Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csibebe

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este mondom a Kiscsajnak, hogy menj be játszani a szobádba, amíg sütöm a karfiolt. Be is ment, hallom énekelget odabent. Vacsoránál kérdeztem tőle, hogy mit játszottál? Azt feleli nagy komolyan, hogy nem játszottam, csak ültem az ablakban és hallgattam az…..
Minden, ami Közgáz No comment 2011.05.13 12:29:00
Egyre több hallgató e-mail-ben kérdezi meg tőlem, hogy "hány pontom lett az első ZH-n?" vagy "miből írunk pénteken?", ahelyett, hogy a csoporttársát kérdezné meg, hogy miből írnak, illetve, hogy a pontszámait a szemináriumon - esetleg a fogadóóra időpontjában…..
Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam-e ezt a történetet. Aztán úgy döntöttem, hogy megírom. Részint okulásul mások számára, részint pedig a közgazdasági vetület miatt.Adva van egy család, ahol a gyermek általános iskolai továbbtanulása a kérdés. Van egy iskola, a…..
csibebe 2011.04.16 09:26:37
@kozgaztanar: Abszolút megértem a felháborodásod (bár engem ez maximum barátnőkön keresztül érint, mint probléma), nem Te vagy az egyetlen a környezetemben, aki értetlenül áll a kiválasztási logika előtt, mert valamilyen logika van, csak azt ugye ők nem látják, kizárólag a bizottság tagjai ismerik...

Alapvetően annyit mesélt ominózus anyuka, hogy a gyerek járt az iskola előkészítőre, minden pénteken... Nem hiszem, hogy zseni lenne a gyerek (attól elég távol áll), inkább csak szerencsés volt, meg hamar barátkozik :)

De hát ezen a rendszeren kár csodálkozni... Sajnos alapvető problémákkal küszködnek, és több sebből vérzik. A jelenlegi változások - amennyiben elfogadják azokat - sem fog jót tenni ennek, hovatovább még inkább az önkényességre fog épülni a felvételi az oktatás alap és közép szintjén. Ennek következtében még inkább homályos lesz az a felvételi / elbírálási rendszer, ami alapján majd lasszóval fogják a gyerekeket. De ebbe nem szeretnék belemenni, úgy elkeserítő, ahogy van, és csak azt látom, hogy az Apám, aki az életét a tanításra tette fel, több, mint 30 éve, évek óta küzd egy szervezet élén a minőség javításán és az oktatás racionalizálásáért... Arról megint nem beszélve, hogy rengeteg általános iskola van, ahol a valamilyen specializációt a szülőnek honorálnia kell, ilyen - olyan összeggel, havonta, miközben nem alapítványi az iskola, hanem állami... és ezzel sem lenne gond, ha ezt szerencsétlen szülővel előre közölnék, mert ilyenről is tudok - barátok által - ahol örömmel kiértesítették a gyereket, hogy felvették a specializált osztályba, de mivel nem kerületi lakos, havonta 40e Ft-ba fog kerülni a specializált osztály és annak tanárainak a támogatása... (értem én, hogy ezzel egészítik ki, a közalkalmazotti fizetésüket, de számlát, amikor kértek, nem kaptak). Hát így. Van rosszabb is.

Viszont - és ezzel nem védve az intézmények inkorrektségét - minden feltételrendszer fent van az adott kerület webfelületén (igaz, sokszor eldugva), esetlegesen az internet más szegletében. Tehát akár előre is lehet "okos(k)odni"...

A "törpének" meg drukkolok, nektek meg kitartást a következő 18 évre :-D
Volt egy Citibank hitelkártyám. Volt. 30 perce mondtam fel a hitelszámla szerződést. Most leírom, hogy miért váltam ex-ügyféllé.Az előző hónapban fennálló hiteltartozásomból 6000 forintot figyelmetlenségből nem egyenlítettem ki. Nem kicsit, hanem nagyon megdöbbentem, amikor a…..
csibebe 2011.04.02 07:13:12