Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M-elicious

0 bejegyzést írt és 337 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hölgyeim és uraim, üdvözlöm önöket a tökéletes monogámia világában!  Kutatóink a Föld lakossága körében sokezer éven át végzett (kontra)szelekciónak és a génmanipulációnak köszönhetően, hatalmas bravúrral eljutottak végre az oly régen áhított cél…..
A hűtlenség ábécéje Néma vád 2012.03.16 07:31:00
Ismeritek azt a tekintetet? Te tehetsz mindenről, megcsaltál, hazudoztál, tönkretettél, el akartál hagyni, padlót fogtam, látod, hogy mennyire megviselt, de még csak nem is panaszkodom, némán tűrök, bár nem felejtettem el semmit, és nem hagyom, hogy te elfelejtsd...Megbetegszem, mert…..
M-elicious 2012.03.18 00:33:36
@hannawald: @barbieds: "inkább öngyilkos lett, de nem rombolt"? - hajjaj, hát hogy a fenébe ne! az öngyilkosság ám az igazi passzív-agresszív rombolás!

egyébként a Werther szenvedései szerintem igazi biedermeier giccs; akkor sem volt igaz, és ma még kevésbé (illetve kb annyira, mint az emozás).
Tilosban járni, bizonyos órákat eltüntetni az életünkből, alibit gyártani nem egyszerű. Pedig a legtöbb hűtlenkedőnek muszáj megtanulnia, hogyan csinálja, mert ha nem tanulja meg, annak bukta lesz a vége. Azt pedig senki se szokta szeretni (kivéve azt, aki kifejezetten le akar…..
Ma egy éve vágtam bele a hűtlenség blog írásába. Úgy érzem, megérte, ahogy már többen és sokszor jeleztétek, ez a fórum fontossá vált az életünkben, életetekben. Noha az utóbbi hetekben nem volt rá annyi időm, mint korábban, és nagy figyelmet keltő poszt nem született,…..
Ezt egy, a napokban megjelent nekrológban olvastam: De hát a legtöbb kelet-európai nőcsábászt nem érdeklik a nők, csak a skalp meg a szex.Minden politikai vonatkozástól eltekintve, és szövegkörnyezetéből kiragadva, ez a mondat, úgy gondolom, érdemel némi kommentelést,…..
M-elicious 2012.02.06 15:40:26
@skarlát betű: szerintem meg igenis ennyire keleten vagyunk...és többek között ezért is szeretik a nyugatabbról jövő pasik a magyar lányokat, nem csak a szépségük miatt. nézd csak meg a megélhetési celeb ribancokat, milyen gusztustalan pasik nyakába omlanak. tudom, ez nem a való élet, de mégis; valahol ez is lenyomata a magyar társadalomnak.
Ha már csalunk, és nem közös megegyezés szerint, akkor gondoljuk át azt is, hogy le akarunk-e bukni. Amennyiben igen, tudat fölött, vagy tudatalatt, akkor a következő módszereket ajánlom. (Természetes, hogy aki viszont NEM akar lebukni, az pont ezeket a dolgokat NE…..
Gondoltam, írok valami szívderítőt, erre kaptam egy témajavaslatot Labdarózsától. Érdekelné a véleményem és a ti véleményetek arról, hogy milyen hatással van a jelenlegi politikai-gazdasági helyzet a szeretői kapcsolatokra, illetve a házasságokra, főleg, ha éppen…..
M-elicious 2012.01.17 12:09:09
@M-elicious: a csávó igen konkrét, ld. a részleteket a wblogon (fácse)
M-elicious 2012.01.17 12:11:00
@barbieds: bocs, az előző megjegyzés barbie-nak ment
M-elicious 2012.01.18 23:32:24
@skarlát betű: nameg a Stockholm-szindróma, de persze az még az Ókorban, de a háremek környékén sem volt feltalálva...
Az Európai Parlament plénumában a frontok szinte változatlanok. A Néppárt képviselői a három órás vitában továbbra is védték Orbán Viktor kurzusát és a Fidesz kottájából énekelve kettős mércével vádolták a baloldali frakciókat. Utóbbiak élesen visszautasították a…..
Sokszor hallottam már, talán főleg férfiaktól, hogy azért csábítottak el valakit, vagy azért kezdtek szeretőkeresésbe, mert erőt vett rajtuk a kapuzárási pánik. Elmúltak negyven évesek, vagy még el sem érték a negyvenet, de az fenyegető közelségbe került, és elkezdtek…..
Kissé provokatív kérdés így, a karácsonyi finisben: mire jó a pornó szerintetek? Jó-e valamire egyáltalán? Vagy undorító? Az örök voyeur-re épít, aki mindannyiunkban benne rejtőzik, még a legprűdebb egyénekben is? Mindannyian élvezzük, de nem mind merjük bevallani? Csak a…..
M-elicious 2011.12.16 22:46:30
@azentitkaim: vannak már "feminista" pornók is, ahol fő szempont, hogy a nő tényleg elélvezzen. Pont a múlt heti Narancsban volt egy jó cikk erről. Mármint, hogy a fem.pornó valóban létezik-e, mik az ismérvei (ne gondoljatook től bonyolult kritéiumokra), és van-e látjogosultsága, illetve kereslet rá.
Ez a kérdés merült fel bennem. Mert olvastam. Egy kielégített nő ezt vagy azt nem csinál. Mondjuk, nem csalja meg a férjét, vagy nem fantáziál mással.Mi az, hogy kielégített nő? Egyrészt, mennyiben függ ez a partnertől, másrészt létezik-e ilyen? Nem percekre, órákra, hanem…..
M-elicious 2011.12.15 16:06:45
@Lars.Lares: azért kedves Lars, mert veled szemben a társadalom nagy része sértő felhanggal használja ezt a kifejezést. Ha lekurváznak valakit, azt leginkább agresszióból/frusztrációból teszik (valami ilyemsiről pötyögött kardhal feljebb).

(Kivéve a veled, vagy barbie-val előforduló kirívó eseteket, amikor az átlagostól eltérő kontextusban hangzik el a legősibb mesterségre utalás.)
M-elicious 2011.12.15 16:14:05
@skarlát betű: egyetértek
M-elicious 2011.12.16 11:07:12
@tiboru: Szenzációs sztori! Na, erről beszélek!
E. Bonheur írása. Csöppet sem feminista, szerintem, de nagyon is női szemszögből veszi szemügyre a témát.  Hány szerető fér bele egy ember életébe?   A szeretőváltás könnyen megy?  Mit jelent az, hogy szerető? Kevesebb, vagy több, mint egy…..
M-elicious 2011.12.07 10:45:29
@géza73: a hazastarsi eroszak, az nem legalis, kisfiam. a hutlenkedes csak nem "erkolcsos". A monoteista vallasok ugy lettek kitalalva, hogy a vallasi, erkolcsi es jogi szabalyok egyutt szerepelnek a szent szovegekben (Tora, Biblia, Koran), mivel a letrejottuk hosszu ideje alatt meg nem valt szet a harom szabalyrendszer a tarsadalomban. A tilos az tilos volt, mindegy, milyen okbol. Azota a vallas levalt a jogrol, mindketto kulon kerult kanonizalasra. Az erkolcs meg egy mindig valtozo, irasba nem foglalt tarsadalmi szabalyrendszer, amelynek a betarta(ta)sa egyeni feladat, nem valamely (allami, vallasi) szerv dolga.

Namost a fentiek alapjan nem legalis valami, amit a torveny buntet. A hutlenseget Magyarorszagon nem bunteti a torveny. Vannak meg olyan allamok a "civilizaltak" kozul is, ahol vetkessegi alapon mondjak ki a valast (vagyis pl. alternativ modszerkent bizonyitani kell, hogy valamelyik fel megcsalta a masikat, es a masiknak ezert van joga valni, de a masik ut pl. annak bizonyitasa, hogy a ket fel elhidegult egymastol es x ideje kulonel), de a nyugati vilagban ez a tezis elegge tulhaladottnak szamit. Ugyanis a hutlenseg NEM ILLEGALIS, maximum "erkolcstelen", de abba nincs beleszolasa a birosagoknak. Maximum a saria szerint, amit sajnos bizonyos muszlim allamok meg mindig meghatarozonak tartanak, igy lepve vissza a tortenelembe, es valljak, hogy vallas=jog=erkolcs. megjegyzem nem minden tobbsegi muszlim lakossaggal biro orszag van ezen az allasponton, sot (pl. Libanon).
M-elicious 2011.12.07 10:47:45
@Lars.Lares: igen, szerintem is onkenyesen feltetelezed, hogy a populacio 80%-a allandoan tilosban jar. ezt hivjak kognitiv disszonancianak.
Az alfahím kitárgyalása után természetes módon az "alfa nőstény", vagy inkább az alfahímhez hasonló csáberővel rendelkező nőtípus következik. Melyik lány ne szeretné, ha egy vagy több férfi őt femme fatale-nak, vagyis olyan nőnek tartaná, aki képes az ujja köré…..
M-elicious 2011.12.05 14:50:40
@barbieds: örülök, sziszta! azért attól nem kell "félnünk", hogy valamelyikőjük valaha is betámad minket, akár külön-külön, akár kettesben:-)

@skarlát betű: én valamiért mind férfi, mind nőideálban mindig is a déli típusokban utaztam.

a mellfixáció meg tapasztalatom szerint sokáig ugyanúgy megvan a lányoknál, mint a fiúknál. legalábbis a(z ellenkező nemű) gyerekeim példája ezt mutatja. lehet, hogy erotikus a vonzása a mellemnek, de szerintem inkább aziránt van nosztaligájuk, amikor még nem kellett leválni rólam.

@kardhal77: jha, kérem, ilyen alapon mindenki az anyját vagy az apját keresi a jövendőbelijében. nekem is van emlékem arról, hogy Pistibe milyen szerelmes voltam 4 évesen, és hogy hogyan árult el a barátnőm (konkrétan beszámolt a puncim titkairól az akkori nagy szerelemnek), de azért nem ezt tartom
meghatározó élménynek. főleg, mivel Pisti szőke volt.
M-elicious 2011.12.06 09:47:04
@skarlát betű: gyönyörű történet, de lehet, hogy nem annyira egyedi, mivel nem régen láttam hasonló helyzetet beleírva az egyik kedvenc sorozatomba, csak ott nem volt verekedés.
M-elicious 2011.12.06 20:02:45
@skarlát betű: @tiboru: kedves kivancsik, a sorozat cime The Good Wife (van valami magyaritott cime is, de nem emlexem), es a 3. evadban (ami viszont M.o.-n nem vetitenek meg) tortenik a baki. egyebkent azert jo a sorozat, mert jol vannak felepitve a karakterek, es a tuncimunci tokeletes HTB-bol lesz ontudatos no (ezek a rohadt feministak mar megint), aki kezdi kapisgalni, hogy nem bipolusu a vilag.
A női hűtlenség ilyen-olyan szempontból való tárgyalása kapcsán többször előkerült az a vélekedés, hogy a nők egy bizonyos férfitípust választanak szeretőnek, és egy másikat férjnek. A gondoskodó, simulékony, családcentrikus pasi lenne a jó férjanyag, a domináns, nem…..
M-elicious 2011.12.05 10:43:55
@skarlát betű: úrég, mi ez a trollözön???kint volt a poszt ajánlóban, vagy krapulax szabadította ide a haverjait? még a szófordulatok is hasonlóak.
M-elicious 2011.12.05 11:35:15
@skarlát betű: ja, akkor a nőgyűlölő-droid-blogról jöttek a jóemberek...
M-elicious 2011.12.05 15:32:21
@kardhal77: @barbieds: addig könnyű, amíg csak a billentyűn kell nagylegénynek lenni...
Egy regény és néhány beszélgetés juttatta eszembe ezt a témát. Az olyan monogámokét, akik még teljesen nyilvánvaló visszautasítás, sőt válás ellenére sem képesek lemondani korábbi partnerükről, érzelmi kötődésük éveken keresztül megmarad, nem is próbálják…..
M-elicious 2011.11.23 14:09:44
@Lars.Lares: itt nem monogámiáról, hanem monoMÁNIÁról van szó...

@kardhal77: szerintem egy posztnak nem kell hasonlítania sem egy novellára, sem egy folytatásos regényre. és nem a "szereplők" jellemrajzának pontos felvázolása a cél most sem, hanem egy jelenség megragadása. érdekes módon nekem nem esett nehezemre mit kezdeni a témával. azt meg, hogy "tendenciózus", nem igazán értem ebben a szövegkörnyezetben.
M-elicious 2011.11.23 16:20:06
@kardhal77: jha, én má csak ijjen eccerű vagyok. egyébként a poszt lényege - in my o-p-i-n-i-o-n - nem az, hogy milyen "játszmák" révén értek el idáig a szereplők, hanem arról, hogy bérhogy is történt, ha az egyik nem szereti, nem akarja már a másikat, azt bizony el kell engedni és ezt meg kell emészteni. ha ez nem sikerül, az mér csak az elengedni képtelen fél (jellem)hibája.

de biztos megint én gyaloglok a hülyék oldalán, sok más kommentelővel.
M-elicious 2011.11.25 15:16:21
@kardhal77: mármegint ott tartunk, hogy te azt akarod beleerőszakolni a témába, ami nincs benne, majd mindenki hülye, hogy nem arról beszél, amerre te akarod erőszakosan vezetni a tisztelt publikumot. csak te vagy helikopter, kedves. egyébként: neked mennyire lenne nehéz el/leszakadnod? próbáltátok már? nem itt van a kutyaláb elásva?
Érdekel valakit ez a téma? És mi köze a hűtlenséghez? (Maximum annyi, hogy van, aki szerint még ez is hűtlenség, vagy legalábbis bántó az állandó partner számára, de ilyet talán elsősorban nők gondolnak a férfiak maszturbálásáról, nem fordítva.) Viszont úgy tippeltem, hogy…..
M-elicious 2011.11.25 12:32:41
@Lars.Lares: a jelenlegi kontextusban igen tolakodó.
M-elicious 2011.11.25 13:40:41
@Jilley: ja, csak szerintem nem ez a fórum a legmegfelelőbb a nyilvánosság előtti konkrét infószerzésre. legalábbis nekem ennél a pontnál van a határ.

@Lars.Lares: tudásszomjad csillapítására ajánlom addig is a Vagina Monológokat (bár én egybeírnám).
M-elicious 2011.11.25 13:55:47
@TBal: egyetértek.
Ismét kaptam egy téma-felvetést, de szakirodalom nélkül. A kérdés az időre vonatkozik. Amely korántsem telik mindenki számára egyforma sebességgel, és könnyűséggel. Főleg akkor nem, ha randira vár.  Vajon mennyi idő telik el két randi között? Pár nap? Egy hét? Két…..
M-elicious 2011.11.23 14:46:30
@E. Bonheur: a "Várom a csütörtököt" nagyon jó!
Akinek sose volt benne része, az hitetlenkedhet, de elég sok házaspár él úgy évekig egymás mellett, hogy vagy nincs szex köztük, vagy van, de az annyira csapnivaló, hogy még rosszabb, mint a semmi. Nem szokás erről nyíltan beszélni, naná, hogy nem. Hiszen az elvárás az, hogy a…..
M-elicious 2011.11.22 13:25:55
@skarlát betű: pedig a hormonháztartás mesterséges karbantartásának régóta ismeretes ez a "mellékhatása".
Nemrég az egyik kommentben idéztem Popper Péter néhány mondatát, amelyekben az emberek (főleg férfiak) hűséghez, hűtlenséghez, parnterváltogatáshoz való hozzáállását ecsetelte. A poligámok és a monogámok mellett feltűntek a palingámok is: A folyton kapcsolatot váltó…..
M-elicious 2011.11.18 12:22:09
@skarlát betű: szerintem a palingámia letöbb esetben a személyiségfejlődés egy felnőttéválás előtti szakaszában való megrekedésre utal.

offtopic: hanyattestem ettől a (tudom, igen megbízható forrásból származó, de mégis abszurd) hírtől:

velvet.hu/blogok/randi/2011/11/17/trend_a_valaskori_vagyon-_es_jelszomegosztas/
M-elicious 2011.11.18 12:31:49
@TBal: "Szilágyi Vilmos (A nyitott házasság szószólója) szerint az monogámia, csak máshogy értelmezi a hűséget, mint a normál, zárt kapcsolatban" hát ez nagy blődség, hadd utaljak vissza rogerthat első kommentjére. hogy lehet egy több kapcsolatot fenntartó ember monogám? maximuim csak úgy,hogy ha azt feltételezzük, hogy csak az önmagával fenntartott kapcsolatot számítja kapcsolatnak:-)
Néhány hete egy kereskedelmi rádió tette fel ezt a kérdést a hallgatóinak: hogyan erkölcsösebb vagy okosabb cselekedni, ha az ember tudomására jut, hogy a legjobb barátját, barátnőjét megcsalja a partnere? Hallgasson vagy mondja el az illetőnek? Esetleg keresse meg a hűtlen felet,…..
M-elicious 2011.11.16 16:59:36
@Buci-Bigyo: szerintem van olyan, hogy annyi éve barátnőd valaki, hogy még ha nem is egyforma az értékrendetek, akkor is szoros a kapocs közöttetek. és az, hogy valakinek szeretője van, nem mindig intézhető el a "pasizás" fogalmával, sokszor mélyebb okai vannak, mint hogy egy kedd délután unatkozott az illető. én ha tényleg kiváncsi vagyok a másikra, és valóban régi és szoros a barátságunk, akkor is meghallgatom, ha ez esetleg sérti a fülemet/lelkemet.
M-elicious 2011.11.16 22:38:47
@Buci-Bigyo: egyetertek Sb-vel, van egy arnyalatnyi kulonbseg egy neonaci es egy felrelpo kozott. de ha jolesik valakit csak ezert elutasitani, kizarni az eletedbol, neked ugy biztos jobb lesz.

@Enchantée: @skarlát betű: egy nagy/mely/komoly (a tetszo lmeghatarozas alahuzando) meg annal is tobb ferhet bele. az en tortenetem is csavart vett; egy napon ugy ebredtem fel, hogy hianyzott ez a baratnom, hiszen vele nottem fel, ismertuk egymast mint a tenyerunket, egymas reszei voltunk. felhivtam, talalkoztunk, meg 1x elmantraztam, mekkora szemetseg volt a reszerol, hogy elopazsjank hazsnalt, aztan ebben maradtunk. azota o az egyikek kevese; akinek tudom, hogy elmondhatom meg e legrosszabb, legkinosabb vagy legtitkosabb dolgaimat is. megosztja velem a velemenyet es lecseszes helyett maximum azon aggodik, hogy ne seruljek. hat igy talan ebben az egy kontextusban jutok a legkozelebb ahhoz, amit Popper a szeretetrol meg onzetlensegrol megfogalmaz.
M-elicious 2011.11.17 10:30:39
@skarlát betű: nem mindenkivel tenném meg, sőt, lehet, hogy csak ezzel a barátnőmmel. de sok év távlatában úgy tűnik, hogy jól tettem, mert szükségünk van egymásra, és ettől a balhétól letisztultabb lett a kapcsolatunk, meg fel is nőttünk egymáshoz.
Egy eddig homályban maradt olvasó, Adam XL hívta fel a figyelmemet a gyilkos spermiumok témájára, és küldött el egy részletet Michaela Riedl: Lingam-masszázs című művéből. Akár írhatott volna vendégposztot is, de nem tette, rám bízta, hogy hozzak ki az anyagból…..
M-elicious 2011.11.14 13:58:14
@Adam XL: erre csak azt tudom mondani, hogy nem minden igaz, ami tetszetős, és viszont, attól nem feltétlenül téves, hogy jól hangzik. Mindenesetre attól, hogy egy biológus, vagyis "Robin Baker A spermiumok harca című könyvében leírta" a laikus nagyközönségnek az elméletét, még nem hatódom meg. Lehet, hogy nagyon hisz az elméletében, de lehet, hogy jó pénzt akart keresni. De mondjuk Darwin apánk is jó példa arra, hogy könyvírásra adta a fejét, és mekkora besztszeller lett!
M-elicious 2011.11.14 14:13:19
@skarlát betű: kb. ugyanarról beszélünk:-)
M-elicious 2011.11.15 12:45:30
@Adam XL: kérdés: mi köze a spermiumok tulajdonságainak a lingam-masszázshoz?
A múltkori poszt kommentjei véletlenül épp ebbe az irányba vezettek, ha vannak egyáltalán véletlenek: hogyan változik a testképünk és főleg nők esetében ezzel együtt az önbecsülésünk, a közérzetünk, saját lényünkhöz és szexualitásunkhoz kapcsolódó érzéseink a…..
Valamelyik kommentfolyamban megjelent az a napi hír, hogy a KDNP felvetette: párkapcsolati ismereteket (rövidítve: PKI) kellene tanítani az iskolákban. Akkor ezt az ötletet pár szóval elintéztük, de lehet, hogy megér ez vitaposztot. Gondolom, az már kiderült számotokra, hogy nem…..
M-elicious 2011.10.26 10:50:25
@szociologus: tudom, hogy pont erről beszélünk, azért linkeltem be az előadás anyagát (lehetett volna más anyaga is, ezt a tendenciát erősítik meg az ebben a műfajban általam olvasott más tanulmányok is).

Felháborítónak tartom, hogy ma Magyarországon bárhol bármelyik főnök fel meri tenni azt a kérdést, hogy egy nő akar-e még/már gyereket, illetve éreztetheti, hogy ennek nem örül, sőt, hogy a gyerekvállalásnak komoly következményei lehetnek. Ez a paternalizmus netovábbja. Másik oldalról viszont megszüntetném azt az anyaellátási rendszert,amelynke keretében 3 évet lehet otthon ülni, és amitől egyből nemkívánatos lesz egy munkahelyen a terhes munkavállaló. de erről már sokat puffogtam régen valamelyik poszt ürügyén, nem kezdem újra...
M-elicious 2011.10.26 14:38:25
@skarlát betű: "Ahogy én látom, a gyereknek 1 éves kora kerül legjobb közösségbe kerülnie, az enyémek imádják, és sajnálom, hogy a kezdeti időben fizetősbe kellett járatnom őket, nem is mindennapos verzióban. Elképesztő dolgokat tanulnak a bölcsiben, oviban, játszóházban, családi napköziben, azt otthon nem lehet produkálni"

MÁR MEGINT EGYETÉRTÜNK. ezeket a sorokat akár én is írhattam volna. Sokat köszönhetek a bölcsinek, ahova a gyerekeim jártak. és sokkal többet tanultak a közösségi együttélésből, mint gondoltam volna. És én is sokat köszönhetek - és ezen kívül a gyerekeim - annak, hogy visszamentem dolgozni.
Nem tudom, hol olvastam már, de valaki írta, hogy szokása minden valamirevaló (számára izgalmasnak tűnő) nőt elképzelni szex közben. De lehet, hogy csak levetkőzteti gondolatban. Azt is írta valaki, hogy azzal szeret szórakozni, hogy ha hátulról lát egy nőt, akkor elképzeli a…..