Regisztráció Blogot indítok
Adatok
devilpravda

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a Fidesz kapcsán éppen ezekben a napokban mutatják a közvélemény-kutatások az utóbbi évek legrosszabb adatait, komoly aránytévesztés lenne a párt zuhanórepüléséről vagy végzetes meggyengüléséről beszélni. Kétségtelen, hogy a kormánypárt ma nagyjából ott tart…..
devilpravda 2011.04.01 06:27:15
@egy csendes vélemény:
Az most már kezd kirajzolódni, hogy a legnagyobb probléma mindig az amitől nem tudunk leszakadni, elszakadni az életünkben. Márpedig itt ebben az elmúlt két éves történetben arról van szó, hogy kialakult egy korábban politikai kultúra, ami a minden esetben az ellenzékiségnél a másik nem figyelembevételéről szól. A politikai mezőben való részvétel erősen hitbizománnyá kezd válni. Ami egyértelműen rombolja a belső kontrollt. Ez a belső kontroll pedig azért kellene, mert segítheti a politikust abban, hogy fel tudja tenni magának az alábbi kérdéseket:
1. Milyen értéket képviselek vele?
2. Miért lesz ez jó a társadalom különböző szereplőinek, milyen értékeket erősítek milyeneket rombolok?
3. Milyen lehetőségeket teremtek a gazdaság valamennyi szereplőjének és milyeneket gátolok?
4. Mi lehet a döntésnek a hosszú távú hatása? Kik veszíthetnek a legtöbbet vele?
A politikai helyzetekben nincsenek a össztársadalmilag csak vesztes vagy nyertes játékok. Éppen ezért az egyensúly építése és optimalizálása lenne az elvárt teljesítmény. Mivel nincs éves egyéni teljesítményértékelése egyetlen magyar parlamenti tagnak sem az elmúlt húsz évben és nem is kaphattak jellemzően értékelhető egyéni visszajelzést (a választásokat nem tekinthetjük ennek). Ez pedig szintén nem építő. Az biztos hogyha mindenki távolról tudja nézni azt az állást (mert is csak egy állás) amit tesz, talán másképp is tudja értelmezni hogy mit miért is tesz....
Bízzunk benne hogy ehhez egyszer majd valaki fog tudni segítséget.
Egy kedves ismerősöm azt mesélte egyszer, ha ő lenne a miniszterelnök akkor minden este kérne tv1-ben 15 percet és elmesélné, hogy mi volt az aznapi programja. Ő bizony elmesélné röviden mi történt vele az nap, beszámolna, hogy ki lobbizott nála, mit akart elérni és miről érdemes ezzel kapcsolatban gondolkodni, a lobizzás eredményeképpen mi lehet a következő lépés, illetve napi normális működésben milyen feladatokat látott el. Vagyis átláthatóvá tenne egy erősen fetisizált tevékenységet.
Talán ezzel el lehetne kezdeni egy bizalom építést, ami esetében nem kellene a választási ciklus felénél jelentős elpártolással számolni, A bizalom építése nélkül egyetlen munkahelyen sem lehet elérni hogy (köz)bizalom legyen.

Mi a véleményetek ma hogy áll a (Köz)bizalom?

Jó reggelt!
devilpravda