Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quick step

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tovább folytatódik a Magyar Oktatási Intézettel kapcsolatos eszmecsre. Dzsúúúsz lesz, azt megígérhetem.Sziasztok.Azért írok egy mailt, mert már majdnem egy éve a Magyar OktatásiIntézetnél dolgozok, és szeretnék helyretenni pár dolgot, melybe azálláskereső kisasszonyok és urak…..
quick step 2011.04.03 15:57:04
Szentelj egy kis időt az írásomnak és olvasd végig, hidd el, megéri ráfordítani 5 percet.

Fontos információkat tartalmaz, melyjel remélem sok munkakereső társamnak tudok segíteni, hogy ne fusson feleslegesen értelmetlen köröket, és ne dőljön be mindenféle nagyképű fellengzős, szép ruhába öltözött ambiciózus és céltudatos „én vagyok a nagymenő főnök egy erős cégnél” látszatát keltő belül semmi törekvőnek…

A következő álláshirdetésre bukkantam a minap:
(a link tartalmát bemásoltam, mert gondolom a hirdetés lejárata után a link tartalma már nem lesz elérhető…)

www.beckandpartners.hu/index.php?option=com_jumi&fileid=24&Itemid=21&id=2256

Ügyfelünk
egy dinamikusan fejlődő reklámügynökség, kampányszervezés, kivitelezés és értékesítés céljából, azonnali munkakezdéssel, Szeged és vonzáskörzetébe
- keres új munkatársat

ÉRTÉKESÍTÉSI MUNKATÁRS
ÉRTÉKESÍ-3890

pozícióba.

A jelölttel szemben támasztott elvárások:
Minimum középfokú végzettség
Kiváló kommunikációs és kapcsolatteremtő készség
Megbízhatóság
Mobilitás
Csapatszellem
Határozott fellépés
Ambiciózus hozzáállás
Kreativitás (új ötletek, innovációk)
Azonnali munkakezdés

Előnyök:
Felsőfokú végzettség
Idegen nyelv ismerete

A leendő munkatárs feladatai lesznek:
Reklámkampányok népszerűsítése
Értékesítés támogatása
A kampányok lebonyolítása, annak koordinálása
Idővel az új kollégák betanítása

Munkavégzés helye:
Szeged és vonzáskörzete

Egyéb információk:
Szakmai képzések
Gyors előrelépési lehetőség
Külföldi meetingek
Fiatal, dinamikus közösség
Támogató, hozzáértő munkatársak
Fizetés 120.000 – 180.000 HUF

Pályakezdők jelentkezésére is számítunk!

Habár kicsit gyanúsnak találtam a hirdetést, mert sem cég név sem cég logó és elérhetőség nem volt feltűntetve a hirdetésben, ezen felül nem kellett szakirányú végzettség. De próbáltam meggyőzni magamat azzal, hogy nem lehet ilyen gyanakvó, csak azért mert a hirdetést nem az elképzeléseim szerint fogalmazták meg. Aztán arra gondoltam egy próbát megér, legfeljebb nem jön be az, amit a cég kínál…

Néhány nappal később csörgött a telefon 11 óra magasságában és aznap délutánra behívtak interjúra. A telefonhívás során gyorsan elhadarta a kisasszony a cég nevét és azt hogy a főnök úr a beküldött életrajzok alapján beválogatott egy személyes meghallgatásra (zárójelben megjegyezném, hogy végzettségem szerint nem történhetett a beválogatás, mert nincs semmilyen fajta marketinges múltam)… és milyen cég az ami dél tájban hív be pár órával későbbi interjúra???

Megérkeztem az interjúra, az épületen semmifajta jelzést nem láttam, hogy itt bármifajta cég is működne… egy aprócska csengő gomb mellé volt feltüntetve M one marketing. Becsengettem és bementem az épületbe. A lépcsőházban nehezen gyullad meg a lámpa már a 2. emeletnél jártam mire találtam egy működésre hajlandó villakapcsolót. Addig korom sötétben botorkáltam és mobilom fényével próbáltam némi fényt teremteni (egyetlen ablak sem volt a lépcsőház falán). Amíg haladtam felfelé megfordult a fejemben olyan dolog is, hogy talán lefelé már zacskóban és darabokban jövök. Aztán ezen az ostoba gondolaton mosolyogva becsengettem. Egy fiatal kishölgy nyitott ajtót, egy papírdarabot adott, amit ki kellett töltenem, majd bevitte a főnök úrnak. Némi várakoztatás után megtörtént az interjú, a munkáról csak árnyalva beszélt az interjúztató, de azért olyan formában, hogy lelkesedést támasszon az alanyban, de konkrét dolgokról, fizetésről és egyébről (pl. ha reklámcég, akkor a munkavégzéshez elengedhetetlen követelmény lenne egy autó, amivel a munkavégzést könnyebbé válna….) nem esett szó . Majd közölte, hogy még aznap értesítenek, hogy az első körön átmentem-e. Ha igen, akkor jön egy második kör is, egy egész napos tréning, ahol személyi tréner fogja megmondani, hogy alkalmas vagyok-e az állásra.
(Interjú közben folyamatosan jegyzetelt a jelentkezési lapomra: ambiciózus, vezetői hajlam, fontos az előrejutás…. Ezzel is azt a látszatot keltve, hogy milyen fontos is lehetek majd a cég életében).

…5 után csörgött a telefonom, Eszter hívott: ( a sablon szöveggel, amit már egy előttem szólók is leírtak) gratulálok a főnök beválogatott, holnap jöhetsz egy tréning napra, üzleti öltözet és kényelmes cipő, hogy ne ez határozza meg a napodat. Hmmm, újabb furcsaság, kényelmes cipő, hogy ne ez határozza meg a napomat??????
Miért, mire kell készülnöm, gyalogtúrára hegymenetben. Ismét felerősödött a gyanúm, ekkora már túl sok olyan dolog gyűlt össze, ami nem hagyott nyugodni…
Eszembe jutott az interjún feltett kérdés, hogy azonnal munkába tudok-e állni, és az előző munkahelyemen milyen gyorsan tudok felmondani. Ekkor már úgy éreztem kicsit utána kell néznem a lehetséges új munkahelyemnek, ugyanis, ha nem túl jó, de biztos állásomat feladom egy sokkal többet ígérő, viszont bizonytalan esély miatt nem hibázom-e végtelenül nagyot.

Beírtam a cég nevét a keresőbe és a következő weblapra bukkantam:

www.marketingone.hu/?id=2&parent=2

A weblapon nem sok referencia található a már jól kivitelezett és elvégzett munkáról, és ott is a nesze semmi, fogd meg jól szöveg van…

Eszembe jutott, hogy amíg várakoztam az interjúra a falon fel volt egy tábla akasztva, amin az állta Magyar Oktatási Intézet. Hogy mi????? Oktatási intézet????
Gondoltam bővebben utána járok, hogy mi is lehet ez igazán. Ugyanis az interjú előtt a „váró teremben” TV volt amin hangosan szólt a zene, az asztalom cicababáknak magazinok, hogy jön össze ez az oktatási intézettel?????

Nos, kutatásomnak érdekes eredménye lett…
Írásom utolsó bekezdésére szeretném felhívom minden kedves munkakereső társam figyelmét, ezzel kivédve azt, hogy bedőljünk mindenféle hangzatos munkaajánlatnak. Szomorúsággal tölt el, hogy a neten hivatalos formában is reklámozhatja magát nem éppen makulátlan múlttal rendelkező „cég”, amely nem is igazán munkát ad az embernek, sokkal inkább rászed a gyanútlan munkakeresőt…

A cég 500 000 Ft törzstőkével rendelkezik, fuhh nem semmi… de felteszem a kérdést vajon egy valamire való reklámcégnek biztos alapot adhat 500 000 Ft törzstőke????

Kutatási eredményem:

Magyar oktatási intézet = Bup World kft hatályos 2011 január 18. új
székhely zalahaláp.
Új cég marketing one alapítva 2010 02.08 törzstőke 500000 Huf.
tulajdonos Krisztian Roda
A két cég ugyanaz ugyanazzal foglalkozik ugyanaz a tulajdonos a
tevékenység. A magyar oktatási intézet eladták, apeh illetve mostmár
nav végrehalytás van ellene, egyértelműen menekül a tulajdonos. Az
adatok hozzáférhetőek bárki számára aki tudja, hogy hol keresse és van
fél órácskája, hogy utána nézzen a cégnek. Ne döljön be senki, házalós
ügynöki munka, csak jó az elnevezése.