Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dunedanne

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy Jackass rajongóként így munkából hazatérve most kicsit sokkolt ez a hír... Nem mondanám, hogy ő volt a kedvenc "szamaram", de az ő dolgai is általában igen viccesen voltak, a 3. Jackassban is volt nem egy emlékezetes produkciója. Szimpatikus fazon volt.  Milyen…..
Lassan közeleg a negyedik epizód, azonban előtte még egy pár infó és gondolatA videónál az éppen megbeszélt filmnek a plakátja lesz látható. Így aki van olyan rosszfiú, hogy továbbugrana egy-egy filmhez kapcsolódó aranyat érő mondatainkon, így egyszerűbben megteheti.…..
A korábbiakhoz képest most szerényebb rendelést adtam le, de egy még hátra van.Azt csak holnap tudom átvenni ha minden igaz.Tarzan egy klasszikus, remek dalokkal. Azt hiszem ezt nem kell részletezniSzeretem Spongyabobot, sajnos a sorozatot már nem nézem rendszeresen, de ha éppen elcsípem…..
Fel nem fogom, hogy mik zajlanak itt helyenként az országban. Lassan 400 forint felé megy a benzin, megszorítási terv megszorítási terv hátán, de drága vezetőink hirtelen nekiálltak valami másik nagyon fontos dolognak: Nevezzünk át minden szart. Hogy minek? Igazából ők…..
Dunedanne 2011.04.04 16:22:09
Nem olvasgattam el az összes hozzászólást, mert rengeteg van, csak némelyikbe olvastam bele-bele. Sokatokkal egyetértek, de egy pici rávilágításképp elmondok ezt-azt ezekről az átnevezési bizniszekről. Mivel jogra járok, ott tanulok pár történeti meg igazgatási tárgyat, szóval nem 100%-ig okoskodom csak.

A vármegye átnevezéssel én sem vagyok kibékülve, de csak azért, mert amíg átnevezgetik a sok táblát, meg okiratot, meg okmányt, meg ki tudja, még mit, az rengeteg felesleges pénzkidobással fog járni (amiből valaki nyilván jól meg fog gazdagodni, erre szinte kár is szót fecsérelni.) Viszont azt is el kell mondanom, hogy kb. 1949-50-ig a vármegye elnevezés volt hatályban (lehet, hogy hülyeséget mondok, én így emlékszem), aztán az akkor hozott alaptörvényben törölték el ezt az elnevezést, és lett szimplán megye. Ettől még persze felesleges képmutatás visszanevezni, ugyanis igaz, hogy még mindig a Szent István által lefektetett megyerendszerben élünk, de ha valaki megnéz egy régi térképet, láthatja, hogy a Trianon előtti vármegyehatároknak köze sincs a mostani megyékhez. Szóval persze ez az 1949-es megyévé nevezés (is) egy gonosz komcsi dolog, újjuj, Viktoréknak muszáj tenniük valamit.

Valaki írta, hogy bármiről is kérdeznek meg minket, úgyse számít, hiszen mi szavaztuk meg őket, azt csinálnak, amit akarnak. Az a borzasztó, hogy ez tényleg így is van. Az, hogy megkérdeznek minket, csak egy jó fogás, meg porhintés. Én azt tanulom, hogy ilyen helyzetekben (pl. törvénykezés, alkotmányozás, stb.) csak érdemes kikérni a "polgárok" véleményét, hiszen ha valamivel nagyon nincsenek megelégedve, az úgyis lázongásokhoz vezet. (Bár amilyen birkák vagyunk, talán még ahhoz se...)
Számomra ez az egész alkotmány dolog is fárasztó, most erről nem akarok részletesebben írni, de pl. az, hogy a Himnusz első sorával kezdődik a Nemzeti hitvallás rész (ez is milyen már, nemzeti hitvallás, mintha valami eposz lenne, nem egy jogforrás) egyszerűen szánalom. Az meg, hogy nem tartja szentnek a magántulajdont, olyan visszaélésekhez vezethet, hogy mikor az egyik oktatóm lezongorázta nekünk az ebből adód(hat)ó folyamatokat, csak úgy zsongott a fejem.

Na, a tudálékos okfejtésemnek vége. Még egy rövid megjegyzés: én nap mint nap járok a Ferenc körúton, és az Üllői úton, hát ha azt elnevezik Elvis Presley térnek... ha azt várják, hogy majd ettől odasereglenek a turisták, az egyfelől szerintem egy vicc (inkább az Iparművészeti Múzeum meg a Corvin sétány fogja őket vonzani, nem?), meg amúgy is, tök jó lesz, ha majd még ennél is több turista bandukol a kutyasz*rral lebetonozott Üllői úton. Biztos élvezni fogják a külföldiek, elvégre ilyen Londonban vagy Brüsszelben úgysincs. Akár már hungarikum is lehetne.

Hát igen, inkább foglalkoznának az egészségüggyel, meg az oktatásüggyel...
A Country Justice videónál használtam másodszor a "fingós dalt", érdekes módon csak a repeta után kapom nagyban (még mindig) az e-maileket, hogy mi a frász ennek a neve...Na remélem most már mindenkivel megismertethetem a tenyérfingás nagymesterét. Érdemes rákeresni a…..
Dunedanne 2011.04.04 15:38:43