Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bruse

34 bejegyzést írt és 283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak filmek, amelyek még évtizedekkel a bemutatójuk után is fel tudják szítani a kedélyeket, Bertolucci mára legendássá vált alkotása pontosan ilyen, hiszen még most hírnek számít, hogy a mester úgy nyilatkozott, erőszak volt az a bizonyos vajas jelenet (amely egyébként sokkal…..
John Hughes filmje csupa ironikus feszültséggel telített darab: miközben a sztereotípiákat célba vevő esszé szavai keretezik, valójában a legdurvább sztereotípiákat varázsolják vászonra, és egészen a 70. percig kell várni, hogy a filmnek legyen egy őszinte pillanata - pont abban a jelenetben, amikor…..
Bár nem feltétlenül szükséges kronológiai sorrendben nézni a Három szín-trilógia darabjait, aki a Kék és a Fehér megtekintése után veselkedik neki a Pirosnak, az már sejtheti, hogy a látszólagos hasonlóságok ellenére is egy jórészt különböző élményre számíthat.…..
Krzysztof Kieslowski Három szín-trilógiája máig kiemelt helyet foglal el a filmművészetben, annak ellenére, hogy látatlaban semmi nem utal arra, hogy kiváló darabokkal lesz dolgunk. Vegyük például az első részt: számos alkotást láthattunk már a gyászról és a gyász…..
Gondolkodtatok már azon, hogy mitől igazán félelmetes egy film? A belezésektől, netán a jumpscare-ektől, vagy a patakokban folyó vértől? Esetleg attól, hogy a képsorokat nézve kizökkenünk a komfortzónánkból, és kényelmetlenül érezzük magunkat? Szerintem ahány ember, annyi…..
Movie Tank Twin Peaks (1990-1991) 2015.06.12 11:25:09
Jó volt tenni egy kis időutazást David Lynch és Mark Frost sorozatával. Megnézni, miképp íródik a televíziózás történelme, végigkövetni azt a harminc epizódot, ami minden idők egyik legfontosabb sorozatát alkotja. A Twin Peaks minőségben akkor szállt harcba a mozival, amikor ez…..
Éjfélkor lezárult az idei olvasói hétre kiírt beküldési időszak. Egy hét állt rendelkezésetekre ahhoz, hogy filmeket ajánljatok nekem a Movie Tank tradicionális eseményére. Minden beküldőnek nagyon szépen köszönöm a részvételt! Öröm látni, hogy többen már évek óta…..
Amikor tavaly ilyenkor megtekintettem a Stalingradot, nem jutottam szóhoz, az oroszok milyen elképesztő erőforrásokat voltak képesek elpocsékolni egy ilyen hulladék film kedvéért. Akkor azt írtam, remélem, nem csinálnak ebből rendszert, de a frissen letölthető Battle for Sevastopol…..
Nem vagyok nagy ismerője a Radiohead zenéjének. Tudom, hogy igazán népszerű bandáról van szó, de eleddig nemigen kereszteztük egymás útját a fiúkkal. Az OK Computer című albumukat sem hallgattam volna meg mostanában, hogyha nem kéri kettő olvasóm is. Szóval ThePretender és…..
Movie Tank Angyalszív (1987) 2014.08.20 08:00:00
Viszonylagos nyugalomban éled mindennapjaidat. Teszed a dolgod, nem zavarsz sok vizet. Aztán egyszer betoppan az életedbe egy rejtélyes férfi. Új megbízása van a számodra. Biztos, hogy bele akarsz folyni az ügybe? Biztos, hogy részese akarsz lenni egy ilyen sötét, egy ilyen félelmetes,…..
Filmzene és filmzene között is van különbség. Tulajdonképpen két nagy csoportra lehet bontani: eredeti filmzenékre és betétdalokra. Ebben a listában kifejezetten az előbbire koncentrálok, azokra a zenékre, amelyeket a filmhez írtak a zeneszerzők. Az én szívemhez az eredeti zenék…..
Movie Tank Hétköznapi pár (2011) 2014.08.08 08:00:00
Látod a világot magad körül. Legjobb tudomásod szerint minden részletében ismered. A tiéd. A miénk. Az emberiségé. Beleszoktunk a hétköznapokba, ismerjük az ingerekre adott általános reakciókat, és nagy általánosságban elmondható, hogy semmi sem tud meglepni bennünket. Tudjuk,…..
Bruse 2014.08.08 13:03:34
Movie Tank Agyfürkészők (1981) 2014.08.07 16:00:00
Állandó harcban állsz önmagaddal. A gondolataid nem hagynak nyugodni. Van, hogy félelmet, van, hogy kétkedést, van, hogy csalódottságot hordoznak. Olyan érzéseket generálnak a lelkedben, amikre nem tartasz igényt. Az évek során aztán megtanulod kontrollálni a félelmeidet, és…..
Movie Tank Videodrome (1983) 2014.08.03 16:00:00
"Csak kínzás és gyilkosság, nincs cselekmény, se szereplők. Nagyon realisztikus. Szerintem van jövője." A világ a tévé előtt ülve fuldoklik a médiaszemétben. Jobbról-balról, lentről-fentről, kívülről-belülről képernyők vesznek körül bennünket, amelyekből vakító…..
Bruse 2014.08.05 12:13:58
@Sparrow: Óvatosan azért vele, nagyon tömény film. Szerintem nem is fog annyira bejönni, mint mondjuk a Videodrome, de egy nagyon tartalmas, ámbár radikális mű. Azért nem Saló színvonal persze! :P
Oldalakon keresztül sorolhatnám azokat a neveket, akik a filmrajongók körében nagyjából konszenzus övez, mint tehetségtelen színészt. Nem célom most kielemezni, ez kinél mennyire jogos, azonban sok esetben ezek az emberek maguk is rácáfoltak a velük kapcsolatos sztereotípiákra.…..
Movie Tank Veszett a világ (1990) 2014.07.28 16:00:00
"Biztos vagyok benne, hogy nem kevés sötét gondolat van odakinn a világban." Az utóbbi időben több darab is előkerült Nicolas Cage aranykorából (itt és itt), úgyhogy most kicsit visszább utazok az időben, és a '90-es évek közepén produkált tündöklés komoly előszeléről,…..
Nem hiszek a kemény zene haldoklásáról szóló tévképzetekben. Nemes egyszerűséggel hülyeségnek, sznobizmusnak tartom őket. A rock és a metal ugyanis egyáltalán nem haldoklik, sőt, egyre változatosabb a színtér, hiszen szépen sorban tűnnek fel az új bandák. Meg lehet figyelni,…..
Movie Tank A barlang (2005) 2014.07.15 16:00:00
Előfordult már veletek, hogy miközben egy, a nézői közvélemény és a kritikusok által egyaránt dicsért, sőt, megkerülhetetlen műnek tartott filmet néztetek, ti csak értetlenül tátogtatok, mert egyszerűen nem tudtátok felfogni, hogy mi is olyan jó ebben a szennykupacban? Velem…..
Movie Tank TOP10 Kedvenc Filmjeim 2014.03.15 18:45:33
Kissé hosszúra nyúlt a bevezető vaker, de ha van időtök, akkor kérlek, fussátok át! A Movie Tank régebbi olvasói jól tudják, hogy ennek a kedvenc filmjeim - dolognak kisebbfajta történelme van ezen a blogon. Amikor annak idején, néhány hónappal a tizenhatodik születésnapom…..
Kérte: ThePretender Spoileres! Szóval van ez a közoktatásnak nevezett szociális kínzókamra, amelynek keretein belül mérhetetlen lelki elkorcsosulás, szüntelen terror, kegyetlenkedés, aljasság, nagyképűség, és érzéketlenség tombol. De valamiért senki nem akarja észrevenni ezt…..
Martin Scorsese a maga módján még nem túl hosszú filmtörténelem egyik legnagyobb, és legfontosabb alakja. Még be nem fejezett életművében kalandozva lépten-nyomon nagyobbnál nagyobb klasszikusokba, meghatározóbbnál meghatározóbb mesterművekbe botlunk. Régebbi filmjeit szinte…..
"Az emberélet útjának felén egy nagy sötétlő erdőbe jutottam,  mivel az igaz utat nem lelém" Folyamatosan Dante Isteni színjátékának ezen sorai jártak a fejemben, amíg néztem a filmet. Vagyis közel sem felszínes a film, dacára annak, hogy a felszínességről…..