Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kétbetűs

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Az ingatlanos 2011.04.01 12:01:00
  Különös szakma. Akinek már van néhány lakásfelkutatásra fordított kilométer a lábában, be tudja tájolni a szakma követelményeit és sarokpontjait.   Saját tapasztalatom szerint az tekinthető ingatlanosnak, aki hivatásszerűen fikázza az eladásra váró lakásodat,…..
kétbetűs 2011.04.08 15:41:59
@Circus: kis korrekció: a két szó egy idézet része volt, ami az ingatlanosok és hirdetési portálok együttműködéséről szólt.

Ettől függetlenül a megjegyzésed teljesen helytálló.
Jól kell megválasztani, kivel működsz együtt!

Kizárólagosság: Az általad leírt számoknak majdnem úgy örülnék, mint a lotto 5-ösnek...
nekünk az időnk kb 95%-a megy el "fölösleges ajánlatkészítéssel"
(értsd: min. 4-5 komolyabb forrásból megszerzett telefonszámok hideghívása, lakásszemlék száma, míg valaki megbíz bennünket ingatlana eladásával. A szerződés pedig önbizalomtól és hitelességtől függően vagy kizárólagos, vagy nem... aztán még vevőt is kell találni rá.

Ti a mi nyelvünkre lefordítva szintén kizárólagossággal dolgoztok, nem?

Annyival szerencsésebb az esetetek, hogy ha nem kell az ajánlat, nincs több fölösleges munka az adott ügyfél adott problémájával.
Gondolj bele, milyen lenne, ha a megkötött szerződést az esetek kb 50-60 %-ban nem fizetnék ki neked, a munka bármelyik szakaszában (esetleg pont a célegyenes előtt), mert egy másik szállítmányozó cég beelőz! (tudom, képzavar kicsit egy bizonyos fizikai áru esetén, de érezd át egy kicsit!)
Elpazarolt idő, energia, nyersanyag, remény, erőfeszítés, pedig benne van a pakliban, hogy a Te munkád szebb, jobb, olcsóbb lett volna, csak nem volt elég gyors...

Kérdezze meg mindenki a "kizárólagosságról" a házastársát!
Amíg suhancként rohangáltál a másik nem után a magad módján találtál valakit, az elején jó volt, de mivel nem volt kizárólagos a megállapodás egyszercsak jött valaki, aki nem jobb, nem szexibb, nem erősebb, nem viccesebb nálad, de mégis elcsaklizta a párod.

kaptad a pofonokat, fájt, tűrted, vagy háborogtál, tanultál belőle, de nem adtad fel!Aztán találtál valakit, akivel "leszerződtetek", hogy csak vele és senki mással...

Miből következtetsz az ismeretségre?
kétbetűs 2011.04.09 18:04:39
@Circus: Igen. Az egyiknél...