Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IldyP

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a poszt, mint a régi kedvenceimről szóló posztok általában, szinte kizárólag a blog egóvonalát fogja erősíteni és a könyvről nem fog sok minden kiderülni. Viszont ha már újraolvastam a regényt, nem állom meg, hogy ne írjak róla (vagyis hogy ne írjak a könyv apropóján…..
IldyP 2011.11.19 18:15:51
Olvastam már ezt a könyvet valamikor pár éve, de már nem nagyon emlékeztem belőle semmire, csak arra, hogy tetszett, úgyhogy gondoltam, újraolvasom. A Luxusvilág másodjára még jobban tetszett, mint előszörre. (Úgyhogy el is gondolkodtam azon, hogy miért nem olvasok sokkal több…..
(Jó sok hete tologatom már ezt az ártatlan kis posztot ide-oda az adminfelületen, és most is inkább csak azért rakom ki, mert unom már a címét nézegetni. A csúszás oka az, hogy miután ez a könyvajánló megjelent az Ekultúrán, néhány tudós(nak tűnő) személy meglehetősen…..
IldyP 2011.09.29 17:08:53
@entropic: én is ezt ajánlom, mert ez egy tök jó poszt, és egyetlen mondata sincs, ami felháborodást követelne.
Tavaly már elkezdtem egyszer ezt a könyvet, de elsőre nem sikerült végigolvasnom – pontosabban kb. három oldal után abbahagytam, mert ahhoz lusta voltam, hogy bárminek is utánanézzek, viszont némi (sok) informatikai tudás nélkül jóformán esély sincs megérteni a könyv…..
Peter Sheldon [Tőke Péter]: Titkos összefogás Orbán Viktor győzelméért Intermix Budapest, 2011. [két kettősügynök]     Tőke Péter egész életműve merő fontoskodás (NEM azonos a drága emlékű Delfin sorozatbeli ill. sci-fi író Tőke Péterrel), humora is épp annyi…..
Rövid idő alatt ez a memoár a második könyv (Monica Ali In the Kitchen c. regénye után), ami annyira jól kezdődik, hogy elég volt fél oldalt elolvasnom belőle, hogy tudjam, ez biztosan jó olvasmány lesz. (Természetesen ezeken kívül is olvastam sok jó könyvet mostanában, de nem…..
Még tavaly nyáron kaptam kedvet ehhez a könyvhöz egy molyos értékelés hatására, és gyorsan meg is vettem a könyvet, aztán pedig mostanáig pakolgattam ide-oda és nézegettem, anélkül hogy beleolvastam volna. Aztán ahogy az lenni szokott, ezt a könyvet is sikerült valahogy pont a…..
IldyP 2011.07.05 18:19:52
Mostanában a legváltozatosabb helyeken futottam bele véletlenül ennek a regénynek a címébe. Az ilyen esetekben mindig felszínre tör a misztikus énem, és az a gondolatom támad, hogy ez talán mégsem véletlen, hanem egy jel, hogy el kell olvasnom az adott könyvet. Úgyhogy miután…..
IldyP 2011.07.01 01:35:51
@Pável: hehe:)
 Ez a kötet még hiányzott a gyűjteményemből, úgyhogy megragadtam az alkalmat, és beszereztem az Európa Maratonon az Alexandránál féláron, és azonmód el is kezdtem olvasni. Az első darab után azonban félretettem, mert valahogy nem jött az a kellemes, jó érzés, ami…..
„És végül a legfontosabb: sohasem elfelejteni, ki vagyok. Sohasem elfelejteni, kinek gondolnak engem. Ez már nem játék. Másrészt viszont semmi sem világos. Például: ki vagy? És ha azt hiszed, hogy tudod, miért hazudsz mégis állandóan? Erre nem tudok mit válaszolni. Nem tudok…..
Bár még nem vallom magam nagy Palahniuk rajongónak, azért az már most biztos, hogy ha kicsit el akarok térni a normáktól, valami mást, valami különlegeset szeretnék, vagy netalántán csak bele akarok rúgni a társadalomba, egyből ő tőle fogok olvasni.Carl Streator újságíró új…..
Tavaly olvastam Yann Martel híres, sokat dicsért, Booker-díjas (stb.) regényét, a Pi életét, és szerettem is. Azt viszont azóta sem tudtam megbocsátani, hogy a regény egyik szereplője azt állította, hogy Pi történetének megismerése után hinni fogok Istenben, ha addig nem tettem…..
Néhány hónapja olvastam egy remek és lelkes posztot erről a könyvről Kimbofo blogján, és az ott olvasottakból nem volt nehéz arra a következtetésre jutnom, hogy az Afterparty valószínűleg tetszene nekem. Nem sokkal később egy másik blogon olvastam egy hasonlóan jó, csak éppen…..
Nick Hornbyt nagyon kedveltem korábban (a Pop, csajok, satöbbit még most is szeretem és bármikor szívesen újraolvasom), viszont a Hogy legyünk jók? c. regénye után jó időre elvesztettem az érdeklődésemet iránta. Nem hiszem, hogy ő változott volna meg, csak annyi történt, hogy…..
Már 2010-es magyarországi megjelenésekor felfigyeltem erre a könyvre és olvasási várólistámra tettem, most pedig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár IV. kerületi tagkönyvtárának jóvoltából végre el is olvashattam. Olvasása a sűrűsödő vizsgák miatt kissé hosszabbra nyúlt a…..
Nemrég megnéztem a Szoba kilátással csodás, bájos és elbűvölő filmváltozatát, s bár Forsternek és McEwannak igazán nem sok köze van egymáshoz, mégis a film miatt vettem elő ezt a kötetet. A Szoba kilátással egy része ugyanis Firenzében játszódik, s erről egy nem túl…..
Biztos a tavasz hatása, hogy előtört belőlem a vágy, hogy csináljak valami újat (vagy máshogy csináljak valami régit), és mivel általában ez a blog a legfőbb hely, ahol kiélem az ilyesmit, hát itt változtattam egy kicsit. Egészen ma estig volt ezen a blogon egy oldaldoboz, ahonnan…..
Néhány hete az Alexandrában lődörögtem mindenféle cél nélkül, amikor hirtelen megpillantottam ezt a regényt. Sosem hallottam még róla, de nagyon tetszett a címe és a borítója is. Megnéztem, miről szól, és átfutottam a borítón lévő válogatott kritikarészleteket.…..
Charlotte Brontë Jane Eyre című regényét és Emily Brontë Üvöltő szelek című művét valószínűleg mindenki ismeri, aki egy kicsit is érdeklődik a 19. századi angol irodalom vagy a romantikus regények iránt. Anne Brontë viszont kissé háttérbe szorult a testvéreihez képest, s…..
Először EszkiMóczy (jelenleg szünetelő) blogján olvastam erről a könyvről, és meg is jegyeztem magamnak, hogy ezt egyszer majd elolvasom. Aztán néhány hete Levéltáros ajánlotta nekem röviden, ám igen hatásosan a szerző másik magyarul megjelent regényét, a Semmivégre címűt,…..
A Viharszigetről szóló posztomban leírtam pár hónappal ezelőtt, hogy pontosan miért is akartam Dennis Lehane-t olvasni, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy krimifaló, úgyhogy ezt most nem ismétlem el. A korábbi bejegyzésben említett, teljesen irracionális ok vezetett arra is, hogy…..
(Ez a bejegyzés korábban olvasható volt az Olvasóterem oldalán, de ahogy még februárban ígértem, ide is felteszem.) Forster szerelmi komédiája 1908-ban jelent meg, ám ahogy az egy igazán jó könyvtől várható, semmit sem ártott neki az azóta eltelt száz év. A történet ma…..
Olvastam már ezt a regényt úgy két évvel ezelőtt, és már akkor is eléggé tetszett, aztán most mindenféle okok miatt kedvem támadt újraolvasni, úgyhogy ezt gyorsan meg is tettem, és most még jobbnak találtam, mint elsőre. A Férfi, aki munkát talált egyébként nem túl…..
Már megszokhattátok, hogy a néhanapján megjelenő egóposztjaimban általában magamat reklámozom és a blogírással kapcsolatos sikereimmel dicsekszem, de ez a bejegyzés nem ilyen lesz.   Ezúttal is reklámozni fogok, de nem magamat, hanem másokat. Ebben a hónapban két olyan blog…..
IldyP 2011.03.31 20:28:04
Olvastam már Bradburyt jó sok évvel ezelőtt, és bár az emlékeim eléggé megkoptak, az azért rémlik, hogy pl. a Fahrenheit 451 nem éppen optimista hangvételű mű. S bár a jelen kötet címe meg a nagyon szép, vidáman kaotikus borítója alapján sejthettem volna, hogy ez a könyv nem…..