Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hűhó

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rachmaninov második zongoraversenye a zeneszerző legnépszerűbb művei közé tartozik, annak ellenére, hogy a legtechnikásabb zongoristáknak is bőven kínál kihívásokat. Mostani cikkünkben megosztunk néhány érdekességet a darabról, amely nemcsak a zeneszerző karrierjét, de őt magát is a szakadék…..
A falazóhabarcs készítéséhez hasonlóan a keverési arány a vakolóhabarcsnál  is   attól   függ,   hogy a keverést kézzel vagy géppel végezzük-e. A kézi keverésnél az alkotórészek nem elegyednek egymással olyan jól, ezért a homok hányada kisebb legyen, mint a gépi keverésnél. A keverési  arányokat …..
Csütörtökre rendkivüli testületi ülést hívtak össze, melyen a Bosnyák téri ugar legújabb terveit mutatják be. A 2006-ban eladott területre, melyre eredetileg városközpontot (értsd plázát) igértek négy évenként az aktuális polgármesterek immár 900 lakást építenének, és az épületek magassága akár 35…..
hűhó 2021.11.23 17:31:01
@Online Távmunkás:
Azért ezen még kellene gondolkodnod egyrészt azért mert lecsalózol több száz árust, nem adsz alternatívát, - vagy a külföldi multik zöldségesrészlegét támogatod ahol válogathatsz szép éretlen import semmivel nem olcsóbb áruból, és ha megszünik minden piac megnézheted az ócsó krumplit, másrészt ha Te nem tudod megállapítani milyen az áruminőség amit szeretnél és ki számodra a megbízható árus akkor azért nem kellene másoktól elvenni ezt lehetőséget. Te nyílván nem is vásárolsz piacon, de akkor ebbe ne szólj bele.
hűhó 2021.11.23 17:37:35
Nézzük csak: Volt valaha egy Zugló kertváros. Egyszer csak kb 25 éve minden lehetséges lakóház-ingatlanon amit befektető meg tudott szerezni elkezdődött a kertváros lakótelepiesítése 5-10 lakásos vagy nagyobb, többemeletes társasázak építésével.
Volt nagyobb terület, a Csömöri-Cinkotai út szegmensében , valamikor bolgárkertész terület volt, itt egy egész lakótelepet húztak föl az elmúlt 10 évben.
A „zöld Zugló” égisze alatt minden tiltakozás ellenében az addig -bár elég rendezetlen és elhanyagolt- park-ként funkcionáló Egressy, Miskolci Szugló Vezér út által bezárt kb 30ha Rákos-patak parti területet rendbetétel helyett a legerőszakosabb módon (nyilvánvaló motivációval) bedobták befektetők ingatlanbizniszébe. Itt nem volt kérdéses hány fát vágnak, hány száz nm zöld helyére fa ültetése helyett építenek betontömböket. A betonozás rendíthetetlenül folyamatban van.
Most a Csömöri út menti területek kerültek sorra.
Más: Budapesten már gyakorlatilag alig van használható piac. A Bosnyák piac jövőképéhez csak rá kell nézni mi lett a Lehel- téri piacból. Valaha a még meglevő mostani Bosnyák-téri piaccal volt egyenértékű ma pedig egy elszabadult eszelős tenger, hajó, bálna mániás „építész” antifunkcionális torzója egy város közepén (félezer kilóméterre a legközelebbi tengertől).
Ilyen a következménye adott körök teljesen átgondolatlan pénz és karrierorientált lila ködös ámokfutásának.

A „fejlesztési” terv prospektusa magáért beszél. Végtelenül primitív kiadvány megszórva üveggyöngyökkel. Akkor kell szelektívben landolni a kiadványnak amikor egy tető füvesítése zöldítésnek van aposztrofálva bár maga a kiadvány anyaga a szelektív papírhulladék kritériumát sem üti meg és elégetve sem karbonsemleges.
A beruházással kapcsolatos összes felvetett kérdés jogos a közlekedéstől kezdve az intézmények elhelyezéséig, de főleg az, hogy ez az ami Zuglónak hiányzik? –mert ez nem az, - de miből gondolja a költő, hogy saját szűkkörű érdekeit a kerület igényeként erőszakolja a kerületre.
Az is érdekes, mi égetheti az illetékes urak ülepét a régi városházákban. Útálnak az ódon utcák avitt épületeibe járni 8 órai munkát ( már ha kitesz ennyit) végezni? Modern környezetre vágynak? És akiknek nem munkahelyük, hanem élő és lakóhelyük a környék……..??????? …Ja, hogy az egyéni probléma????
Csak még egy dolog az Egressy/Hungária/vasúti híd témához. Nem újkeletű a probléma, valamikor az illetékes szakúr (neve tudható aki vesz kevés fáradtságot és kicsit utánajár) a reggeli kávé és a fészbúk között kinyögte, hogy „nem támogatom a sugár irányú bővítést” …csak így röviden tömören ez őneki álláspontja. Ennyi ragadt meg benne a budapesti közlekedés fejlesztési koncepciója témában és kész. Amíg ez a figura döntéshozó addig Budapest marad az ő vidámparkja ahol csak körbe lehet közlekedni, ahogy a ringlispiel jár.
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }h1 { margin-right: 0cm; margin-left: 0cm; font-size: 24pt; font-family: "Times New Roman"; font-weight: bold; }strong { }em { }p { margin-right: 0cm; margin-left: 0cm; font-size:…..
Egy ideje ki akarom cserélni a tűzhelyemet, mert a sütő ezer éves, a kerámialapom pedig csupa karc és különben is öregebb, mint a keresztlányom (11). Így elkezdtem nézelődni, majd rájöttem, hogy semmit nem tudok az indukciós főzőlapokról, azon kívül, hogy divatba jöttek és menőn néznek ki. Így hát,…..
Olaszhon lakóinak megnevezésére több szó is rendelkezésünkre áll a magyarban, ettől is olyan szép ez a nyelv. Míg szerte Európában zömmel az Itáliából származtatott szavakat használják (italian, italienisch, taljanski, stb), mi az ezektől teljesen eltérő olaszt…..
hűhó 2017.08.02 11:14:31
@dzsansztoni: A román történészeknél erősen tetten érhető, hogy próbálnak történelmet gyártani maguknak és valami elitklub eredetet felmutatni. Nem minden megállapításuknak van realitás, ismeret, és logikai alapja és igazolása
Megnyílt a SkyCourt, azaz a Légi udvar nevű új utasterminál pénteken a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. A szerdán Ferihegyi repülőtérről átkeresztelt légikikötő új csarnoka a 2-es terminál A és B épülete között kapott helyet, benne éttermekkel, duty-free shopokkal…..
hűhó 2011.04.04 02:09:43
A második napon megtapasztaltam a fantasztikus szkájkörtöt. Szóval egy tragédia, átverés parasztvakítás. Félüzem volt , nem túl sok utas, egyszerűen tragédia, hogy az összekötő folyosón 2 ember csomaggal nem tud egymás mellett haladni, úgy, hogy szemben senki nem jött.
A biztonsági vizsgálat termében az utasokat mint a birkát terelik, hely nincs, a szalagok előtt pláne, irdatlan oszlopok a teremben, és hol a szalag kezdete? na hová sikerült betervezni, nekitámasztották a több mint 70x70centis oszlopnak, legyen mit kerülgetni, meg nehogy már lehessen normálisan használni az asztal végét. Természetesen sem az asztal kezdetén sem a végén nem sikerült itt sem emberi körülményeket teremteni a vetkőzéshez öltözéshet csomagoláshoz.
Persze aki ezen túlvan belép a fantasztikus sopping centerbe.
Minden van itt amivel az utazót meg lehet fejni. Épp csak a teszkó hiányzik no és mindaz amire azt lehetne mondani, hogy a kulturált utazási körülmény.
Mint mondottam parasztvakítás a javából.
Nem más ez mint, hogy a repülőtérüzemeltető a privatizációs szerződésben befoglalt beruházásainak minden fillérjét a lehető leghamarabb vissza akarja kapni. Minden cm2 bérbeadva.
Ez az ami fantasztikus új koncepcióként nem más mint fényes máz az átverésen
Csináltak egy plázát melynek semmi köze az utasokhoz a zsebüket kivéve.
Az építész úr munkáját felejtsük el, vagy benne volt a buliban, vagy tehetségtelen ás ostobán vigyorogva fogadja a vállveregetést mert alkototásával maximálisan kielégítette a tőke elvárását
..és mégegy. Amikor ott voltam, épp a régi a terminál büféit bontották. A munkakultúra teljes hiánya a reptér illetékeseinek abszolút közönye, és példátlan eset, hogy az utas ott bukdácsolt keresztül az építési területen, arra nem volt képesség, hogy a bontási területet körbepalánkolják