Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CybrSpace

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod.>>Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a…..
CybrSpace 2011.04.02 03:49:58
Én általában balra látom forogni de tudom váltogatni, elmagyarázom hogy miért.

Ez egy optikai illúzió. Az agyunk vizuális feldolgozórendszere az evolúció során megtanult bizonyos jelekből következtetéseket levonni. És általában igaza is van. (Például két fa közül ha az egyiket kissebbnek látom, akkor valószínűleg távolabb van.) De ez a képesség csupán 3Dimenzióban jó, nem tudja értelmezni a 3D világ 2Dimenziós reprezentációit. Szerencsétlen agyunk azt hiszi hogy egy 3D képet lát. El akarja dönteni hogy melyik irányba is forog az a valami, de ennek meghatározásához nem áll rendelkezésére elegendő információ. [fekete a csaj. de ha árnyalt lenne már tudna következtetni a forgás irányra] Megfelelő mennyiségű információ nélkül kénytelen döntést hozni (mert hiszen képet kell alkotnia, és nem fagyhat le mint windoze...), és a rendelkezésre álló "képalkotási mód" közül (esetünkben ez vagy bal, vagy jobb irányba való forgást jelent) kiválaszt egyet amiről úgy gondolja hogy nagyjából megfelel a valóságnak. Ha ez kész, akkor kész az illúzió, és csodák csodájára egy 3d alakot látunk forogni valameik irányba.

Ha az árnyékra nézel, akkor rákényszerítheted az agyad arra hogy újrakonstruálja a képet, és lehet hogy a másik metódust választja.
...Nem a szemünkkel látunk, hanem az agyunkkal :)

Ezenkívül nincs olyan hogy a jobb, vagy a bal agyféltekét használja valaki jobban. Tény hogy bizonyos funkcióknál megigyelhetők asszimmetriák, mint például nyelvi készségek, memória. De az agyféltekék valójában szoros kapcsolatban vannak egymással, és egy egészként működnek.
Tudom, todom, van olyan hogy agyfélteke dominancia, de annak semmi köze a gondolkodásmódhoz.