Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Samu1

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Panasz a MÁV felé 2013.06.02 17:01:44
Maninger nénike, hozzá teszem teljesen jogosan, akadi ki ezen a hangfelvételen a győri állomás jegypénztáraira. Úgy a harmadik perctől kezdi el rángatni a prikezsia, de a hab az í-n, a pont a tortán, a mindent elsöprő stilisztikai katarzis mégiscsak az utolsó fél percben elhangzó…..
Nesze!szer A Kedvesem oroszul... 2013.05.23 10:40:35
ByeAlexet feldolgozták. És most nem Kasza Tibire gondolunk. Ahogy a facebookos oldalán írja Alex, sok országból kap levelet, mélt, hogy miatta jönnek majd Magyarországot megnézni. Az eurovízión előadott dalán keresztül érdekelni kezdett néhányakat hazánk. Oké. És elindult a…..
Egy friss kimutatás szerint januárban közel 54 ezer magyar dolgozott Ausztriában, ami abszolút rekord, soha még ilyen sok magyar nem dolgozott nyugati szomszédunknál. Jöjjön néhány hasznos tanács és link az ausztriai munkavállalást fontolgatóknak! Egyetlen hónap alatt 1602 új…..
Samu1 2013.02.20 15:13:07
Valoban 25 szabadnap jar. Ha szombaton is dolgozni kell, akkor a heten valamelyik napot megadjak. En se nagyon ertem, hogy jött ki a 30 nap.

Ha valaki geringfügig vagy teilzeit (azaz reszmunkaidös, ezeknek nezzetek utana nem tudom hany ora/het a geringfügig vagy teilzeit), es van bejelentett lakcime, akkor jogosult szocialis segelyre, ami azt jelenti, hogy a beveteled nem erheti el a 700 eurot. Ha 400 eurot keresel, akkor bemesz a legközelebbi Sozialamt-ba, kitöltesz egy rakas papirt, plusz magaddal viszed a kert dokumentumok masolatat es a fizetesed kiegeszitik 700 eurora.

Van lakastamogatas, vagyis Wohnbeihilfe. Ez kicsit komplikalt. Vannak hatarok. Ezt ugy ertik, hogy az egy lakasban lakok nem erhetik el együtt (most a hasamra ütök es azt mondom) 14.000 euros fizetest, de van minimum hatar is. Sok dokumentum kell hozza, lakastulaj altal kitöltött cetli, a munkaltato alatal kitöltött cetli, lakcimigazolo cetli, ha van szocialis segely, akkor arrol es a többi... Es eleg sokaig tart amig elbiraljak. Ennek is megvan a maga hivatal. Van egy ismerösöm akinek a bevetele tul keves volt es ezert nem kapta... van ilyen is. Tudom, fura...

Sok-sok idö es türelem kell ezekhez a dolgokhoz.

A tartozkodasi enegedely pedig elegge hosszadalmas folyamat. Miutan megvan a lakcimigazolvany (Meldezettel), bemegy az emberke 2 napi hideg elelemmel a megfelelö hivatalba es var, var es var. Majd behivjak, kap egy pecsetet es azt mondjak neki, hogy majd küldik postan... Aztan tenyleg majd küldik... 2-3-4-5 honappal kesöbb. :) Sok a kivandorlo...

Az egeszsegügy nagyon jo! Egyszerü, gyors, erthetö es modern.

Na en Becsröl beszeltem.

Ja es Becsben elni, kb. olyan, mint otthon. Minden 3. ember magyar. :)
De en szeretek kint elni. :)
Samu1 2013.02.21 07:03:04
@cristallo: attol függ mit akarsz elintezni. Itt Becsben hosszadalmas pl. a tartozkodasi enegedelyt elintezni. sokan vannak, nagyon sokan... egy kisebb faluban vagy varosban ez biztos gyorsabban megy. A Wohnbeihilfehez arrol is kernek igazolo dokumentumot, amid nincs. Oda mar egy egesz könyvnyi dok.-mal kell keszülni.
Egy meldezettelt azt gyorsan el lehet intezni, keves dok.-mal.
A szabadságharc remek alkalmat nyújtott a hazai polgárság számára, hogy felemelkedéséért anyagi és véres áldozatot hozzon, azonban a hazai arisztokrácia számos tagja is azonnal csatlakozott a nemes eszmékhez, a leggazdagabb főurak, Batthyány és Széchenyi, Kiss Ernő és Dessewffy…..
Samu1 2013.02.07 19:42:29
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
Samu1 2011.05.17 23:00:44
Szintén zenész, jelentkezem!
Történet: Lediplomáztam, örültem, hogy végre vége és enyém a világ. A nagy lóf@szt! Otthon ültem 1 évig mire felvettek ismerős által(!) eladónak, úgy hogy nem tudtak a diplomámról... (én nem szóltam nekik...). Aztán 1,5 hónap múlva boltvezető lettem. Aztán 10 hónapos munkaviszonyom után bezárták az összes boltot. Kivonult a cég magyarból... talán nem kell ecsetelnem miért. Nekem mázlim volt, mert most kint vagyok Ausztriában. Igazából nyelvet tanulok és közben dolgozom, éhbérért, mert nem beszélem még a nyelvet annyira, hogy bevállaljak egy a végzettségemhez megfelelő állást. De legalább volt merszem kimenni és volt merszem itt hagyni az anyaországot. És több leszek egy nyelvvel és rengeteg tapasztalattal! De nem tudom, hogy ha haza megyek, kellek-e így az országnak... Lehet még ez is kevés lesz.
Én úgy gondoltam, hogy itt szeretnék élni, de nem lehet. Boltvezetőként is annyit kerestem, hogy az albérletet (1 szoba), a kaját, az utazásomat haza (vidéki vagyok, Pesten laktam), tisztító és tisztálkodószereket megvegyem. Ruhákra már csak akkor volt pénzem, ha a kaján megspóroltam a rávalót. Egyébről igazából szó sem lehetett... És egyedül éltem, nem volt autóm, nincsenek gyerekeim, nem buliztam minden héten, nem csináltam semmit. Félre rakni meg aztán... he-he-he...

Kissé depressziós korszak volt... úgy éreztem nem kellek senkinek, nem kellek az országnak ahol születtem és nem becsülték meg a munkámat, mert rettentően nevetséges árat fizettek azért, hogy napi 12 órát (fizikai és szellemi!) végig gürizzek, meglehetősen nagy felelősséggel a vállamon... A túlórákat persze nem fizették ki... "csúsztasd le ahogy tudod". Próbáltam megoldani a legokosabban a többi beosztott és magam számára is... Próbáltam nagyon jó főnök lenni, próbáltam a lehető legtöbb tudást bele adni a munkámba, holott a lehető legmesszebb állt tőlem a kereskedelem... Vicces nem? Most 24 éves vagyok. És nincs előttem a jövőmről alkotott kép, hogy hogyan is lesz tovább... Azért nem jó így élni...
Hogy gyerekem, házam, autóm, kutyám mikor lesz?! he-he-he-he.... Majd... vagy nem. :(
  Talán olvasták Alfám történetét, a csodaszép, minden porcikájában csábító, V6-os 166-os sztoriját. Lehet, azt is, hogyan sikerült visszaszereznem vételárát a morálisan kissé ingoványos neppertől. Nem kezdenék hosszú fejtegetésbe arról, miként és hogyan jutottam el…..
Samu1 2011.04.03 13:24:06