Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thermus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután többször belerúgtak a rendőrökbe (cafeteria-csökkentés, megbízhatósági vizsgálat, korkedvezményes nyugdíj elvételének belengetése, semmisségi törvény), a kormány valószínűleg érezte, hogy ez már kicsit sok, és akár még veszélyes lehet.Így aztán Pintér…..
thermus 2011.03.27 12:07:53
Nagy érdeklődéssel olvastam az igazán hozzáértő kommenteket. Különösen BlahBlah hozzászólása "tetszett". Először is látszik rajta, hogy szakavatott ismerője a témának és minden bizonnyal teljes rálátása van a rendőri munkára is, mint ahogyan a portás, postás, újságkihordó és egyéb szakmák jellemzőire is. Nyilván több alkalommal vett már részt utcai rendbontások felszámolásában, többször "tett már rendet" putriban, ahol alkalom adtán az összes létező fertőzést össze lehet szedni, ha nem vigyáz az ember. Az is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a rendőrök "töketlensége" valóban nagy problémát jelent, hisz nem "mernek beszólni". Kár, hogy a rendőri munka nem beszólásokból áll, mert beszólni mindenki tud, ahhoz nem kell sem ész, sem szakmai felkészültség. Nyilván a rendőr hibája, ha odáig jutott a társadalmi morál, hogy egy 14 éves, iskolakerülő suhanc is kérdőre vonja a rendőrt, ugyan milyen jogon állítja őt meg, és kérdezi meg: Nem kéne iskolában lenned? Jah igen, nem ezek a nagy dolgok, mondhatná tanult kommentelőnk. Valóban így van, de ez a példa hűen tükrözi társadalmunk nyomorát, azt, hogy ma mindenkiben olyan mértékűre nőtt az öntudat, hogy elfelejti alapvető morális és erkölcsi "kötelességeit". Ezt táplálja minden a környezetünkben és láthatóan el is érte a célját.
Miért lenne gond az, ha az iskolából frissen kikerült fiatal rendőrünk, havi 80 ezer forintból élne. Igen 80-ból, nem 150-ből. Tévedés, mint ahogyan az is, hogy derék orvosaink évekig 100 ezer forintért tengődnek, arról már nem is beszélve, hogy a hálapénzt, gyakorlatilag az alapbérük részének tekintik. Mondhatja tanult kommentelőnk, hogy a rendőrök is szednek "hálapénzt". A jelenség nem új és nehéz megszüntetni, mint minden közeg, a Rendőrség sem mentes azoktól, akikre "büszkék lehetünk". Ma teljesen elfogadott, hogy ha a rendőr megállítja a Mercedessel közlekedő mintapolgárt, aki valószínűleg ugyanolyan jól tájékozott, mint az említett úri ember, és figyelmezteti, hogy ne álljon a megállni tilos tábla alá, mert kénytelen lesz megbüntetni, a válasz erre: Nekem te ne magyarázzá má (persze az elvégzett egyetemi évek meglátszanak a stílusán), a gyerekem lehetné.
A rendőri munka választható, ez így igaz, mint minden más is. Az is, hogy vállalkozó legyen az ember minimálbérre bejelente és közben a cég nevén futó BMW-vel járjon, és annyi bőrt húzzon le az államról, amennyit nem szégyell. A rendőri munka nem is veszélyes, mert ma már csak minden 2. embernél van kés és egyéb "fegyver", amit ha szárbaszökken a túlfejlett öntudata, még használni sem rest. Vajon mitől lenne veszélyes a "járőr" munkája, aki nap mint nap olyanokat állít meg, akikről semmit sem tud, nem tudja hogyan reagálnak, mire számíthat. Persze ha történik valami a rendőr szakmailag és emberileg egyaránt maximális teljesítményt kell, hogy nyújtson, mert ezt Ő választotta, hogy lépten nyomon megalázhassák, tűrőképességét feszegessék, szakmai hozzáértését megkérdőjelezzék.

Akkor is ha neki ez nem munka, hanem hivatás.