Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miss Daisy sofőrje

66 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kóczián vásárol Tomi cipője 2014.02.04 14:18:00
Magyarországon ritka, ha egy férfi pirosat mer felvenni. Ezen változtatni kell! Like-al támogasd a piros színt felvállaló férfiakat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ..
Miss Daisy sofőrje 2014.02.04 16:52:03
A szomszéd kertje Olimpia-láz 2012.07.30 09:59:47
Az egész világot a XXX. nyári olimpiai játékok tartják izgalomban. Így mi sem maradhatunk ki belőle. Íme néhány kreatív minikert a sport jegyében.   Távolugrás   Atlétika   Gyűrű  Ha tetszett a poszt csatlakozz A szomszéd kertje közösséghez. Klikk ide. Képek:…..
Szeretjük a virágokat és már-már mániásan készítünk listákat. így hát egyik délután - amikor az eső szobafogságra ítélt bennünket -, azzal ütöttük el az időt, hogy lajstromba vettük a világ azon pontjait, ahová egy vérbeli bezzegkertésznek mindenképp el kellene utaznia.…..
A szomszéd kertje Hangyaháború 2012.05.22 12:13:00
Alapvetően szeretem az állatokat. Azonban van néhány kedves kis lény, ami megkeseríti az életemet. Tavaly a vakondok okoztak kellemetlen perceket - a vonatkozó bejegyzés itt -, idén a hangyákkal kell megküzdenem.  Tény, hogy a hangyák érdekes lények. Különleges életmódjuk…..
Mind a könyvek, mind a pozsgások nagy rajongói vagyunk. Az alábbi ötlet kieszelője is hasonlóan vélekedhet, hiszen létrehozta ezt a csodás találkozást. Nem is szaporítom tovább a szót. Beszéljenek a képek!A hozzávalók:Első lépésként, jelöljük be a kivágni kívánt részt,…..
A kertben kevés idegesítőbb dolog van, mint a virágainkat és a terméseinket pusztító apró lények. A levéltetvek, melyek a rózsáink ellen intéznek támadást, netán a csigák, melyek a salátát pusztítják előszeretettel. A legegyszerűbb ilyenkor elrohanni a megfelelő szakboltba…..
A szomszéd kertje Ehető virágok 2012.04.17 07:00:00
Tavasszal adott a kérdés: mit ültessünk a kertbe? Valami szépet vagy valami ehetőt? Ha a terület nagysága adott és általában túl kicsi a terveinkhez képest, a problémát orvosolhatjuk egy elegáns megoldással: ültessünk ehető virágokat. Elsőre sokan meghökkentek a…..
Földalatti park. Elsőre meghökkentő és futurisztikusnak tűnik, de fejben és látványtervek szintjén már létezik. James Ramsey és Dan Barasch egy 1948 óta elhagyatottan álló metrómegálló parkká alakításán munkálkodik. Az állomás New Yorkban, a Delancey streetnél…..
A nemzeti parkok iránti vonzódásom gyerekkoromban, a Maci Laci rajzfilmekkel kezdődött. Ugyanis a folyamatosan a piknik kosarak megszerzésén ügyködő Maci Laci és kis barátja, Bubu mindketten a kedvenceim közé tartoztak. Azóta jónéhány nemzeti parkban jártam, azonban egy még…..
Emlékeztek arra, amikor a Szeleburdi család - helyhiány miatt - fikusz sétáltatásra ragadtatta magát, muhaha? Nem tudom, hogy az alábbi ötleteket vajon a fent megidézett film vagy a hely szűke ihlette-e. Egy biztos, a növény-kerékpár kombináció nálam nyerő. Ez már nem…..
A szomszéd kertje A bús vödör 2012.02.21 09:40:00
"Szép vagyok és még deli, hát miért nem töltötök teli?"- énekli a Maszat hegyen túl, a bús piros vödör, Varró Dani meséjében. Valóban minden oka megvan a panaszkodásra az említett vödörnek, hiszen használatlanul hever a sarokban. Ma hoztunk néhány ötletet a vödör…..
Van nekem ez a mániám, hogy nem szeretek pocsékolni és feleslegesen szemetet termelni. A narancshéj hasznosítása körül folyamatos gondban vagyok, a reggeli narancslé készítése után szép számmal akad héj a háztartásunkban.Ha újrahasznosítanád, ehhez adok most egy tippet. Fogd az…..
A szomszéd kertje Naptár helyett 2012.01.19 16:35:00
Mi már nagyon várjuk a tavaszt, és ezzel valószínűleg nem vagyunk egyedül. Persze, a tavaszvárás nem jelent tétlenséget. Most például az alábbi ötlet megvalósítására készülünk. Az elkészítés csupán néhány perc, egy kis törődés és 6-8 hét múlva - mire itt a március…..
A kertészkedés nem mindig tortaevés, ez igaz a szobakertészkedés esetében is. Az egyik ilyen "nemszeretem" feladat a szobanövényeim portalanítása. A műveletet eddig az alábbi módon végeztem: egyenként a fürdőszobába transzportáltam őket, tusolás (persze nem túl hideg…..
Az újrahasznosítás gondolata egyetlen kertészkedő embertől sem áll távol. Mi is lelkesen üdvözöljük a környezettudatos megoldásokat. Ha eddig nem tudtad, hogy mit is kezdj a polcon porosódó képregényeiddel, akkor most itt a megoldás. A tokiói művész, Koshi Kawachi egy gyerek…..
A szomszéd kertje Citrus cserép 2012.01.03 08:55:00
Már néhányszor siránkoztam azon, hogy a tél nem a kedvenc évszakom. Persze, az segítség a túléléshez, hogy ilyenkor is lehet például lekvárt főzni. Leginkább citrusokból. Valamint készülődni a tavaszra. Igen ám, de a citruslekvárfőzőtudományom egyik mellékterméke a…..
Karácsonykor nemcsak beltérben dekorálunk, hanem a kertben is. Nincs ez másképp a világ más tájain sem. Nézzük, hogy díszíti az Ethel M Csokoládégyár a kaktuszt kertészetét, Las Vegasban. Kaktusz, csoki és karácsony nem egy rossz kombináció. Mármint szerintünk. Te…..
A szomszéd kertje Körte mester 2011.12.21 08:14:00
Van, aki a gyümölcsök királynőjeként emlegeti a körtét. Nálam (sajnos) nem tudott ilyen előkelő helyezést elérni elég sokáig. Erről valószínűsíthetően az a gyerekkori trauma tehet, melyet a Cipolino (Hagymácska) című rajzfilm Körte mestere okozott. Nade, vissza napjainkhoz.…..
Most, hogy az időjárás nem teszi lehetővé a kinti kertészkedést, kénytelenek vagyunk ezt a tevékenységet bent folytatni. Kicsiben. Egész bent és egész kicsiben. Mondjuk egy karácsonyfadíszben. Te elkészíted? Mondjuk kell hozzá türelem...Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is A…..
A szomszéd kertje Farmer élet 2011.12.08 20:30:00
Gyanítom, hogy minden szenvedélyesen kertészkedő fején átfutott már a gondolat: jó lenne nagyobb területen kipróbálni magukat. Jó lenne egy nagyobb terasz, mert oda több növény fér, vagy egy nagyobb kert. Valószínűleg olyanok is vannnak, akik még ennél is tovább merészkednek…..
A szomszéd kertje Mikulás helyett 2011.12.06 12:56:00
Egész pontosan mikulásvirág helyett. Mikulásvirág mindig volt és mindig lesz. Sajnos. Be kell, hogy valljam ez a növény a népszerűségi listám legvégén kullog. Nem tudom miért soha sem szerettem igazán. Nézegettem, próbáltam megszeretni, de nem sikerült. Virág pedig kell. Még…..
Lassan közeledik a karácsony és vele együtt a szokásos kérdés: milyen fa legyen? A karácsonyra tenyésztett kivágott fát én alapból ellenzem. Tudom, csodás a fenyő illat a lakásban, de én sajnálok minden kivágott fát. Még akkor is, ha direkt ezért nevelgették. Kézenfekvő…..
Vannak olyan problémák, melyek a kertészkedési szezon végével feledésbe merülnek, aztán a következő szezonban megint belefutunk. Ezek igazából nem is problémák, hanem apró kis bosszúságok. Az ilyen komfort csökkentő bosszúságokra, hoztam néhány könnyen kivitelezhető…..
Közeleg a tél, amit én igen csak sérelmezek. A téli sportokat nem gyakorlom, a sötétet és a hideget, pedig ki nem állhatom. Két dolog azonban még is csak némi örömet nyújt ebben az időszakban: a forralt bor és a sült gesztenye. Ez utóbbit igen gyakran fogyasztjuk, mivel a…..
A szomszéd kertje Fűszeres grill 2011.11.10 10:39:00
Szereted a friss fűszernövényeket? És a grillezés is a barátod, ugyanakkor kevés a helyed? Akkor az alábbi kombinációt neked találták ki. Az ötletes szerkezet tetejébe fűszernövényeket ültethetsz, amit a grill használatakor egyszerűen leemelsz, majd használat után…..
Miss Daisy sofőrje 2011.11.11 08:33:54
Itt találtam rá: www.apt2b.com/new-arrivals/do-it-on-your-balcony-hot-pot-bbq

A tetőt grillezés közben nem teszik vissza, az csak illusztráció.