Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szybilla

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
szybilla 2011.03.26 13:23:58
@Jack/rendetteremt/: kedves Jack/rendetteremt: a realitás érzéke (pontosabban pesszimista látásmódja) látom elég sok embernek kifejlett de cselekedni már mindenki elfelejt, hát ugye az nagyobb munka. A panaszáradaton túl ez a kezdeményezés segíthetné a külföldön szerencsét próbált fiatalokat a magyar hazatérésben, legalább annyiban hogy nem felejtették el őket. Igen vannak problémák Magyarországon (nyilván a gazdasági-társadalmi fejlődés nem egyik pillanatról a másikra történik, akár évtizedekbe is telhet, és könnyebb beleugrani egy már jól megoldott társadalomba.) de ha véletlen valami ötlet felmerül akkor a segítség helyett első kézből csak sajnos sokszor durva vádaskodás kerül előtérbe blogokon is. A diplomák honosításának egyszerűbbé tételére vonatkozó kezdeményezésük pedig csak egy a lehetséges ezernyi apró mozaikokból amivel lehetne segíteni. Ha van bármilyen kézzelfogható ötleted akkor viszont legalább tudni fogják melyik fórumra írjanak, ha jól tudom ilyen még nem volt
Varánusz Boldogság, gyere haza! 2011.03.24 06:07:00
Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar.…..
szybilla 2011.03.26 12:17:48
@mojszipupi: mindenki tisztában van a fizetések közötti különbségekkel, és még Svájc példáját fel sem hoztad, mert akkor még nagyobb lehetne a kontraszt. Ezzel nem mondtál túl nagy okosságot. Hozzáteszem, hogy több esetben az kap külföldön milliós jövedelemmel rendelkező állást aki Magyarországon is tisztességesen meg tudna élni (jóó nem felsőkategóriás autóval járna, de elboldogulna). Aki pedig itthon tényleg a létminimumon él, valószínűleg nyelvtudás és egyéb szakképzettség hiányában is szenved (amit az oktatási rendszer számlájára írhatunk) így kicsi az esélye, hogy külföldre kikerül, jól megfizetett állásba. Sajnos Magyarország társadalma az elmúlt 20 évben nem a jó irányba mozdult el, egyre nagyobbak lettek a társadalmi különbségek, kevés a jó szaktudással/nyelvtudással/tapasztalattal rendelkező munkaerő. A külföldön dolgozó magyarok tudását itthon is értékelnék, és hazatelepülésükkel hosszútávon, közvetve hozzájárulhatnának a társadalmi szakadékok mélységének csökkentéséhez nyilván adófizetéssel, vagy tudásimporttal.
szybilla 2011.03.26 12:50:57
@sic!: az IKSZ egy mozaikszó, nézz utána kicsit jobban és pontosabban, hogy mit jelent, ne ragadj már le
A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem,…..