Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oszi-papa

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyaridióta Salaktörvény 2011.03.16 10:29:00
Valljuk be férfiasan, hogy az új Alkotmány és a köré vert hab már annyira sem bír érdekes lenni, mint a papírtrombita-fújás január 14-én. A hajó már akkor elment, amikor a Fidesz bejelentette, hogy itten alkotmányozás lesz, ráadásul de izibe', mer' ennél nagyobb baja a magyarnak…..
És nem csak gyermektelen, hanem még csak nem is házas: élettársi kapcsolatban él. Tíz éve vállalkozóként próbál boldogulni. Mindemellett ráadásul még balliberális politikai orientációjú is, néhány kommunista ideológiai elképzeléssel. Ez a poszt nem csak a gyerekek után…..
oszi-papa 2011.04.03 11:47:05
Nagyon gyerekpárti vagyok (5 gyereket neveltem fel, ma is támogatok egy négygyerekes családot)de a szavazati joggal abszolúte nem tudok egyetérteni.
Viszont a gyerek nem vállalásának gazdasági okaira hivatkozni rendkívül álságosnak tartom: ez nem ideológiai, sem gazdasági kérdés! Gyerekeket az ember nem azért vállal, mert a család, vagy a társadalom elvárja, hanem mert az ember - az asszony - ellenállhatatlan vágyat érez, hogy gyerekek, a saját gyerekei vegyék körül, akikről gondoskodhat, szerethet, és a szeretetre, a jó életre nevelheti őket.
Németországban élek és döbbenten látom, hogy faluhelyen - ahol a gyerekvállalás hagyományos alapérték - arra való hivatkozással nem vállalnak egynél több gyereket, vagy egyet sem, hogy az nagyon sokba kerül. A mi magyar felfogásunk és tapasztalataink szerint ez képtelenség, hiszen ez az ország Európa és így a világ egyik leggazdagabbja, ezek az emberek pedig kifejezetten jómódúak. Ha ilyen relációban nézzük - ezt magyarok sosem akarják megérteni - Magyarország még a jelenlegi helyzetében is a világ leggazdagabb 50-60 állama között van, az életszínvonala pedig minden politikusi handabandázás ellenére is magas. (Érdemes lenne egy kicsit közgazdászszemmel is nézni a kérdést, ha már arra hivatkozunk.)
A kérdésre, miért nem akarnak az északi-nyugati világban az emberek gyereket vállalni korántsem olyan bonyolult a válasz, mint sokan éreztetni szándékoznak! A válasz egyszerű: az ok az önzés!
Ezen belül a 100 év alatt kivívott női emancipáció, ami karrierépítésbe hajszolja - teljesen feleslegesen - a nőket, ezzel alkalmatlanná téve őket a gyereknevelésre, teljesen megváltoztatta a társadalom szerkezetét, a tipikus szerepeket: a család, mint a társadalom alapsejtje lassan felbomlik, és megszűnik.
A fiatal férfiak eleve úgy állnak hozzá, hogy nekem a család, az asszony teljesen felesleges az én kellemes életemet csak ne zavarják. Na jó, ha nagyon akar az a nő élhet velem, de el nem veszem, és ha gyereke is lesz tojok rá, az ő baja! Így aztán egyre kevesebb a házasság, ami van az is felbomlik.
Konklúzió csak az amit sokan megírtak már: az európai őslakosság lassan eltűnik a bevándorolt afrikai-ázsiai utódok között, és ezeknek a fajta kultúráknak mint ez a nagy keresztény-magyar semmi jövője nem lesz, mivel nem lesz aki megértse, nem lesz kivel tovább építeni. De sebaj, az emberiség azért tovább fog szaporodni, csak legfeljebb nélkülünk.
oszi-papa 2011.04.05 14:18:03
@idelle: Persze a színvaknak nem is lehet elmagyarázni a türkizkék és a rózsaszín közötti különbséget, de nem is kell, fölösleges! Ha valaki teóriát akar gyártani azért, hogy mit miért nem akar, az sikerülni is fog: csak hogy ez nem teória csak lustaság kérdése.
Ami az idézett anyukát illeti, őt nagyon sajnálom, neki tényleg kér volt szülnie, és az ilyenek jobban is teszik ha nem teszik.