Regisztráció Blogot indítok
Adatok
véel

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Mi történt 25-nél? 2012.10.02 14:19:03
..
véel 2012.10.02 21:14:22
Gergő gratulálok az eredményhez, ne mentegetőzz! Ráadásként - szerintem - nagyon okosan versenyeztél, jól döntöttél, hogy átértékelted a célt 25km-nél. A saját eredményekből/hibákból lehet legjobban tanulni, de nagyon tanulságos és példaértékű a futómunkád(ezen állomása is). A legnehezebb talán az éppen aktuális versenyen elérendő idő kitűzése, ill. ide kapcsolódóan a pillanatnyi állapot felmérése. Véleményem szerint nem szabad görcsösen ragaszkodni egyes(jól hangzó) időeredményekhez, ill. rugalmasan kell kezelni ezeket a pillanatnyi helyzet (időjárás, fizikai, lelki állapot. stb) függvényében. Ezt a saját példám is alátámasztja: a tavaly megtett 3.000 km ellenére nem sikerült az 1:30-as félmaraton teljesítése( utólag persze sok okot tudok erre találni), a 18. km-től (addig 4:13-as átlag) egy piros keresztes autóban tettem meg a hátralévő távot - nem egészen önszántamból. (idén viszont simán sikerült 1:30 alá kerülnöm, kétszer is).
A maratoni más tészta szerintem, most még nem érzem felkészültnek magam erre (idén eddig 3.300 km van mögöttem). Egyszer futottam eddig életemben -18 évesen, még atlétaként - és bár akkor jól felkészültem (sok-sok 20 és 30 km-es versennyel a hátam mögött) igencsak megszenvedtem a célba érésért. Szerintem mindenki próbálja meg élvezni a futást, az eredményeket és az egyre nagyobb távokat pedig nem érdemes hajszolni, mindennek eljön a maga ideje.

Éljenek a futók, üdv:

VL
A lentiekben azilinha élménybeszámolóját olvashatjátok a debreceni Rotary félmaratonról: Nagyon szeretem a futóversenyeket. Nemcsak a teljesítés és az eredmények vonzanak, hanem az esemény hangulata is magával ragad. Ahogy a sok futó érkezik a helyszínre, valahogy mintha az…..
véel 2011.03.30 15:24:46
@azilinha: Tetszett a beszámolód, gratulálok az elért eredményhez. Kíváncsi lennék arra, hogy milyen edzésmunkát végzel. Mostanában sokat olvastam az edzéselméletről, szerintem érdemes megnézned a következő oldalt (ha még nem ismered): www.freeweb.hu/powerhiker/index.html. (felkészülés menüpont). Nekem két írás mondott legtöbbet (Kevin kísérlete, ill. Imaro edzéselméleti előadása), de érdemes elmélyedni a Lydiard, Hadd, Maffetone, ill. Mark Allen-féle írásokban is. Ha igényled, szívesen megosztom a személyes tapasztalataimat.

üdv:

VL