Regisztráció Blogot indítok
Adatok
awales

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző TOP 10-es összeállításoknál is voltak olvasói ellenvélemények, ez így helyes. Most viszont olyan zenekarokat szedtünk listába, akik már megszűntek, feloszlottak stb. de létezésük komoly hatással volt a rock- és metálzenei életre, vagy csak egyszerűen ránk. Ennél…..
awales 2013.08.12 09:46:49
@sebiszabi: Persze kérdés, hogy egy banda mikortól tekinthető megszűntnek, én itt úgy értettem, hogy egy újra- és újraalakuló, aztán ismét megszűnő, egy-egy lemez, v. koncert (v. marketingcél/nosztalgia) erejéig összeálló együttes - mint amik ők most, vagy amilyen az Omega van/volt/lesz - már kevéssé tekinthető azonosnak egykori önmagával. Az ő klasszikus korszakuk az első/második lemezüktől kb. a Burn-ig (kompromisszumokkal a Stormbringer-ig) tartott. Eközben - bár voltak személycserék - de egy viszonylag jól behatárolható felállásban, folyamatosan működtek, évente lemezt adtak ki, turnéztak, a hard rock fő sodorvonalában voltak, a műfaj zeneileg is egyik meghatározó zenekaraként. De ha ragaszkodsz hozzá, akkor ne jelöljük.
awales 2013.08.12 10:59:22
@sebiszabi: Pontosabban a Deep Purple minimum egyszer feloszlott és az egykori tagok a Rainbow, Whitesnake és Ian Gillan Band néven alakult zenekarokban folytatták. Deep Purple-ként - hosszú szünet után - a Perfect Strangers albulm kiadásával jelentkeztek újra.