor tudatosodott mit is jelent ez, amikor megváltoztatták a ferde parkolást kijelölő felfestések irányát. Eleinte voltak, akik rövidebb, hosszabb manőverezéssel – az…..
Újra a közép és felső iskolákról szólnak a hírek. Az elmúlt 3-4 nap terméséből: A Raoul Wallenberg egészségügyi középiskola igazgatójával közölte a KLIK, hogy megszüntetik az iskolát, tanulóit, tanárait szétszórják hat másik – részben más szakmát tanító –…..
Régen nem látott barátommal találkoztam, aki az Erzsébet körúton lakik. Magáról mesélt, de mintha másoktól is hallottam volna már a történetet. A házukban újabb kocsma nyílt. Eddig is volt az utcán zaj, terasz, részegek, utcán hányók, szexelők. Most már az is előfordul, hogy a felesége hazamenni sem…..
gergelyjózsef 2015.02.19 21:02:22
@Géza911: Kedves Géza911! Kispál Tibor képviselő úr várja a Piros pontban az önkormányzati munkáról szóló beszélgetésre.
Farkas Ferenc polgármester-jelölt és Gyurcsány Ferenc tegnap délután előre bejelentett utcafórumot tartottak Erzsébetvárosban az önkormányzat épülete előtt. Ugyanekkor spontán Hunvaldozással egybekötött spontán tüntetés is volt – ugyanott. A táblás "úriemberek és…..
gergelyjózsef 2014.10.01 12:59:18
@városjáró: Lemaradtál néhány évvel. Ezt a koncepciót a bíróság már megdöntötte.
gergelyjózsef 2014.10.01 21:51:21
@ígyszeretlek: kocsmába nem engednek ilyen stílust. Ez telik tőle.
Csak úgy szembejött a téma… A blogon már olvashattunk a tolatásos parkolásról, mely - hogy is mondjam finoman - nem váltott ki nagy lelkesedést az autósokból. A mostani Erzsébetváros azonban büszkén sorolja, hogy a BKK hol akar még ilyeneket elkövetni. Tegnapelőtt a Jósika…..
gergelyjózsef 2014.09.03 11:55:14
@Palást: Vattamány és R.K.M olyan, mint a Fidesz egésze. Politika helyett lejáratás, ügyészség, meg hasonlók :(
Sem a válság, sem a dohányzási tilalom, sem semmi nem fogott ki az erzsébetvárosi romkocsmákon, a külföldiek a mai napig hordákban járnak ezekre a helyekre. A lakók meg folyamatosan morgolódnak. De nagyon úgy néz ki, hogy a jelentős adóssággal küzdő Erzsébetvárosnak –…..
gergelyjózsef 2014.08.26 09:47:31
@Belső Erzsi: Itt a kért név: Farkas Ferenc. Az első tennivalója a szabályok betartatása lesz. A többit majd elmondja ő.
Tavaly döntött a parlament, hogy a Városligetben múzeumokat építenek. Erre 150 milliárd forintot terveznek, ami – példa kedvéért – több mint a felsőoktatásra egy évben költött pénz. Az egész tervezési, építési eljárást kivették az általános szabályok alól.…..
Emlékszünk ugye, hogy anno a Hunvald György elleni bírósági eljárásban a vádpontok között hangsúlyosan szerepelt, hogy az ügyészség szerint Hunvald fiktív tanácsadói szerződéseket kötött. Mint ahogy már akkoriban is írtuk, Hunvald György, perének egyik júniusi…..
A Hunvald-per 147. Itt a vége! 2012.03.07 12:36:00
Nos, mélyen tisztelt mindenki, a blog eddig tartott. 2011. március 18-án született az első bejegyzés, akkor definiáltuk az oldal célját, mely alapvetően az üggyel kapcsolatos dokumentumok rendszerezése és átlátható formában történő közzététele, kérdések megfogalmazása, vagy éppen a menet közben…..
A múlt hét óta tartó, az ügyvédek által elmondott perbeszédeket követően ma, 2012. február 10-én a vádlottak szólaltak fel az utolsó szó jogán. Hunvald György - őrizetbe vételének napra pontosan harmadik évfordulóján - most fejezte be beszédét. Az alábbiakban ennek, az utolsó szó jogán elmondott…..
gergelyjózsef 2012.02.12 12:33:54
@Földi Eperke: Szabó a saját beszédében mondta is, hogy koncepciós perről van szó, emlegette Sztalint is.
Forgatva a per iratait, felmerült bennem, hogy az értékbecslésekkel kapcsolatban szóba került erzsébetvárosi házak, ingatlanok mennyire lehetnek ismerősek például a T. Olvasónak? Mikor, ki építette őket? Egyáltalán, mekkorák, vagy hogy néznek ki? Legtöbben szerintem – persze a környéken lakók, vagy…..
gergelyjózsef 2011.12.01 22:33:27
Az elmúlt napokban hivatalosan is a per tárgyává tették - többször szó volt róla - az elkészült igazságügyi értékbecslői szakvéleményt, amely a vád alá helyezett volt polgármester évek óta hangoztatott igazát bizonyítja. Vagyis azt, hogy a perben szereplő ingatlanokat nem…..
Kedden a bíróság által kirendelt ingatlanforgalmi szakértő, Turán Zsolt, a Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara elnökének meghallgatásával folytatódott a Hunvald-ügy tárgyalása. Mint arról már korábban beszámoltunk, a szakértő által elkészített szakvélemény szerint az…..
Rég nem frissítettük a Dokumentumtár részt, de most jön néhány érdekesség… Tehát: amikor a nyár folyamán a bíróság kirendelt egy igazságügyi ingatlanforgalmi szakértőt a vádban szereplő ingatlanok kontroll értékbecsléseinek elkészítésére, felkérte az ügyészséget, illetve a védőket, hogy a…..
A költő kérdez: Tessék mondani, lehet, hogy ez N. György – V. Ágnes ügy? - A pénteki tárgyalási napok mindenki számára megeröltetőbbek a többinél, ilyenkor ugyanis a rengeteg vádlott, ügyvéd és érdeklődő egy kisméretű tárgyalóteremben zsúfolódik össze, ahol a…..
Végre sikerült lefordítanunk a Strasbourgi Bíróság által még júliusban küldött (előzmény: Strasbourgi beadvány - 2011. január 11.) két dokumentumot. Ezek angol nyelven érkeztek Hunvald György ügyvédjéhez, így mi fordítottuk le őket. Hangsúlyoznánk tehát, hogy ezek nem hivatalos fordítások, hanem…..
gergelyjózsef 2011.08.26 21:39:10
@Palást: Az ügyészség nem döbben, a kormány nem okul, ha az elmúlt másfél év tendenciáját nézem.
Nyár, hőség, 32 fok és nyolc vádlott meghallgatása. Azaz, a mai tárgyalási napon nagyon meleg volt és nyolc vádlott meghallgatásával folytatódott a Hunvald-per. A bíróság ugyanis eredetileg tizenegy vádlott meghallgatását tervezte, de három vallomást már csak ősszel hallgatnak meg, mivel az ügyben…..
gergelyjózsef 2011.07.11 21:13:02
@Földi Eperke: Lehet, hogy a kérdést nem jogi szempontból kell megközelíteni?
A tegnapi és mai nap vezető híre, hogy Szilvásy Györgyöt őrizetbe vették és államellenes bűncselekménnyel gyanúsítják. Gondolom előzetesbe fog kerülni. Mindenesetre leszögezném, hogy ez az írás véletlenül került fel pont ide, és pont most. És hogy a Hunvald-per eseményei vagy szereplői és a cikkben…..
Hunvald György az ügyvédjén keresztül az alábbi levelet juttatta el hozzánk, melyet változtatás nélkül, teljes terjedelmében tettünk közzé. *** Nehéz szívvel gondolok arra a pillanatra, amikor a feleségem felhívott, hogy a lakásomon keresnek a rendőrök. 35 nap csoda és boldogság, majd újra a…..
A tegnapi nap eseményei (lsd. 49. Példátlan itélet!) után elég nehéz egy beszélgetés folytatását úgy „leadni", hogy a beszélgetőpartnert elvitték – ennek ellenére (vagy pont ezért) - közöljük a Hunvald Györggyel korábban folytatott beszélgetésünk második…..
gergelyjózsef 2011.06.20 21:47:24
@Földi Eperke: nagyon egyetértek véleményével. csak az a baj, hogy az elsőfokú ítéletig még lehet akár egy év is. Strasbourg is eltarthat addig.
A Hunvald-per 52. Mi köszönjük! 2011.06.20 18:44:00
A blogon megjelent Példátlan ítélet poszt az elmúlt pár napban több mint 250 "szimpátia-lájkot" kapott, és az Ez Magyarország című írásunk is már 100 lájk fölött jár. A blog szerzői és szerkesztői ezúton szeretnék kifejezni köszönetüket mindazoknak, akik ezzel és az ide kapcsolódó kommentekkel…..
A tegnapelőtti megdöbbenésből magunkhoz térve, most kicsit hosszabban, részletesebben is tájékoztatnánk az érdeklődőket, hogy mi, miért és hogyan történt, történhetett. Kezdjük az elején: öt hétig élvezhette viszonylagos szabadságát az erzsébetvárosi ingatlanügy két vádlottja Gál György és Hunvald…..
gergelyjózsef 2011.06.19 22:14:09
@Palást: Az EU egyik szerve, a Velencei Bizottság elmondta a véleményét az alaptörvényről. Mire Szájer közölte, hogy Magyarország nem fogadja el ezt a "tájékozatlanságból" következő álláspontot. A Fidesz kormányt nagyon nem érdekli, hogy mi a vélemény róla. Tudjátok ki az a Szájer? Aki iPad-n tud "alkotmányozni".