Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thrawn

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
Thrawn 2020.08.03 21:44:14
A bejegyzés elolvasása közben azon gondolkodtam, hogy vajon milyen célból születhetett. Mi késztette a szerzőt arra, hogy elővegye újra a gumicsontot és rágjon rajta párat? És mire föl került ez ki az index címlapjára?

A kommentjeit olvasva már kezdem megérteni mi lehetett az elképzelés eme sorok lejegyzésekor. Talán az erényjelzés lehetett a cél, a saját akol felé visszajelzés, hogy "itt vagyok és harcolok ezekkel a fideSS-nácikkal". Vagy az, hogy harcoljon a vélt igazságáért, mert mindenhol bérencek vannak (ha mégsem akkor majd kinevezi az Önnek ellentmondókat annak).

Viszont ha az a célja, hogy bayeri magasságokba emelkedjen... Nos, alakul. Minden megvan: birkázás, fasisztázás, kreténezés, csúsztatás, nyílt hazudozás és úgy általában mindenki azonnali becsmérlése aki nem nyal be tövig. Igen, nyilván én is fasiszta vagyok, meg fidesz szavazó, és jó nekem, hogy RETTEG MINDENKI!

Tisztelt szerző! Ön a kognitív disszonancia permanens állapotában él. Félreértés ne essék: nagyjából jól látja a fidesz helyzetét. A gond inkább ott van, hogy amíg az egyik oldal (az ön esküdt ellenségei) mindent csak rosszul csinálhatnak, alattomosan, gerinctelen féreg módjára addig a baloldal politikusai és közéleti személyiségei hősök, igazmondók, feddhetetlen személyiségek és soha, de soha nem vernék át a népet. És soha nem riogatnának minket.

Ha mégis valami baj történne akkor elég elütni azzal, hogy "nem a legszerencsésebben fogalmazott", vagy "zárt körben, a sajátjai körében, a frakciótagoknak mondta el, hogy felrázza és megnyerje őket a változtatásnak". Ezek ha jól nézem az ön "tollából" származnak. Ó, és valóban, tényleg csak "egy, azaz egyetlen embernek a szeme sérült meg a gumilövedéktől". Mindenki más művérrel kente össze magát. Meg amúgy is a fidesz által fizetett provokátorok voltak. És valójában az MSZP sem hamisított költségvetést, nem hazudtak nyíltan a választóknak. Nem, ilyen nem történt, propaganda!!!

Nem tudom eldönteni, hogy Ön ennyire korlátolt-e, vagy valóban fontosabb, hogy a sajátjai szekerét tolja annál, hogy elismerje: mindkét oldal fabatkát sem ér. Azaz pontosabban fogalmazva: akiknek ön tolná a szekerét többnyire levitézlett, leszerepelt vesztesek. Akár tetszik, akár nem.

De nyugodtan írogassa vitriolos és gyűlölettel teli bejegyzéseit, harcoljon a kommentek között az ellenségeivel akiket magának kreál. Önnek ez a valósága és hiába kérdőjelezné meg bárki annyira mélyen az Ön részévé vált, hogy nem tud enélkül élni. S aki nincs magával az az ellensége.

Őszintén sajnálom érte, szar élet lehet.

(Igen, első hozzászólás. Igen, 2007-es profil. Alvó Fideszügynök vagyok. Vagy csak elfelejtettem, hogy van itt is profilom. De mindegy is.)
Thrawn 2020.08.03 22:46:14
@Tölgyes Péter:
Sajnos el kell, hogy keserítsem. Látok, hallok, és beszélek emberekkel. A legtöbbjük nem retteg, nincs átmosva az agya. A vidéken élők nagyja sem a barna bőrű ördögöktől fél. Ott inkább élni akarnak, nem a nagyvilág ideológiáit beszívni. Nincs rá szükségük, nem is lesz. Viszont amikor megélni akarnak jön a képbe a fidesz, amely mindenhova beültette az elmúlt években a strómanjait, vállalkozóit. Amikor nyílt titok, hogy honnan jön a pénz akkor más lesz a helyzet. Nagyon más. Ott nincs multi amely nem rúg ki. Sem biztos megélhetés egy klimatizált irodában. De egyszerűbb arra fogni mindent, hogy a gyengeelméjűek a szavazók. Pontosan ezért nyert Trump is (és jó eséllyel fog is). Lehet utálni a populizmust, de ha nincs alternatíva akkor ez marad. És ez a blogbejegyzés valamint a kommentek pont az ellenkező hatást érik el a vélt szándékhoz képest.

Nos, valóban lehet, hogy nem dehumanizálta a fidesz tagjait vagy szavazóit, nem ismerhetem minden kijelentését. Cserébe a fasisztázás belefér? Esetleg az egy "megsérült" szem is (amit az illető el is vesztett tudtommal)? Az belefér etikailag, hogy olyan embert éltet aki soha az életben nem ismerte volna el azt "a" beszédet, ha valaki nem árulja el galád módon? Azt kell mondjam, hogy rezeg a léc.

Nem akarok győztesen kijönni, nem akarok semmit megnyerni. Egy normális országban akarok élni. De itt nincs jó választás. Olyan mély árkokat ástak, és ásnak mindkét oldalról amit egyre nehezebb betemetni. Semmi vita, semmi racionalitás. Ön szerint mégis mit feltételezzek ezeket elolvasva? Hogy Ön a saját oldaláról át-át lövöldözve csupán jót akar mindenkinek? Főleg az eredeti bejegyzésemben idézett sorokat olvasva? Nincs mit leleplezni, végigolvastam a kommenteket.

Ezt látom 20 éve az országban. Egy kis puskaropogás itt, egy átdobott gránát ott. Lenáciznak valakit azért, mert fáj Trianon (nekem is, rohadtul okkal), utána lebuzizzák mert támogatja, hogy legyenek jogaik a melegeknek (igen, legyenek). De ugyanakkor fasiszta mert gondja van a felvonulással, vagy a gender-elmélettel.. És a példák sora végtelen. Pária lesz az aki nem áll be a sorba.

Mostanra pedig már a bedezsolti féle nyílt gyűlölködésnél tartunk... Ez van, ez a közélet. Hihetetlen! Szerencsére a balhézó antifák még nem értek ide.

Cáfoljak? Micsodát? A bejegyzést? Ugyan nem sok, de: "Félreértés ne essék: nagyjából jól látja a fidesz helyzetét". Nem kötelezem semmire, sem szégyenkezésre, sem másra. Azonban érdemes azon elmélázni, hogy valóban ér-e ennyit a másik oldal elleni végtelen háborúzás, ez a szélmalomharc. Amibe igazából a két oldal együtt hergeli bele az átlagembert. Megéri felvenni a szemellenzőt és egyszerűen ignorálni a a problémás tetteket és kijelentéseket a saját oldalunkról? Szerintem nem, akármilyen nemesnek is hiszek egy célt.

Az idő valóban eldönti kinek van igaza. Remélem annak aki nyugalmat akar, nem ellenséget keres. Ön a kommentekből ítélve az utóbbit teszi.