Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lenon

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest, Oktogon, tömeg. Idős, hajlott nénike érkezik a zebrához és készül átkelni a rövid ideig nyitva tartó zöldön. Lassú, mert jobb kezében elől botja, bal kezével pedig maga mögött húzza gurulós szatyrát. Benne krumpli, savanyúság, alma, ingyenes újság, szemüveg,…..
Lenon 2011.03.28 20:02:12
Nekem is lenne egy sztorim a segítség nyújtásról.

Természetesen Budapest, BKV, pár éve történt, mentem haza munkából, Etele tér felől 7-es busszal.
Munkaidő vége, délután, hering effektus. Én a csukló előtti részben szemléltem közelről az ablakot, egy szép raszta lány pedig annál az ajtónál ácsorgott.
Reméltem, hogy ő is a Móriczon száll, hát így is lett, már a Kosztolányi után látszott, h nagyon siethet, mert nagyon támasztotta az ajtót, türelmetlennek tűnt, köztünk legalább 20 ember.

A busz megállt,és én lemondtam róla, akkora tömeg volt.
Mikor nyílt az ajtó, annyit vettem észre, h a lány megbotlott, mintha a lábára csukódott volna az ajtó, majd lebicegett, és elesett a busz mellett (ez akkor nem láttam)
Mire sikerült lekászálódnom a buszról, addigra már felfelé tolakodtak az emberek. Akik leszáltak, már rég máshol jártak, egy csomóan másik buszra vártak, a többiek pedig felfelé igyekeztek. Senki nem vette észre, hogy valaki a csuklónál félig a busz kereke alá esett. a buszos persze az ott álló tömegtől semmit sem láthatott a tükörből. mire felkaptam a lányt, már csukta az ajtókat a busz, és indult.

Kérdeztem, minden oké e, meg tud e állni, megkapaszkodott egy táblában, de ismét elesett. elvittem egy padig, leültünk, és csak percek múlva lett kicsit jobban, leesett a vércukra.
Még egy fél órát ültem vele ott, már egész jó lett, de megvártam, míg érte jönnek.

Nem így képzeltem a dolgot, mikor megláttam a buszon, minden esetre örültem, h segíthetem neki.

A többi ember meg, akik, ha egyáltalán észreveszik úgy általában, h mi történik körülöttük, max azt gondolták róla, h tuti drogos, vagy részeg, vagy hajléktalan...

persze, ha nem veszi észre senki, csak a buszos azután, h áthajtott rajta, akkor szépen megáll minden, mindenki leszáll, rendőr, mentő, és el tudom képzelni, hogy szídták volna szegényt, h a f*szért kellett a kerék alá feküdni, segáz, akkor drogos emosnakl lett volna nevezve, aki miatt fél órával később értek volna haza. De az hogy odafigyeljünk a társainkra, az már luxus.