Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naje

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszönet a fordításért és a felirat létrehozásáért! ..
naje 2011.04.08 08:01:13
@bobibá: a görögben nincs sem J sem H sem V betű. Ennyi a válasz arra, hogy az újszövetségben miért nincs ott JHVH neve.
A következő videó szövegét fordítottam le nektek:    "Üdv Jehova Tanúi! Problémásnak találjátok a saját gondolkodást? Morálisan elfogadhatatlannak találjátok a gondolkodást az Őrtorony Társulattól függetlenül? Nehéznek találjátok, hogy az Őrtorony…..
naje 2011.04.07 12:08:50
@Zsolt520: igen, de van valami olyasmi is, hogy aki nem szereti Jézust...
Van nekem is kereső programom, csak most a könyvemen dolgozom, azért köszi a segítséget, gondolom mindenki érti, miről beszélünk. Azt is keresem, hogy amit a szobátokban suttogva mondtok, azt a háztetőkön fogják stb. Ezt meg azért keresem, mert egyik beszélgető társunk arról szóló filmet küldött, hogy már képesek beleolvasni az agyunkba és azt kikürtölni
stb. bocs a távirati stílusért, de rengeteg anyagot kell feldolgoznom. azért várom a leveleiteket és amint tudok, reagálok, csak közben valami ételt kellene szereznem a rám bízott betegnek, meg ilyenek.
Ja, eszembe jutott még valami: a Watch. T. Library magyar-ban megtaláltam Ray Franz tanulmányát: Szövegmagyarázat Jakab leveléhez. Erre annak idején felfigyeltem, és megéreztem, hogy ebből baj lesz. Lett is. Te olvastad? Nagyon jóóóó!
naje 2011.04.07 12:17:47
@Zsolt520: Tudom, hogy te is tudsz hasonló esetekről, de azért ezt még hadd mondjam el: volt idő, amikor a saját Édesanyám nem beszélhetett velem, mert én nem jártam többé vele a gyülekezetbe. Erre én szörnyű elkeseredésemben elégettem a Bibliáját és öngyilkos akartam lenni. Aztán a menyasszonyomat is eltiltották tőlem, így nem is lett a feleségem. Most neki is, nekem is mástól van gyermekünk. Aztán végre megértettem: a személyes problémáimat teljesen a hátam mögé kell dobni, mert ezeken keresztül támad az ellenség. Mit számít, hogy nem tanulhattam szakmát? Mit számít, hogy nincs miből kifizetnem a lakbért? Mit számít, ha megölnek? Jézus vár rám, és én is Rá. Mert szeretjük egymást! Mi lehet ennél csodálatosabb? Az Isten Fia szeret engem! Bánom is én, ha a saját családom elhagyott! na, azért most kicsorbult a szemem...
naje 2011.04.07 13:56:37
Amikor a gyülekezetben voltam, teljesen leuralt az ottani szellem, és az nem a szent szellem volt. Azzal ott nem találkoztam soha. Egészen különös módon jöttem rá, hogy valami nagyon nincs rendben. Mentem a Wesselényi utcán, és az utca túlsó oldalán megpillantottam azt az embert, aki engem alámerített. Olyan volt az arckifejezése, mint aki épp most irtotta ki a saját családját. Pedig ő azelőtt mindig mosolygott. Azt kérdeztem magamtól: melyik az igazi arca ennek az embernek?
És amikor hazaértem, belenéztem a tükörbe és megrémültem: az én szememben is ott volt az a rideg, gonosz sötétség! Csoda, hogy nem repedt meg a tükör!
Akkor kezdtem el úgy nézni az emberekre, hogy letakartam az arcukat és csak a szemüket néztem. Próbáld ki ezt egy fényképpel. Nagyon furcsa!
Szóval ahogy a Wesselényi utcán megláttam ezt az embert, valami fagyos hidegség ömlött rám. Akkortól kezdve nem mondtam többé magamnak, hogy talán én tévedek. Nem! amit akkor láttam, az nem egy boldog kereszttény ember volt, És én sem voltam az.
Hazamentem és úgy rogytam le a székre, mint aki most kapta meg a hírt: hogy meghalt valakije, akit a legjobban szeretett.
Órákig bámultam a levegőbe, tehetetlenül, depresszióba zuhanva. Pedig semmi más nem történt, csak láttam egy embert az utcán, akiről jóvalkésőbb tudtam meg, hogy épp akkor verte meg a feleségét... Ő volt akkor a VII. kerület elnöklő szolgája. Nagyon szeretnék tudni róla. Remélem megtért már.
A szem valóban a lélek tükre. De nem mindenki lát bele mások lelkébe.
Én viszont egyszer már láttam Jézust, és belenéztem a szemébe. Ő meg az enyémbe. Néztük egymást. Én féltem, ő meg várt valamit. Egy darabig így álltam előtte, aztán oda akartam rohanni hozzá, hogy legalább a lábát megcsókolhassam. De akkor eltűnt.
Ezt évekig nem mertem elmondani senkinek. Leírni meg aztán végképp nem írtam le soha. De, tudod, azóta Ő számomra nem egy történet főszereplője, hanem a saját édes atyám! Soha azelőtt nem éreztem ennyire konkrétan, hogy Ő VAN. Ott álltam a trónja előtt és nem haltam meg. És nem is fogok soha. Aki egy ilyen találkozást túlél, annak egy atombomba is felrobbanhat a kezében, azt is túléli! Azóta nem félek semmitől. De akinek nincs ilyen bizonyossága, az nem tud mibe belekapaszkodni, csak amit éppen talál. Pl. egy őrtorony folyóiratot, vagy egy felé nyújtott kezet, ami egy patás lábú lényben folytatódik...
Nem fárasztalak? Mennyit illek és mennyit nem illik itt írni?
Na, megyek, nézek valami ingyen kaját a krsnásoknál. De úgy tudom, ma este az Üdvhadsereg is oszt valami meleg ételt a Baross téren. Nem csak kenyérrel él az ember, de anélkül még Bibliát olvasni sem tud.
Legyen veled az Úr Jézus forró szeretete!
  Ajánlott olvasmány Jehova Tanúitól, amely megmutatja, hogy a híveiket hogyan ösztönzik arra, hogy hogyan szervezzék be az embereket:         1. km 93/4 3-4   „Menjünk el az Úr házába!” 1 Dávid buzgón válaszolt…..
naje 2011.04.07 13:30:55
bocs, hogy beleszólok, valahogy idekeveredtem,mert sutaságomban más gombot nyomtam meg, de a "csontozó" szleng megtetszett. Amíg be nem hívtak engem kicsontozni, abban reménykedtem, hogy találok valamilyen megoldást a felmerülő problémákra. De amikor azt láttam, hogy elő sem veszik a Bibliát, rájuk szóltam, hogy én Biblia nélkül nem tárgyalok velük. Aztán jött a másik ijesztő jelenség: felismertem, hogy ezek engem akármilyen áron is, de ki akarnak belezni!
Ezt is elviseltem volna. De amikor azt a kérdést tette föl az elnöklő vén, hogy nem vagyok-e homoszexuális, akkor kiborult az éjjeli edény. És még itt sincs vége: később megtudtam, hogy az említett egyed a saját fiával él nagy-nagy szeretetben... Do you understand?
Na, ez volt az urolsó csepp a bögrében. Végül is hamis tanítások vádjával löktek utcára, de hogy konrétan mik voltak a hamis tanítások, arról egyetlen szó sem esett. Azt hiszem akkor jártam először a magas vérnyomás legfelső fokán.
Ehhez képest, ha élve és konkrtéan kicsontoztak volna, azt kacagva elviseltem volna!
Most már értem, mi fájt Jézusnak a legjobban, miközben haldoklott: az, hogy istenkáromlással vádolták! Hát ez már tényleg a cinizmus netovábbja!
ÉS, tudod, amíg a csontozóban nem jártam, addig azt gondoltam, hogy talán bennem van a hiba. De az az aljas, gonosz, cinikus, igazságtalan eljárás, amit ezek ott műveltek velem, végérvényesen megyőzött arról, hogy ez itt nem Jehova Szervezete, hanem ... nem mondom ki a nevét, mert hányingerem van tőle! Fujj!
Szerdán a gyülekezetben ami szöget ütött a fejembe, az egy véntestvér hozzászólása volt: 'Jehova folyamatosan vezeti a népét a világosság felé, és megtisztítja azt. A fémek nemesítése is egy folyamat, amely során a salakanyagok kiválnak a nemesfémből, és az egyre…..
naje 2011.04.07 08:17:02
@bobibá: Köszönöm a bíztatást. A szent szellem megelőzött: amikor felébredtem, az a gondolat kezdett el motoszkálni bennem, amit még bizonyára az álmaimból hoztam ki, hogy ne könyv lesz az, hanem médiafájl. Igen, PowerPoint formában kellene megcsinálni. Csak hát én ahhoz még nem értek olyan szinten, hogy egyedül megvalósítsam. A forgatókönyvet viszont megírom. És a zenét is. Jöjjünk össze, beszéljük meg. Come together...
naje 2011.04.07 08:25:21
@Zsolt520: Brooklynban nem fognak elgondolkodni, mert nekik nem az a dolguk, hanem a megtévesztés. Nehogy már elvárjuk a hamis prófétától, hogy bocsánatot kérjen! Ragadjuk ki a rabjait! Közbenjáró imával, szeretettel, undorodva, még a ruhájuktól is, de rettenthetetlen és önfeláldozó bátorsággal. Mindezt az Isten neve dicsőségéért, nem pedig holmi sértődöttségtől vezérelve. Ne érts félre! Nem rólad van szó, hanem azokról, akik megbántódtak és most a saját sebeiket nyalogatják, mint én tettem majd három évtizedig. Itt JHVH dicsőségéről van szó, nem a mi nyavalyáinkról.
Ne legyen igaza Jób könyvének szőrfelborzoló szellemének, aki azt állítja, hogy te csak a saját bőrödet félted. Nem! Én JHVH dicsőségére gondolok. És még mindig szégyellem magam, hogy én is beszennyeztem ezt a nevet!
Uram! Vedd le róla ezt a szennyes ruhát!