Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samedli

113 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! A nyári szünet előtti utolsó Napi érdekest láthatjátok ma. Azért ne aggódjatok, szokásunktól eltérően idén a legforróbb hónapokban sem maradtok posztok nélkül! Az eddig itt megjelent csaknem 1000 bejegyzésből szemezgetünk a nyár végéig testvéroldalunkon a HOGYAN TÖRTÉNT? blogon. Itt…..
samedli 2017.06.18 13:57:53
samedli 2017.06.18 13:59:56
@MaxVal BircaMan HJCD: Komoly nemzetiségi jogokkal. A magyar nyelvű sajtó és a könyvkiadás a magyarországitól jelentősen szabadabb volt. A vajdasági parlamentben pl. ma is fel lehet szólalni magyarul emellett pl. van magyar nyelvű személyi igazolvány stb.
Sári Blogja 2013-as képek 2014.01.25 20:36:15
Sári Blogja Úszni tanulok 2012.03.27 23:23:00
Reggel óta repesve vártam a délutáni úszást. Anyu már pár napja programozott engem, hogy megyünk uszodába Miki bácsihoz. És ma reggel végre eljött a - tavaly ősz óta várt nap. Elégséges számú jelentkezővel a kedd délutáni úszásoktatás is beindulhatott! Az oviba menet az…..
  Pár hete az óvónéni adott apunak három rajzlapot, és felkért, hogy rajzoljak valamit az "Az én zöld bolygóm" elnevezésű rajzpályázatra, amelyet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kőbányai Könyvtára hirdetett meg. A következő napokban anyuval és apuval itthon…..
Sári Blogja Bárányhimlő 2011.05.30 18:23:00
Ma van hatodik napja, hogy itthon vagyok, be vagyok zárva a lakásunkba. A múlt héten, szerdán délután, amikor anyu jött értem az oviba, az ügyeletes óvónéni azzal fogadta, hogy "a kislány bárányhimlős!"- Nahát, akkor mégis elkapta Csabitól! - mondta anyu. Nem…..
 Bizony, már megy, méghozzá így:Az alsó sorba majdnem újra a SAMU-t írtam, de amikor elkezdtem leírni az M betűt, rájöttem, és kijavítottam R-re, majd befejeztem a keresztnevem. :)..
Sári Blogja Új dalt tudok 2011.03.20 19:27:00
 Az oviban tanultuk a március 15-iki ünnepségre, ahol kórusban el is énekeltük. Azután itthon is és Rózsa mamáéknál is egy csomószor elénekeltem...
 Ma megünnepeltük március 15-ét az óvodában.- és felvettem életem első fekete szoknyáját - pörgős-forgós ám!..
Sári Blogja Jelmezbál 2011.02.18 21:07:00
Ma farsang volt az oviban! Már napok óta visszaszámoltunk az anyuval. És végre eljött a tegnap este, amikor már csak egyet kellett aludni! Ma reggel pedig anyu azzal ébresztett, hogy "ma van a farsang az oviban!", és máris volt kedvem felébredni. Félig felöltözve azért…..
Már pár napja - ha a reklámok között láttam a hirdetést - mindig megkérdeztem anyutól, hogy "ugye, ide fogunk menni, anyu?" Igenlő válaszára pedig a "jaj, de izgatott vagyok" illetve a "jaj, de jó, már alig várom!" felkiáltásokkal ugráltam egy párat a…..
Sári Blogja Husit bundáztunk 2010.11.13 16:07:00
Ma én is segítettem anyunak a főzésben: bundás husit készítettünk együtt. Anyuka megengedte, hogy kipróbáljam, hogyan kell villával meghempergetni a hússzeleteket a lisztben és utána - másik villával - a tojásban. És mivel a zsemlemorzsa a tojásra ragad, csak ezután lehetett…..
Apuval ma délután - miután gyorsan beugrottunk szavazni az önkormányzati választásokra - elautóztunk az Asia Centerbe, melynek színháztermében rendezték meg egyik kedvencem, Halász Judit koncertjét. Nem épp elsőnek érkeztünk, de utánunk is jöttek még sokan. Apu odafigyelt és…..
Sári Blogja Kanizsán nyaraltunk 2010.07.30 20:16:00
Ma véget ért két hetes nyaralásunk első - Kanizsai -hete. Sokat jászottam - Rózsa mamáéknál is és máshol is. Voltunk többször a játszótéren is a Népkertben, ahová az egyik nap még az apu is velünk jött. Együtt mérleghintáztunk mindhárman - anyu és én az egyik…..
Sári Blogja Műalkotás 2010.06.06 22:04:00
 Aputól kaptam egy fantasztikus térbeli matricakészletet. Nyomban felragasztottam egy papírlapra és rajzoltam hozzá még hiányzó részleteket. Íme a műalkotás:  Itt pedig nagyítólencsével tanulmányozom a részleteket :)    ..
Sári Blogja Első kerékpárom 2010.05.19 19:05:00
Képzeljétek, mi történt ma!Apu jött értem a bölcsibe és autóval volt. Nem mentünk egyenesen haza, hanem elautókáztunk több helyre. Apu elintézett valamit a munkájával kapcsolatban és utána vásárolni mentünk.Három áruházban is jártunk!Az egyikben a kicsi Líviának - kicsi…..
Sári Blogja Harmadik szülinapom 2010.04.23 19:38:00
A szülinapom most péntekre esett - és bölcsibe mentem ma is, ahogy minden hétköznap. Azonban ma előtte anyuval "beugrottunk" a bölcsi épületével szemben lévő egészségházba - az új védőnénihez, akit Erzsike néninek hívnak. Tegnap hívta fel az anyut a néni, hogy…..
Hogy hol voltunk ma?Egy oviban!Anyu, Edit és én elgyalogoltunk délután a nagyon közel fekvő, Ászok utcai óvodához és bementük.Bent már az első percben találtam egy nagyon érdekeset: az első lépcsőfordulóban egy akvárium állt, hívogatott. Odaszaladtam és anyuéknak mutogattam a…..
Sári Blogja A legelső baba-rajzom 2010.01.27 22:41:00
Amikor már a fogmosással is végeztünk az anyuval - és már az esti mesén is túl voltunk, még kitaláltam, hogy rajzolok valamit. Elővettem egy üres rajzlapot a polcocskám tetején sorakozó lapok közül, valamint egy barna és egy fekete színes ceruzát a ceruzatartómból, és - amíg…..
*Ül a bililn - elég sokáig.Egyszer csak feljajdul: - Jaaaaj, puha a lábam, puha a lábam!Nézem, mi lehet a baj, gyorsan beugrik: bizonyára elzsibbadhatott a kicsi lába abilin üléstől... :)*- A cica-betű nem világít! -  felkiált, amikor a CBA előtt elhaladunk. Este van és…..
Ma anyuval utazgattunk sokat a városban.Először vonatoztunk egyet - itt nálunk, a Kőbánya Alsó vasútállomáson felszálltunk egy éppen arra jövő vonatra és tíz perc alatt odaértünk vele a Nyugati Pályaudvarra. Ott azután lesétáltunk a metróhoz: sok-sok lépcsőn lementünk az…..
2009. augusztus 2-án magasságom: 87 cm, a mérleget pedig 11,3 kg-mal nyomom. ..
Képzelje mindenki, hogy ma délelőtt nincs rajtam pelus, csak bugyika!Anyu nagy reményekkel kezdett neki ma reggel a leszoktató projektnek... Persze egyelőre az van, hogy elég sűrűn odamegyek hozzá és szólok, hogy "PI VAN, ANYI, PI VAN!" (pisi van, anyi, pisi van) illetve, hogy…..
  Hűha, képzeljétek, hol voltunk ezen a hétvégén - a nagy templomtoronynál zenélő bácsikat néztünk, zenét hallgattunk és táncoltunk!  …..
Sári Blogja Tánci-tánci 2009.06.26 20:14:00
 Roppant mód szeretek táncolni! Minél nagyobb vagyok, annál jobban tudom uralni a mozdulataim és így mindig nagyobb és nagyobb örömöm lelem a táncban :) Apu lefilmezte, ahogy az Edda Kör című számára táncolok. Itt nem volt nagy koreográfia még, viszont nagyon…..
Sári Blogja Egy kis betegség 2009.06.10 14:48:00
Van egy kis kötőhártya-gyulladásom, de ne ijedjen meg senki, nem vészes!Nem fáj semmi, csak kissé piros és szűkebbre nyitott a jobb szemem - de a tegnapinál már sokkal jobb!Annyi van, hogy váladékozik a jobb szemem - "ZÖ CSIPA JÖ KI" belőle, de azt anyu…..