Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shaker

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
Májusban derült ki, hogy a magyar állami  Magyar Villamos Művek Zrt.-től (MVM) tavaly 508 millió forint támogatást adott a CÖF mögötti alapítványnak. Ennek köszönthetően a kormánybarát CÖF a parlamenti pártoknál is erősebb szereplő lehet a kampányban. Ráadásul év…..
shaker 2017.05.24 15:50:44
Az első negyedéves 0,8 százalékos GDP-csökkenés úgy tűnik, csak átmenetileg jelentett zavart a fideszes propagandagépezetben. Orbán Viktor az Európai Beruházási Bank budapesti irodájának megnyitóján már arról beszélt, hogy a GPD-növekedés most és középtávon is az uniós…..
shaker 2016.06.16 09:51:02
Mészáros Lőrinc, az ország legsikeresebb gázszerelője, 2011-től Felcsút polgármestere, ma már a leggazdagabb magyarok egyike. Sikereivel nem büszkélkedik, pedig az bizony akad szép számmal: az állami megrendeléseknek és befolyásos barátainak köszönhetően sorra nyeri a…..
shaker 2016.05.25 01:00:26
@Peter Götz: tényleg, hol van???? :-o
„Azt ismered, hogy egy pasi kiesett az ötvenedik emeletről. Miközben zuhan azt mondogatja, hogy nyugtassa magát: eddig minden rendben, eddig minden rendben, eddig minden rendben. Nem a zuhanás számít, hanem a leérkezés.” Mathieu Kassovitz hallatán a legtöbb filmkedvelőnek talán az…..
shaker 2015.11.15 12:50:36
@Santino89: "eddig minden rendben"
A 2010-es kormányváltást követően pár év alatt sikerült stabilizálni a költségvetési hiányt, és ennek köszönhetően Magyarország kikerült a túlzott-deficiteljárás alól. Az egyensúlyi szint eléréséhez fiskális restrikcióra volt szükség 2011 és 2012-ben, ami egyaránt…..
shaker 2015.10.27 23:57:31
A Velencei Bizottság 2012. június 19-én publikálta szakvéleményét, amelyben több ponton is felülvizsgáltatná az alkotmánybírósági törvényt, valamint az ügyészségi és a kisebbségek jogait lefektető sarkalatos törvényeket. Nem ez az első jelentés, amelyet az Európa…..
shaker 2012.06.21 20:20:36
@freedom fighter:

Szerintem sincs itt szükség buta trollokra. Annál többet érdemelnek ennek a blognak az olvasói!

Korábban a Lencsés Pétert (vagy mi volt a neve) is kitiltották spammelés és trollkodás miatt.
Úgy látszik, nem először fordul elő - legalábbis panaszos szerint -, hogy az ELMŰ előszeretettel számláz kicsivel, csupán pár tízezer forinttal többet a fogyasztóknak. Ezúttal azonban szívós és türelmes ügyfélre akadtak, aki semmiképpen nem hajlandó többet fizetni a…..
shaker 2011.10.17 15:01:34
@batgirl: itt a pont. egyszer lestornóznak 50-100.000 forintokat. majd mivel a következő leolvasásnál rájönnek, h elkúrták beszámláznak 150.000-ret. ráadásul az sem ismerik el, hogy hibáztak.

az meg, hogy el sem éred őket telefonon, mindennek a teteje.

hajrá levélíró, veled vagyunk!
Update: Frissítettünk a rendszeren, átalakítottuk a mentési folyamatot, így remélhetőleg nem lesz több eltűnő bejegyzés. Klasszikus poszt létrehozásakor, a rendszer automatikusan elkezdi a mentést bármilyen karakter lenyomása után kis idővel elmenti azt. Így a gomb megnyomására…..
Gyurcsány Ferenc. Személye és politikája még ha nem is egyenlőre arányban, de annyira megosztja a hazai baloldalt, hogy az Egyenlítő TV szerkesztősége nem tudott egységes álláspontra jutni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a pro- és kontra véleménynek is teret adva, egy cikkben…..
Az elmúlt időszakban - a svájci frank drámai árfolyam-emelkedését követően - több olyan vélemény fogalmazódott meg, amely szerint az árfolyam változásaival a bankok extraporiftra tesznek szert. Ezen véleményeket egyes politikai elemzők is átvették, s a miniszterelnök is…..
shaker 2011.08.29 14:54:55
Szép profit a Budapest Banknál

11,2 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el az év első felében a Budapest Bank. A társaság mérlegfőösszege közel 5%-kal, követelésállománya 6%-kal csökkent. A jelzáloghitelek-kivételével javult a félév során a bank hitelportfóliójának minősége.

A társaság közleménye szerint "A Budapest Bank 2011 első félévében erős likviditását és stabilitását megőrizve nyereségesen működött. A magyar számviteli szabályok szerint készült, konszolidált (nem auditált) 2011. első félévi beszámolója alapján a bank mérlegfőösszege 5%-kal 886,6 milliárd forintra csökkent. A bankcsoport ügyfelekkel és hitelintézetekkel szembeni követelésállománya 6%-kal 675 milliárd forintra, ügyfelekkel és hitelintézetekkel szembeni kötelezettségállománya pedig 6%-kal 715 milliárd forintra csökkent. A pénzintézet az idei év első felében 11,2 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, amely elsősorban a tavalyi félévhez képest 10 milliárd forinttal kisebb mértékű értékvesztés képzésnek tulajdonítható.

A Budapest Bank-csoport ügyfelekkel és hitelintézetekkel szembeni követelésállománya (675 milliárd forint) valamint ügyfelekkel és hitelintézetekkel szembeni kötelezettségállománya (715 milliárd forint) egyaránt csekély csökkenést mutatott a 2010 féléves eredményekhez képest. A bankcsoport 2011 első félévében 10 milliárd forinttal (56%-kal) kevesebb értékvesztést képzett az előző év hasonló időszakához képest, aminek torzító hatására a bankcsoport idei első féléves adózás utáni eredménye 11,2 milliárd forintra növekedett.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/szep_profit_a_budapest_banknal.154465.html
A Kettős mérce egy ellenzéki blog, de nem azért jött létre, hogy minden szart rádobáljon a kormányra. Mi hiszünk abban, hogy a politika nem arról szól, hogy belerúgjunk egyet a másikba. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a kormányzás pénzbe kerül, ugyanúgy ahogy az államigazgatás…..
Hosszú ideig vártak a devizahitelesek a kormány mentőcsomagjára, melyet végül az Országgyűlés 2011. június 20-án fogadott el. A 7 pontból álló csomag része a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről szóló jogszabály, melynek értelmében a svájci frank…..
Épp az egyik Harry Potter film megtekintése után írom a  bejegyzést, de már most kétségeim vannak: vajon a filmben vagy az új nyugdíjtervekben van-e több varázslat.Különösen most, hogy éppen a valódi egyéni számlákat sem adják oda, amelynek ígérete egy fontos…..
shaker 2011.07.07 14:10:44
@Mészáros Laci: hát ha valamit megígérnek, és végül nem adják oda, az azt jelenti, h elveszik.

márpedig a "virtuális" számlákra kb. azt írnak fel amit akarnak.
shaker 2011.07.07 14:18:22
@otapi: pont azt írja a hvg-s cikk, hogy azzal bütykölnek, h mit írjanak jóvá az egyéni számlán. ezek után ez teljesen követhetetlen lesz, így valójában nem lesz egyéni számla!!!

lesz valami virtuális katyvasz. amit vagy elhiszel, vagy elhiszel.
shaker 2011.07.07 14:28:20
@ursus artos: szerinted a tök kihasználatlan M6-os mi alatt megy? idesüss: www.dumaujvaros.hu/index.php?t=getfile&id=29054&private=0
Sárdobáló Kire ne szavazzunk? 2010.04.08 11:00:00
Leírom, mert leírhatom, hogy az LMP-re fogok szavazni. De nem ez a lényeges kérdés, őszintén szólva nem is érdekel, hogy ki melyik pártra szavaz. Az érdekel, hogy melyikre nem szavaz - legyen ez az MSZP és a Jobbik! Ugyanis ez az a két párt, amely egy józan magyar embernek…..
shaker 2010.04.08 13:49:47
@nekend: ha esetleg a némi bizonytalanság mégis felmerülne benned, akkor kérdezd meg a www.valasztasom.hu -t. ;)
Nyilván nem, de azt azért minden szórakozáskedveló választópolgár pártfüggetlenül megünnepelheti egy szolid levegőbe öklözéssel, hogy az utolsó pillanatban talán érdekes lett a kampány. Na jó, a szenvedélyes fideszesek talán nem örömükben légbokszolnak. A vicces, de…..
shaker 2010.04.08 13:46:49
@neurotikk!: de hát pártot is szeretnél választani, akkor a www.valasztasom.hu lelkesen segít neked.
Végre! Itt az MSZP EP-szpotja, ahol egy ábrándos tekintetű nem-olyan-csúnya-jobboldali-hanem-fejlesztéspárti-a-maga-útját-járó-igazi-európai lányka zümmögi el, hogy gyűlölködni rossz, a jót észrevenni jó, az ország épül, a baloldal meg elhatárolódik a csíkos…..
shaker 2009.05.21 17:34:19
@zsombor: ahha, szóval csak azért, hogy lehessen jól klikkelhető címet adni a posztnak (vállalva azt is, hogy csúsztattok (amit ti is éreztek, különben nem jött volna a késztetés a magyarázkodásra)).
shaker 2009.05.22 12:34:57
@zsombor: amennyire én tudom egy ideje szétváltak a hatalmi ágak, és azóta kormány eszköztára meglehetősen szűkös egy ilyen esetben.

ellenben a fővárosi főügyészség nyomozást indított a kivitelező Ganz akármi Zrt. ellen.

másrészt a dolog azért csúsztatás, mert a cím úgy állítja be a történetet, mintha a "szocik" nem fizették volna ki a hidat, miközben ez nem így van. amit egy kommentté süllyesztve te is elismersz - érezvén azt, hogy ez a játék azért nem tiszta.

további a "szocik" alatt nyilván a kormányt érted (mint az egy későbbi kommentben ki is derül), ami szintén csúsztatás (tévedés?), hiszen a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő fizette ki az Ganz Zrt., ami (ugyan a kormány közvetett irányítása alatt áll, de) nem a kormány, hanem az államigazgatás része.
Mandiner blog McCain győzött... 2008.11.04 18:38:00
...legalábbis a Reakció szerkesztőségének házi szavazásán, amin a szerkesztőség összes tagja részt vett. Az urnákat lezártuk, a szavazatokat összeszámoltuk. John McCain: 13 szavazat Barack Obama: 6 szavazat Szemelvények a McCain-pártiak véleményéből: „Ő már ölt…..
Törzskocsma Tankönyv 2008.10.14 08:36:09
Sólyom László nem megy el a nemzeti csúcsra, mert 'nem így működik az állam'.Már nem egyszer jeleztem, hogy az az én egyetlen bajom Sólyommal, hogy ül a jogelméleti elefántcsonttornyában, és onnan idealisztikus ítéletekkel bombázza a konkrét, nem elméleti Magyarországot. Vannak…..
 Igen, hozzánk is eljutott a gyorsan terjedő pletyka, miszerint szombaton lemond Gyurcsány Ferenc, és Simor András vezetésével új kormány alakul. Nos, a hír csak félig igaz. Gyurcsány valóban leköszön, nincs ebben semmi újdonság: a miniszterelnök számtalanszor leszögezte…..
 Egy hete foglalkoztunk már a hétvégi népszavazásra vonatkozó kutatásokkal, tegnap újabb felmérések jelentek meg, ahol ráadásul a készítők legalább olyan érdekesek, mint az eredmények.  Az egyik mérést a Marketing Centrum készítette. A MC a Sawyer Miller Group tagja…..
Mandiner blog Szavaz az Index népe 2008.03.04 15:31:00
 Mint kispufi kommentelőnk is felhívta rá a figyelmet (igaz, csak Istvan után), folyik az Index elő-népszavazása. A három vasárnapi kérdés közül gyakorlatilag mindegyikre ugyanannyi, 23,4 ezer körüli szavazat érkezett eddig. A legtöbb igen a kórházi napidíj eltörlésére…..
shaker 2008.03.05 18:23:05